Yeni "eklentiler-sitesine" çevrimiçi göz atın

Firefox 3 ile beraber tamamen yeniden tasarlanmış bir eklenti web sitesi de sunulacak...

Mozilla takımı önümüzdeki aylarda çıkacak olan Firefox 3 web tarayıcı için hazırlanıyor. Tarayıcı ile birlikte tamamen yeniden tasarlanmış bir eklenti (Add-ons) web sitesi de sunulacak. Takım sitede yapacağı yenilikleri halka açık bir ön izleme sürümü ile tanıtıyor.

İlerleyen zamanlarda Mozilla yazılımları için eklentileri bulup indirebileceğiniz site son derece derli toplu bir tasarıma sahip. Aşağıya doğru açılabilir menüden öncelikle hangi ürün için (Firefox, Thunderbird, Seamonkey veya Sunbird) eklenti arayacağınızı seçiyorsunuz. Genelleştirilmiş kategoriler ve ihmal edilmemiş bir arama kutucuğu birçok eklenti arasında dolaşmayı kolaylaştırıyor.

Bir diğer pratik özellik ise test edilmemiş eklentilerin "Experimental" (deneysel) olarak tanımlanması ve bunların pembe renkli arka plan ile gösterilmeleri oldu. Böylece güvenli olmayan bir eklentinin yanlışlıkla kurulumu engellenmiş oluyor. Şu sıralar geliştiriciler bu tip eklentilerin standart olarak gösterilip gösterilmemesi gerektiği konusunda tartışıyorlar.

Sitenin Türkçe bir sürümü henüz mevcut değil.

Sonraki Haber

Forum