ZTE Axon S, Kameralarını Yana Kayarak Gizleyebilir

Çinli telefon üreticisi ZTE'nin sızan tasarımları, ön kameraları gizlemek konusunda ne kadar ileriye gidilebildiğini gösteriyor!

Cihaz gövdesinin en uç noktalarına kadar uzanarak ön paneli kaplayan ekranlar üretmek, 2019 yılında akıllı telefon üreticilerinin kovaladığı en büyük hedeflerden biri olmaya devam ediyor. Bu uğurda tüm akıllı telefon üreticileri henüz ekranın altına gizleyemedikleri ön kameraları alışılmadık tasarımlarla telefonun ön yüzünde tutmaya çalışıyor.

ZTE Axon S'e ait olduğu öne sürülen tasarım.

Ancak bu tasarımlardan en ilginç olanı şüphesiz Çinli telefon üreticisi ZTE'nin sunacağı yeni akıllı telefon modellerinde olabilir.

Notebook Italia tarafından ortaya çıkarılan sızıntılarda firmanın tanıtmayı planladığı iki yeni akıllı telefon modeli olan Axon S ve Axon V görülüyor. Axon S (yukarıda) iki ön ve üç arka kamerasının yanı sıra firmanın logosunu da telefon gövdesi boyunca uzanan sürgülü bir sistemin arkasında saklayabilir. Bu durum, telefonun üzerinde siz bir fotoğraf çekene kadar bir ZTE logosunun görünmeyeceği anlamına geliyor. Bu tasarım, arka kameraları ihtiyacınız olmadığında gizlemek adına iyi bir fikir olsa da ön kameraların da telefonun yan tarafında yer alması, özçekimlerin sahip olacağı açı konusunda bazı endişeleri de ortaya çıkarmıyor değil.

Axon S hakkında pek çok bilgi eksik ancak arka kameralar hakkında ortaya çıkan açıklamalara göre ana sensörün 48MP çözünürlüğünde olması ve 19 MP çözünürlüğünde olan kameranın da beş kat optik zum özelliği taşıması bekleniyor. Telefonun ayrıca ekrana gömülü parmak izi okuyucusu taşıyan bir OLED ekrana ve bazı pazarlarda 5G desteğine sahip olması bekleniyor.

ZTE Axon V'ye ait olduğu iddia edilen sızıntı, taşıdığı "dış çentik"li tasarımı ile dikkat çekiyor.

Ortaya çıkan diğer tasarım ise Axon V'ye ait ve görebildiğimiz kadarıyla cihazın tasarımı Axon S'in tasarımının tam aksi yönünde. Cihazın taşıdğı arka kameralar alışıldık konumlarında bulunuyor ancak cihazın ön kameraları cihazın sağ üst kısmında bulunan kalıcı bir "dış çentik" içerisinde konumlandırılıyor. Bu durumda cihaza sahip olan kullanıcıların cihazın tasarımındaki asimetriyi göz ardı edebilmelerini umuyoruz. Ortaya çıkarılan bilgilere göre cihazın kameralarından boşalan iç hacimde ZTE tarafından daha yüksek kapasiteli bir bataryaya ve 21:9 en-boy oranına sahip 6.8 inç boyutunda dev bir OLED ekrana yer veriliyor. Cihazın Axon S gibi 5G destekli bir versiyonunun bulunacağı da belirtiliyor.

Notebook Italia, Axon S'in çıkış tarihi hakkında bir bilgi vermiyor ancak Axon V'nin 2019 yılı içerisinde satışa sunulmasına kesin gözüyle bakıyor. Her iki durumda da cihazların taşıyacağı fiyat etiketi, cihazların başarısındaki belirleyici faktör olacaktır. Her iki cihazda da maliyeti yükselten detaylara yer verilmiş olsa da ZTE, rakiplerine kıyasla çok daha cazip fiyatlar sunması ile biliniyor. Eğer diğer lüks seçeneklere kıyasla çok daha uygun bir fiyatla sunulursa, Axon serisinin yeni üyelerinin başarılı olması beklenilebilir.

Sonraki Haber

Forum