Yeni iMac'lerde Bunları Değiştirebileceksiniz!

Yeni iMac'i parça parça eden iFixit ekibi, gizli kalan önemli bir farkı ortaya çıkarttı. Ama bu farkın, önemli bir de "bedeli" var!

Apple'ın yeni iMac filosunu ortaya çıkartmasının ardından elbette her zamanki gibi iFixit ekibi cihazları bıçak altına yatırmaktan geri kalmamış. İlk olarak 21.5 inç 4K iMac'ten başlayan iFixit, selef modellere göre bu defa birkaç fark bulmuş. Özellikle bilgisayarın parçalarını değiştirmeyi seven kullanıcıların hoşuna gidecek bu özellik, yeni iMac'in hızını arttırmayı mümkün kılıyor.

Yeni iMac'lerde teknik olarak bazı değişiklikler var. 4K 21.5 inç iMac'i parçalarına ayıran iFixit ekibi, RAM ve CPU'nun tamamen modüler yapıda sunulduğunu görmüşler. Yani bunun anlamı, RAM eskiden olduğu gibi anakarta lehimli değil ve CPU ise tamamen kolayca yerinden çıkartılabilir soket yapısıyla geliyor. Elbette onlara ulaşmanız çok kolay değil, biraz zahmetli.

İlk olarak 4K ekranı kaldırmanız gerekiyor ve zaten bu işlemin hemen ardından da cihazın garantisi iptal olmuş oluyor. Ancak garanti süresinin dolmasından sonra, rahatlıkla sistem bileşenlerinde revize işlemi yapabilmeniz mümkün. Yalnızca bunu yapmak için birkaç ekipmana ihtiyacınız olacak. Elbette teknik bilginiz yetersizse, biraz profesyonel yardımın zararı dokunmayacaktır.

Sonraki Haber

Forum