Yıl sanki 2002: Yamaha'dan nostaljik bir sürpriz cihaz geldi

Yamaha, CD değiştiricileri 2024 yılına taşıyor. 5 CD kapasiteli yeni CD değiştirici Yamaha CD-C603, CD'lerin henüz ölmediğini kanıtlamak istiyor.

Yamaha, herkesi şaşırtarak yeni yıla nostaljik denilebilecek bir ürünle giriyor: 5 diskli yeni bir CD değiştirici. Yeni tanıtılan Yamaha CD-C603 sayesinde, CD değiştiriciler 2000’lerden günümüze ulaşıyor.

Bu sefer, disk tepsisi içindeki her CD’yi ortaya çıkaracak bir şekilde tamamen açılmakla kalmıyor, aynı zamanda Yamaha’nın Play X Change adını verdiği bir özelliği de sunuyor. Bu özellik, bir CD çalarken CD’leri değiştirmenize imkan tanıyor.

Bu yeni ürün, en iyi müzik akışı hizmetlerinin popülerliğinin hızla artmasına rağmen, özel dikey CD çalarların ev eğlence sistemleri için bir kez daha yükselişe geçtiğine dair başka bir kanıt olarak karşımıza çıkıyor. Bu yıl Ekim ayında sunulan benzer ürünlerin arasında üst düzey Hegel Viking veya Arcam’ın yeni CD5’i de yer alıyordu.

Ayrıca, dijital ses çıkışını ve ekranı kapatarak gürültüyü azaltan “Pure Direct” ve tek diskli oynatıcılarda daha yaygın olarak bulunan fiziksel formatta saklanan müzikte yaşanan titreşim sorunlarını azaltan “Lazer Alıcı Yüzen Mekanizma” teknolojisi ve temel olarak herhangi bir izleme veya motor hızı sorununu tespit etmek ve telafi etmek için tasarlanmış dijital işleme aracı olan “Akıllı Dijital Servo” gibi standart Yamaha özellikleri sayesinde bu cihaz oldukça etkileyici bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

Bu ürünün belki de tek dezavantajı, disk uyumluluğunun CD, CD-R ve CD-RW ile sınırlı olması olabilir.

Sonraki Haber

Forum