Yapay zeka, şimdi de dürbünlere girdi: Swarovski Optic AX Visio tanıtıldı

Swarovski, CES 2024 etkinliğinde yeni bir akıllı dürbünü görücüye çıkardı. Dürbün, 9000'den fazla kuş türünü tespit edebiliyor ve 1080p video kaydı alabiliyor.

CES 2024'ün ilgi çekici ürünlerinden biri de, yapay zeka destekli yeni bir dürbün oldu. Bu dürbün, siz ormanda yürüyüş yaparken 9.000'den fazla kuş türünü ve diğer yaban hayatını tespit edebiliyor. 

Marc Newson tasarımı olan Swarovski Optic AX Visio adındaki dürbünler, standart yüksek kaliteli dürbünler gibi görünüyor, ancak dürbünü yakındaki bir kuşa tuttuğunuzda türünü söyleyebiliyor. Tek yapmanız gereken, kuşa odaklanıldığında bir düğmeye basmak. Sonrasında dürbün görüntüyü işlerken kırmızı bir daire doluyor ve yaklaşık beş saniye içinde kuşun adı ekranda beliriyor.

The Verge

Kuşların çoğu hızlı hareket ettiğinden tanımlama, "entegre işletim ve nesne tanıma sistemi" ve yerleşik sinirsel işlem birimi tarafından desteklenen teknoloji ile sağlanıyor. Dürbünler 10 x 32 boyutlarında ve 1.000 yarda (914,4 metre) görüş alanına sahip.

Ayrıca dürbün, Swarovski Optik Outdoor uygulamasına kablosuz olarak aktarabileceğiniz 13MP ve 1080p video kamera ile fotoğraf ve videolar çekebiliyor. 4.799 dolarlık yüksek bir fiyat etiketine sahip dürbünde, yerleşik işlemcinin konumuna bağlı olarak bakıyor olabileceğiniz türleri tespit etmeye yardımcı olan yerleşik bir GPS bulunuyor.

Şirketin açılamasına göre AX Visio'nun satışı Şubat ayında başlayacak.

Sonraki Haber

Forum