Yuga Labs, OpenSea’den çekiliyor

OpenSea‘nin telif aracını kaldırmasına Yuga Labs’ten tepki geldi. Yuga Labs, platformu terk edeceğini duyurdu.

NFT dünyasının içerik yaratıcıların telif haklarına ilişkin tartışmalar sürüyor. OpenSea‘nin telif aracını kaldırmasına Yuga Labs’ten tepki geldi. Yuga Labs, platformu terk edeceğini duyurdu.

Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) yaratıcılarından Yuga Labs, OpenSea’den çekildiğini duyurdu. Yuga Labs’ın kararında OpenSea‘nin telif yaptırımlarını kaldırması etkili oldu. Yuga Labs’ten yapılan açıklamada, tüm yükseltilebilir sözleşmeler ve yeni koleksiyonlar için OpenSea desteğinin geri çekileceği bildirildi. OpenSea, zinciriçi telif uygulama aracı olan operatör filtresinin yakın zamanda kaldırılacağını duyurmuştu.

Yuga Labs CEO’su Daniel Alegre, X üzerinden bir duyuru paylaşarak şirketin OpenSea’nin Seaport marketplace akıllı sözleşmesini kullanımını kademeli olarak sonlandıracağını belirtti. Alegre, “Yuga, içerik oluşturucuların telif haklarının korunmasına inanıyor” ifadesini kullandı. Yuga Labs’ın çekilme işleminin Şubat 2024’e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Operatör filtresi, Kasım 2022’de kullanıma sunulmuştu. Böylece ikincil NFT satışlarında yalnızca içerik oluşturucularına telif hakkı uygulayan pazarlara kısıtlama uygulanıyordu. Bu adım ile Blur gibi platformlar filtreye takılıyordu. OpenSea, ekosisteminden gelen tepkiler ve platformların aracı atlayabilmesini gerekçe göstererek ağustos ayında kullanımdan kaldırılacağını bildirdi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum