Yeniden tasarlanan giriş seviyesi iPad, fiyatıyla üzebilir

Apple, yeni giriş seviyesi iPad ile kullanıcılara güçlü bir cihaz sunacak. Ama bunun bir de bedeli olacak gibi görünüyor...

COVID-19 pandemisi ile birlikte, hemen her çocuklu aile için uzaktan eğitim sebebiyle bir tablet satın alma ihtiyacı da doğmuş oldu. Ayrıca gündemi daha yakından takip etmek isteyen ve uzaktan çalışma ya da görüntülü görüşmelere daha pratik şekilde katılmak isteyenler de tablete yönelince, son yıllarda azalmakta olan tablet satışları büyük bir artışla yeniden hareketlenmişti. Apple da buradan hareketle iPad modellerine hız verdi ve Cupertino şirketi şimdilerde bunun için ekstra yol kat etmek istiyor.

iPad Pro ve iPad Air kendi kategorilerinde zaten lider konumda. Ancak Apple, giriş segmentini de kazanmak istiyor ve bunun için yeniden tasarlanmış bir giriş seviyesi iPad hazırlığına başladığı biliyor.

Apple, bugüne kadar her zaman bütçe dostu cihazları ile daha yüksek kalitede olan cihazları arasındaki farkı korumaya çalıştı. Bu sefer ise yeni iPad ile Pro modelleri arasındaki makası daraltacak gibi görünüyor. Ama bunun bir de bedeli olacak. DigiTimes'ın haberine göre şirket, tabletleri için bir fiyat artışı planlıyor.

Yine DigiTimes'ın haberinde söylendiği üzere, 10’uncu nesil iPad’i şimdiden seri üretime geçiren Apple’ın, cihazın işlemcisini A14 Bionic ile güncellemesi bekleniyor. Bunun dışında yeni iPad’in özellikleri şimdilik belli değil. Fakat öğrenmek için çok beklemeyeceğiz. Zira Apple’ın yeni giriş seviyesi iPad’i ekim ayında gerçekleşmesi beklenen 2022 etkinliğinde yeni iPad Pro ile birlikte tanıtması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum