Bose SoundLink Revolve+ İnceleme

Daha büyük ve daha iyi ses sunan Bluetooth hoparlör Bose SoundLink Revolve+'ı inceledik.

CHIP Online Notu 88
  • Mükemmel ses performansı
  • İdeal pil ömrü
  • Birden çok cihazla eşleşme
  • Taşıma kulbu
  • Dayanıklı ve hoş tasarım
  • Fiyat
  • Sadece su sıçramasına dayanıklı

Daha önce de çok sayıda Bose Bluetooth hoparlör incelemiştik ve Bose, Bluetooth hoparlörleriyle her zaman bizi etkilemeyi başardı. Bu kez de SoundLink Revolve+ ile ofisimizde ağırladığımız Bose, bu modeliyle de etkileyici özellikler sunuyor

SoundLink'in farklı modelleri bulunuyor. Eğer daha fazla müzikal performans ve daha uzun pil ömrü arıyorsanız elimizdeki SoundLink Revolve+'ı, biraz daha aşağısı beni kurtarır derseniz ise SoundLink Revolve modelini tercih edebiliyorsunuz. Elbette arada fiyat olarak da fark var. SoundLink Revolve 1600 TL'ye bulunabilirken, elimizdeki Revolve+'ın fiyatı tam 2200 TL. Evet, yüksek fiyatıyla herkese hitap etmeyen hoparlör, özellikleriyle de fiyatını hak etmeye çalışıyor. Peki, neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım.

Dizayn

Bluetooth ile bağlantı kuran SoundLink Revolve+, NFC desteği gösteriyor. Yani NFC destekli telefonunuza dokundurarak hızlıca bağlayabilirsiniz. Bunun dışında kablolu olarak da aux portu mevcut. Bu şekilde kablolu olarak da kullanabiliyorsunuz hoparlörü.

Alüminyum ve kauçuk malzemelerin birleşiminden oluşan SoundLink Revolve+, üzerindeki kulbu ile taşımayı kolaylaştırıyor. Fener gibi yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Üst kısmında kontrol butonlarını bulunduran hoparlör, ayrıca Bose Connect uygulaması ile de kontrol edilebiliyor.

Entegre mikrofonu sayesinde Siri ve Google asistanı da kontrol edebileceğiniz hoparlör, darbelere karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış. Öte yandan su koruması da mevcut, ancak bu IPX4 sertifikasıyla sınırlanmış. Yani hoparlör su sıçramalarına karşı dayanıklı yapıda. Muadillerinde suya düşmelere karşı da dayanıklı modeller gördüğümüzü söylemek lazım.

Performans

SoundLink Revolve Plus, silindir yapıya sahip bir Bluetooth hoparlör. 360 derece ses sağlayan cihaz, ses performansıyla gayet iyi iş çıkartıyor. SoundLink Revolve+, kardeşinden daha yüksek ses sunuyor. Genel müzikal performans, ses kalitesi hemen ikisinde de aynı bu arada, onu belirtmek lazım. Bu arada hoparlörün bas performansının da türevleri ile kıyaslandığında daha iyi seviyede olduğunu söyleyelim.

Hoparlörün pil performansı ise 16 saat civarında olarak nitelendiriliyor. Fakat orta ile yüksek ses arasında bir çizgide, biz deneyimlediğimiz sürede 10 ila 12 saat arası bir performans aldık. Daha makul bir düzeyde dinlerseniz Bose'un 16 saatlik iddiasını yakalayabilirsiniz, fakat pratikte minimum orta seviyeli seslerde dinleyeceksiniz diye düşünüyoruz.

Özetle

SoundLink Revolve+, sağladığı sesle küçük ve orta ölçekli bir odayı iyi seviyede bir sesle çevreleyebiliyor. Ayrıca küçük bir tüyo: Hoparlörü odanın ortasına değil de, bir duvarın yanına bırakırsanız, yansıma sayesinde sesin ve bas seviyesinin artacağını söyleyelim. Ses kalitesiyle gayet doğal bulduğumuz hoparlör, başta da söylediğimiz gibi pek ucuz bir model değil. 2200 TL fiyatla pazarda bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Bluetooth hoparlörler arasında doğal ve iyi bir ses performansı sunan bir model arayan ve bunun için geniş bir bütçe ayırabilenler SoundLink Revolve+'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

SoundLink Revolve Plus'a alternatif olarak UE Boom 3'ü de tercih edebilirsiniz. Eğer çok daha uygun fiyata bir alternatif düşünüyorsanız ise, o halde Anker Soundcore Flare'i de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bose SoundLink Revolve+
Ürün Markası Bose
CHIP Online Notu
88

İlginizi Çekebilir

Sony SRS-XG300 inceleme
Bose SoundLink Flex inceleme
Huawei Sound Joy İnceleme
AudioEngine HD6 İnceleme
Anker Soundcore Motion B İnceleme
Monster Bukra V1 İnceleme
Forum