Asus Rog Strix Scope İnceleme

Asus Rog Strix Scope ile kontrol "iki kat" elinizde!

CHIP Online Notu 90
  • Özel olarak genişletilmiş Ctrl tuşu
  • Sağlamlığı sonuna kadar hissettiren alüminyum çerçeve
  • RGB aydınlatma
  • Yüksek profilli olması nedeniyle bir bileklik yer alabilirdi

Özellikle son yıllarda oyuncuların olmazsa olmazı haline geldi mekanik klavyeler. Cherry MX Red anahtarlara sahip olan Rog Strix Scope ise FPS oyuncuları için özel olarak geliştirilmiş mekanik bir oyuncu klavyesi.

Piyasadaki en hızlı anahtar olan Cherry MX Red'in tuş basım ömrü 50 milyon, 45 gramlık çalışma kuvvetine ve 2 mm'lik de aktivasyon aralığına sahip. Bu da şu demek: Anahtarların hassaslığı tadında olduğundan yazı yazarken de keyif almanızı sağlıyor.

Yine biraz evvel bahsettiğimiz üzere FPS oyuncuları için özel üretilen bu klavyenin kutusunda gümüş renkli WASD tuşları bulunuyor. Dilerseniz normal tuşları kolayca bunlarla değiştirebiliyorsunuz.

Bu klavyenin bir başka özelliği ise iki kat daha geniş olan ergonomik Xccurate Ctrl tuşu. Ekstra geniş olması sayesinde heyecanla Ctrl yerine başka tuşlara basma olasılığınızı azaltıyor ve daha hassas bir oynanış sunarak oyun deneyiminizi artırmayı ve iyileştirmeyi hedefliyor.

Oyuncu ekipmanı denildiğindeyse akla gelen bir diğer unsur da RGB aydınlatma oluyor. Asus Rogue Strix Scope, Aura Sync RGB LED teknolojisi ile sınırsız kişiselleştirme olanağı sunuyor. Tuş profilinin oldukça yüksek olmasından dolayı tuşların alt kısmından da ışıklandırmayı görmek mümkün.

Klavyenin üst kısmında bulunan multimedya tuşları ise F5 ve F12 arasına atanmış durumda. Üst sıradaki tuşların Medya veya Fonksiyon (Fn) özellikleri arasında kolayca geçiş yapılabilmeyi sağlayan bir de Fn Lock tuşu atanmış. Böylece iş veya oyun için farklı özellikler kullanılabiliyor.

Özetle

Alüminyum çerçeveye sahip olan Rog Strix Scope'un mayıs ayı içerisinde 699 TL son kullanıcı fiyatıyla satışa sunulması bekleniyor. Özellikle ışıklı ekipmanlardan son derece keyif alanlardansanız ve sağlam bir klavye arıyorsanız tavsiye ediyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Rog Strix Scope
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90

İlginizi Çekebilir

Logitech POP Keys & POP Mouse inceleme
Razer DeathAdder V2 Pro İnceleme
Redragon K582 Surara & Redragon M612 Predator inceleme
G-LAB Kult Beryllium İnceleme
Asus TUF Gaming M4 Air İnceleme
Lexip NP93 Alpha İnceleme
Forum