Asus'un yeni Wi-Fi adaptörünü inceledik.

Asus'un masaüstü PC kullanıcılarını hedef alan, yeni standartları destekleyen Wi-Fi adaptörü testte!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 90
  • Kaliteli tasarım
  • 5 dBi gücünde dev antenler
  • Performans
  • Anten aksesuarı
  • Geniş menzil
  • Kolay kurulum
  • Kısa anten uzatma kablosu

Masaüstü bilgisayar kullanıcılarına yönelik olarak geliştirilen bir adaptör olan PCE-AC68, Asus tarafından sunuluyor. Çift bant desteği gösteren Wi-Fi adaptör görevi gören cihaz ile kablosuz bağlantısı olmayan masaüstü bilgisayarınıza bu özelliği kazandırabilir, bunun yanı sıra bu özelliği yüksek hızda elde edebilirsiniz.

Arabirim olarak PCI Express'i kullanan PCE-AC68, küçük gövdesiyle anakartın üzerinde neredeyse hiç yer kaplamıyor. Kolay bir montaj aşamasının ardından yazılımsal kuruluma geçebileceğiniz adaptörle birlikte kutu içeriğinde güzel aksesuarlar da geliyor.

Daha fazla vakit kaybetmeden Asus'un yeni PCE-AC68 Wi-Fi adaptörünün detaylarına bakalım.

802.11ac'ye tam destek

Yeni nesil kablosuz teknolojisi olan 802.11ac'yi destekleyen Asus'un yeni PCE-AC68 Wi-Fi adaptörü, masaüstü bilgisayar kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir cihaz. USB üzerinden bir adaptör yerine kablosuz bağlantıdan daha yüksek performans almak isteyenler tarafından tercih edilebilecek bir model olan cihaz, 802.11 a, b, g ve n'den sonra 5'inci nesil standart olan ac'yi desteklemesiyle en dikkat çekici yanını oluşturuyor.

Asus PCE-AC68, çift frekans desteği gösteriyor. Böylece hem 2.4 GHz hem 5 GHz bandında kullanabileceğiniz adaptör, kablosuz veri transfer hızında da büyük artış gösteriyor. 2.4 GHz'de dahili 600 Mbps hız sağlayan cihaz, 5 GHz bantla birlikte toplamda 1300 Mbps hızı görüyor.

Dev antenler

Şık bir tasarıma sahip olan PCE-AC68, tasarım kalitesini dev antenlerle pekiştiriyor. Hemen cihazın ucundaki bağlantı noktalarına bağlayabileceğiniz bu antenleri dilerseniz masanızın üzerine de sabitlemeniz mümkün. Bunu kutu içeriğinde sunduğu muhteşem bir aksesuarla sağlayan Asus PCE-AC68, antenleri bu aksesuarın üzerine sabitlemenize de olanak tanıyor. Böylece masanızın üzerine konumlandırabileceğiniz bir anten platformu sahibi olabiliyorsunuz.

Dev antenlerinin yanı sıra bu aksesuarıyla ev içindeki tüm ölü bağlantı noktalarını %150 oranında kapatmayı hedefleyen cihaz, bunda başarılı oluyor. Ancak bu aksesuarın kablosunu biraz kısa bulduk. Daha rahat konumlandırabilmek için kablonun biraz daha uzun bırakılmış olmasını isterdik.

Özetle

Asus PCE-AC68'i özellikle yeni Wi-Fi standardı olan 802.11ac'yi desteklemesi ve bunu performansa direkt yansıtmasıyla beğendik. Diğer yandan kutu içeriğinden çıkan aksesuar da bir hayli kullanışlı. Kurulum ve kullanım kolaylığıyla da masaüstü bilgisayar kullanıcılarının dikkatini çekebilecek olan PCE-AC68, çift bantla toplamda 1300 Mbps hıza ulaşmasıyla öne çıkıyor.

Kimler Almalı

PCE-AC68, USB üzerinden bir adaptörle kablosuz ağlara bağlanmak yerine kablosuz bağlantıdan daha yüksek performans almak isteyenler tarafından tercih edilebilecek bir model.

Alternatifleri

Bu cihaz yerine elbette dileyen kullanıcılar USB üzerinden takılabilen Wi-Fi adaptörlerine de yönelebilirler. Yalnız aradaki transfer hızı farkının yüksek olduğunu hatırlatalım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus PCE-AC68
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Standart 802.11 b/g/n/ac
Arabirim PCI Express
Anten 3 adet
Frekans 2.4 GHz / 5 GHz
Hız 1300 Mbps
Boyutlar 103.3 x 68.9 x 21 mm
Ağırlık 125 gr.

İlginizi Çekebilir

TP-Link TL-WDN3800 İnceleme
TP-LINK TL-WDN4800 İnceleme
Digitus DN-7046-1 İnceleme
Digitus DN-1013-2 İnceleme
Digitus DN-1013-2 İnceleme
SMC SMCWPCI-N İnceleme
Forum