Yapay zeka, şimdi de ölmüş bir aktörün sesini Cyberpunk 2077 Phantom Liberty DLC'sine ekledi

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 Phantom Liberty DLC'sine ölen bir aktörün sesini dahil etmek için yapay zeka kullandığını doğruladı. Bunu yaparken aktörün ailesinden izin aldığını söyleyen şirket, büyük destek gördüklerinin de altını çiziyor.

Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red, Phantom Liberty DLC’si için ölen bir aktörün sesini yeniden oluşturmak amacıyla yapay zeka ses klonlama yazılımı kullandığını doğruladı. Aktör Miłogost Reczek, oyunun Lehçe versiyonunda Viktor Vektor karakterini seslendirmişti ve geçtiğimiz ay çıkan DLC’deki rolü yeniden canlandırmak için seçildi. Ancak 2021’de prodüksiyondan önce hayatını kaybetti. Geliştirici, Bloomberg’e “harika performansını takdir etmenin” bir yolu olarak böyle bir karar verdiklerini ve ailesinden izin aldıklarını söyledi.

CD Projekt Red, Reczek’i tamamen değiştirmek yerine, genç bir Luke Skywalker yaratmak için The Mandalorian ve The Book of Boba Fett filmlerinde Mark Hamill’in sesini gençleştirmesiyle tanınan Ukrayna merkezli ses teknolojisi şirketi Respeecher ile çalıştı. CD Projekt yerelleştirme direktörü Mikołaj Szwed, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, yeni replikleri söylemesi için başka bir oyuncunun işe alındığını ve Respeecher’in yazılımının bunları Reczek’in sesine göre yeniden düzenlediğini söyledi. Szwed’in Polonya’nın en iyi seslendirme yeteneklerinden biri olarak tanımladığı Reczek, The Witcher serisinde de bazı önemli rolleri seslendirilmişti.

Yapay zeka, eğlence endüstrisinde tartışmalı bir konu haline geldi ve grevde olan Hollywood aktörleri, diğer şeylerin yanı sıra, benzerlerinin kullanımı konusunda daha fazla koruma sağlanması için şu anda mücadele veriyor. Eylül ayında SAG-AFTRA, stüdyoların yapay zekaya artan bağımlılığı nedeniyle işleri tehdit altında olabilecek video oyunu oyuncuları için de grev izni verilmesi yönünde oy kullandı. Robin Williams’ın kızı Zelda Williams, yakın zamanda hayatını aktörlerin yapay zeka kullanılarak taklit edilmesi uygulamasını, rıza gösteremeyeceklerini söyleyerek eleştirdi. CD Projekt Red, bu durumda Reczek’in ailesinin çok destekleyici olduğunu söylüyor.

Sonraki Haber

Forum