Asus, Haswell mimarisini temel alıyor.

VivoBook S551LB ile güçlü bir ürüne imza atan Asus, Haswell mimarisini temel alıyor.

CHIP Online Notu 98
  • Etkileyici tasarımı
  • Üst düzey performans
  • Hasswell işlemci sahibi
  • Full HD desteği yok

Ultrabook serisine VivoBook ile yön vermeye devam eden Asus, bu kategoride sunduğu son ürünü olan S551LB ile test merkezimize konuk oldu. İnce hatları ve özel fırçalanmış alüminyum dış kaplamasıyla oldukça çekici göründüğünden daha ilk satırlarımızda bahsedebileceğimiz VivoBook S551LB, tasarıma düşkün kullanıcıları memnun edecek düzeyde. Alüminyum gövdesi, ekran ve gövde tasarımıyla birlikte ilk bakışta Apple ürünlerini andıran VivoBook S551LB, Windows işletim sisteminden memnun olan kullanıcılara yepyeni bir tasarım eşliğinde maksimum performans vadediyor.

İnce hatları ve alüminyum gövdesiyle oldukça etkileyici görünen VivoBook S551LB, 15.6 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. İnce fiziksel bir ekran çerçevesiyle çevrelenen ekran, yine ekrana dahil edilmiş siyah bantlı bir çerçeveye daha sahip. Parlak ekranıyla tasarım bütünlüğünü koruyan VivoBook S551LB, dokunmatik ekranlı Ultrabook modellerinden. Böylece kullanıcılara dokunma özgürlüğü sunan cihaz, tepki süresiyle ise iyi işler başarıyor. Bu başarının arkasında ise panel üzerinde sıradan dokunmatik ekranlara göre daha düşük boyutlu aktifleştiriciler kullanılması. 9 mm'lik aktifleştiricilerin yerine 6 mm'lik aktifleştiricilerin tercih edildiği panel sayesinde, böylece rahat bir dokunma deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Özellikle ekranda görüntülenen ve dokunarak seçmenin zor olduğu küçük ikonlara rahatlıkla parmağınızla dokunabilmeniz mümkün. Ayrıca ekranı, renklerinin canlılığı ve parlaklığı konusunda beğendiğimizi de söyleyelim. Ancak elbette parlak ekran tercih edilmesinin en büyük dezavantajı olan yansıma problemiyle bu cihazda da karşılaşıyoruz. Ekranla ilgili diğer bir eksimiz ise Full HD çözünürlüğü desteklememesi. Full HD'li akıllı telefonlarla karşılaşırken halen HD çözünürlük kullanan pek çok dizüstü bilgisayar bulunuyor. VivoBook S551LB de ne yazık ki bu cihazlardan biri.

Fırçalanmış alüminyum gövdesi üzerinde uzanan klavyesiyle oldukça şık ve ferah görünen VivoBook S551LB, tasarımıyla gösterdiği ferahlığı kullanımına da taşıyor. Yazı yazarken çok rahat hareket edebildiğiniz VivoBook S551LB, geniş palm rest ve touchpad alanıyla da bunu destekliyor. Ergonomik tasarlanmış klavyesi arasında numerik tuş takımını da ihmal etmeyen VivoBook S551LB, touchpad'iyle de jestlere karşı duyarlı. Smart Gesture teknolojisine sahip olan touchpad, böylece basit ama etkili dokunuşlara açık. Sayfa kaydırma, sağ tıklama veya masaüstüne dönme gibi işlemleri parmaklarınızı touchpad üzerinde gezdirerek hızla halledebilmenizi sağlayan VivoBook S551LB, gövdesinin çevresinde yer verdiği bağlantılarıyla da standart ihtiyaçları karşılıyor. 2 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0, HDMI ve diğer standart arabirimleri üzerinde bulunduran Ultrabook, artık pek görmemeye başladığımız ancak yapılan araştırmalara göre özlenen birimler arasında yer alan optik sürücüye de üzerinde yer veriyor. En kalın noktasında 22.5 mm'ye ulaşan VivoBook S551LB, böylece kasayı kalınlaştırmadan optik sürücü kullanımını da mümkün kılmasıyla avantaj sağlıyor.

Windows 8 işletim sisteminin kullanıldığı VivoBook S551LB, teknik detaylarıyla da fark yaratan güçlü bir ürün. Intel'in yeni tanıttığı Haswell mimarili işlemcisine sahip olan VivoBook S551LB, böylece ülkemizdeki ilk Haswell işlemcili dizüstü bilgisayarlardan biri olarak öne çıkıyor. Intel Core i7 4500U işlemcisiyle 1.80 GHz hız sunan VivoBook S551LB, daha yüksek performans gerektiği anlarda hızını 2.40 GHz'e kadar çıkartabiliyor. 8 GB kapasiteli DDR3 belleği ve 24 GB SSD'li 1 TB'lık disk kapasitesi ile üst düzey Ultrabook'lar arasında yer alan VivoBook S551LB, gücünü grafik konusunda göstermeyi de ihmal etmemiş. 2 GB bellekli harici Nvidia GeForce GT740M grafik kartını üzerinde taşıyan cihaz, böylece oyunseverlerin de ilgiyle karşılayabileceği bir cihaz olmayı başarıyor. Normal kullanımlarda Intel HD Graphics 4000 entegre grafik işlemcisini kullanan VivoBook S551LB, yoğun grafik ihtiyacı doğduğunda Nvidia'ya geçiş yapıyor. Böylece enerji ihtiyacını da dengeleyen VivoBook S551LB, 6 saate kadar pil ömrü sunabiliyor.

Özetle

Güçlü bir Ultrabook arıyorsanız VivoBook S551LB'yi yakından incelemenizi öneriyoruz. Etkileyici alüminyum tasarımı ve güçlü performansı cihazın öne çıkan özelliklerinden.

Kimler Almalı

Intel'in yeni tanıttığı Haswell mimarili işlemcisine sahip olan VivoBook S551LB, güçlü bir Ultrabook arayışı içinde olan kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıda. Harici ekran kartıyla oyunseverlere de hitap eden Ultrabook, üst düzey performans sunuyor.

Alternatifleri

Tasarımıyla Apple dizüstü bilgisayarlarını andıran VivoBook S551LB, Apple tasarımlarını seven ancak işletim sistemiyle barışamayanların alternatifi olabilecekken, MacOS'a geçmek isteyen kullanıcıların da VivoBook S551LB karşısında en büyük alternatifi Apple MacBook serisi olacaktır elbette.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus VivoBook S551LB
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
98
İşlemci Intel Core i7 4500U (1.80 GHz)
Ekran 15.6 inç 16:9 HD (1366x768)
Ekran Kartı Nvidia GeForce GT740M 2 GB DDR3
Bellek 8 GB DDR3
Sabit Disk 1 TB + 24 GB SSD
Pil Ömrü 6 saat

İlginizi Çekebilir

Excalibur G911 (2024) inceleme
Lenovo LOQ15 ARC inceleme
Monster Semruk S7 V9.2.3 inceleme
Dell Alienware M18 R1 inceleme
Huawei MateBook 14s (2023) inceleme
Lenovo Legion Pro 7 inceleme
Forum