Canon PIXMA G3430 İnceleme

Eğer evinizde kullanabileceğiniz, kullanımı kolay ve tasarruflu bir yazıcı arıyorsanız Canon PIXMA G3430 size göre olabilir. Wi-Fi özellikli bu cihaz ile baskı, tarama ve fotokopi işlerinizi tek bir cihazdan halledebilmek mümkün. İşte karşınızda tüm detaylarıyla Canon PIXMA G3430 incelemesi!

CHIP Online Notu 89
  • Kolay kullanım
  • Canon PRINT uygulaması
  • Kaliteli baskılar
  • Wi-Fi özelliği
  • Baskı, tarama, fotokopi 3’ü 1 arada
  • Tek bir mürekkep tankı ile yüksek baskı sayısı
  • Doldurulabilir mürekkep tankları sayesinde tasarruf imkanı
  • Lazer yazıcılara göre baskı hızı yavaş ve sesi yüksek

Günümüzde neredeyse tüm belge işleri dijitale dönmüş olsa da bir noktada hepimizin bir yazıcıya ihtiyacı oluyor. İster işle ilgili belgeleri yazdırmak olsun ister ders notlarını çıkartmak olsun evde bir yazıcı olması büyük avantaj. Bildiğiniz gibi yazıcılar eskisi gibi değil. Diğer tüm elektronik cihazlar gibi onlar da akıllandı. Artık bilgisayara bağlamanız gereken kablolar yok. Sadece güç kablosunu taktıktan sonra Wi-Fi ile akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza bağlayarak hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Hatta telefonunuza indireceğiniz bir uygulama sayesinde yazıcıya dokunmanıza bile gerek kalmıyor. İşte bugün bunun güzel örneklerinden biri bizimle. Canon’un Megatank serisinde yer alan PIXMA G3430, tüm ihtiyaçlarınızı tek bir yazıcıda topluyor. Baskı, fotokopi, tarama; ne lazımsa hepsini bir arada sunuyor. Yapabildiği her şeyden ve teknik özelliklerinden birazdan bahsedeceğiz. Ancak öncesinde gelin kutusundan neler çıkıyor ona bakalım.

Aslında PIXMA G3430’un kutusundan çok fazla şey çıkmıyor. Ancak yazıcıyı hemen kullanmaya başlayabilmeniz için gerekli olan her şey dahil edilmiş. İlk olarak beklendiği gibi yazıcının kendisi çıkıyor. Oldukça kompakt boyutlarda ve 6 kilogramlık ağırlığıyla ne çok hafif ne de çok ağır olduğunu söylemek lazım. Yazıcının dışında kutudan; bir güç kablosu, kullanım kılavuzları ve Windows için bir kurulum CD’si çıkıyor. Günümüzde bu CD’yi takacak bilgisayar bulmak zor olsa da hala CD-ROM kullananları düşünmeleri güzel olmuş. Son olarak kutunun içerisinden siyah, mavi, macenta ve sarı olmak üzere 4 adet standart mürekkep şisesi çıkıyor.

Hazır mürekkep şişelerini çıkarmışken bunların kullanım ömründen de bahsedelim. Yazıcı, siyah mürekkeple 3100, diğer renklerle ise 4400 sayfa baskı yapabiliyor. Ayrıca ekonomik modda siyahtan 3900, renkli mürekkeplerden 4600 sayfaya kadar çıktı alabiliyorsunuz. Üstelik mürekkep tankları yeniden doldurulabilir olduğu için tasarruf açısından da büyük artı sağlıyor. Yalnız buraya ufak bir parantez açalım; Canon web sitesinde yüksek verimliliğe sahip opsiyonel mürekkep şişeleriyle siyah mürekkebin 6000, renkli mürekkeplerin ise 7700 sayfaya kadar baskı yapabildiğini belirtmiş. Burada bahsedilen “opsiyonel” tam olarak ne bilmiyoruz, zira bu konuda detaya girmemiş. Ancak tahminimize göre bahsedilen, daha büyük boyutlarda satılan mürekkep şişeleri.

Peki iş pratiğe geldiğinde yazıcı bize neler sunuyor? Arkasında 100 kağıt kapasiteli bir tepsisi bulunan Canon PIXMA G3430, siyah-beyaz olarak dakikada 11, renkli olarak ise 6 baskı yapabiliyor. Ancak baskı hızının lazer yazıcılara göre yavaş kaldığını ve daha yüksek sesli çalıştığını bu noktada belirtmek lazım. 

4.800 x 1.200 çözünürlüğe kadar baskı imkanı tanıyan yazıcının, belgelerdeki çıktı kalitesi keskin ve net. Ayrıca başta da belirttiğimiz gibi, yazıcıdan fotoğraf baskısı da alabiliyoruz. Bunların renkleri de gayet canlı gözüküyor. 10x15 boyutlarında basılabilen bu fotoğrafların baskısı da uzun sürmüyor. Sadece 45 saniyede tüm işlem tamamlanıyor. Şahsen biz bazı fotoğrafları fiziki bir anı olarak saklamayı seviyoruz. Hatta odamızın duvarında sevdiğimiz fotoğraflardan oluşan bir albüm bile var. Eğer siz de bazı fotoğrafları fiziksel olarak saklamayı seviyorsanız, PIXMA G3430’u gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Tarayıcı ve fotokopi özelliklerine baktığımızda yazıcı, A4 veya LTR boyutlarında tarama yapabiliyor. Satır tarama hızı renkli de 3.5ms/satır iken gri tonlamalı da 1.5ms/satır. Tarayıcı çözünürlüğü 600 x 1200 dpi olarak belirlenmiş. Renk derinliği ise hem renkli hem de gri tonlamalı taramalarda 16 veya 8 bit olarak seçilebiliyor. Fotokopi konusundaysa yazıcı; Ekonomik, Standart ve Yüksek Performans olmak üzere 3 seviye fotokopi kalitesi sunuyor. Çoklu fotokopide alabildiğimiz maksimum kopya sayısı ise 99.

Son olarak PIXMA G3430’un kısaca kurulumundan ve uygulamasından da bahsedelim. Bu noktada her şey epey kullanıcı dostu. İlk olarak yapmanız gereken kullanma kılavuzundaki kare kodu akıllı telefonunuzun kamerasından taratmak. Daha sonra karşınıza gelen web sitesi sizi Canon PRINT uygulamasını indirmeye yönlendiriyor. Uygulamayı indirip yükledikten sonra zaten talimatları izleyerek kısa sürede kurulumu gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Uygulama içerisinde; belge ve fotoğraf yazdırma, tarama, akıllı telefonunuzdan kopya alarak taratma ve bulut hizmetlerinden herhangi bir dosyayı yazdırabilme gibi birçok bölüm var. Kısacası, yazıcıya dokunmadan her şeyi uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, toparlamak gerekirse Canon PIXMA G3430, kullanımı kolay, Wi-Fi desteği olan, kaliteli baskılar sunabilen ve güzel bir uygulama sahip oldukça kullanışlı bir cihaz. Üstelik baskının yanında tarama ve fotokopi de yapabilmesi büyük avantaj. Fiyat olarak şu anda 4600 TL dolaylarında bir etiketle satılıyor. Genel ortalamaya baktığımızda gayet makul denebilir. Eğer evinizde kullanabileceğiniz tasarruflu bir yazıcı arayışındaysanız, PIXMA G3430’u seçenekleriniz arasına rahatlıkla dahil edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon PIXMA G3430
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
89
İşlevler Wi-Fi, Baskı, Tarama ve Fotokopi, Bulut Baskı
Çözünürlüğü 4.800 x 1.200 dpi'ye kadar
Baskı Teknolojisi 2 FINE Baskı Kafası (Siyah ve Renkli) Doldurulabilir mürekkep tanklı yazıcı
Siyah-Beyaz Baskı Hızı Yaklaşık 11 görüntü/dakika
Renkli Baskı Hızı Yaklaşık 6,0 ipm
Fotoğraf Baskısı Hızı Yaklaşık 45 saniye (Kenarlıksız 10 x 15 cm)
Maksimum Kağıt Girişi (Arka Tepsi) Maks. 100 sayfa (düz kağıt)
Boyutlar 416 x 337 x 177 mm
Ağırlık 6,0 kg

İlginizi Çekebilir

HP LaserJet Tank MFP 2602sdw inceleme
Canon Pixma G3411 İnceleme
Epson ColorWorks CW-C6500 İnceleme
Epson EcoTank L15160 İnceleme
HP Neverstop Laser 1200a İnceleme
Xerox B1025 Çok Fonksiyonlu Yazıcı İnceleme
Forum