YouTube, artık videoları duraklattığınızda da reklam gösterecek

Her fırsatta izleyicilere reklam gösteren Youtube, görünüşe göre yine eleştirilerin hedefi olacak. Şirket, Pause Ads adını verdiği yeni bir reklam türüyle, artık videolar durdurulduğunda da reklam gösterecek.

YouTube'daki reklamlardan nefret ediyorsanız, Pause Ads ile karşınıza çıkacak daha kötü bir deneyime hazır olun.

Adından da anlayabileceğiniz üzere Pause Ads, bir video duraklatıldığında ortaya çıkacak reklamlar anlamına geliyor. Dahası, bu reklamların atlanması mümkün olmayacak. Google, bu özelliği şu anda akıllı TV'lerde test ediyor ve sonuçlardan oldukça memnun görünüyor.

Google'ın kıdemli başkan yardımcısı Philipp Schindler, son gelir toplantısında yaptığı açıklamada, “Birinci çeyrekte, kullanıcıların içeriklerini duraklattıklarında ortaya çıkan yeni bir reklam türü olan Pause Ads'in TV'lerdeki pilot uygulamasının güçlü bir ilgi gördüğünü gözlemledik. İlk sonuçlar, bu reklamların güçlü Brand Lift sonuçları sağladığını ve reklamverenlerden premium fiyatlandırma talep ettiğini gösteriyor” dedi.

Schindler, Pause Ads'in daha fazla YouTube kullanıcısına sunulup sunulmayacağını ya da bu istenmeyen reklamların telefonlar ve masaüstü bilgisayarlar gibi daha küçük ekranlara gelip gelmeyeceğini açıklamadı. YouTube bu özelliği ilk kez geçen yıl Upfronts yayınında gündeme getirmiş ve bu reklamların markalar için harika bir fırsat olduğunu söylemişti.

YouTube'un insanların reklamları daha fazla izlemesini istemesi pek de şaşırtıcı değil zira parasının çoğunu buradan kazanıyor. Video platformu geçtiğimiz yıldan bu yana reklam engelleyicilere karşı sert önlemler alıyor. Görünüşe göre de bu hamleler Google'ın gelir tablosuna olumlu yansıyor. Şirketin açıklamasına göre YouTube reklam gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 artmış durumda.

Sonraki Haber

Forum