DJI Osmo Pocket İnceleme

Minik boyutuyla büyük işler başaran DJI Osmo Pocket'ı tüm detaylarıyla inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Stabilizasyon
  • 4K / 60 kare kayıt performansı
  • Akıllı telefon entegrasyonu
  • Pratik kullanım
  • Çekim modları
  • Kullanışlı uygulama
  • Ses performansı ortalama
  • 3.5 mm yuvası yok
  • Gece çekim performansı pek başarılı değil
  • Suya dayanıklı değil
  • Tam potansiyelini karşılayabilmesi için aksesuarlara ihtiyacı var

Vlogger'lar ve YouTuber'lar için olduğu kadar pratik şekilde video çekmek isteyenler tarafından da ilgiyle karşılanan cep boyunda bir kamera olan DJI Osmo Pocket bir süredir konuğumuz. Kullandığımız süre boyunca çok sayıda ülke gezme şansı da bulduğumuz bu kamera, özellikle video içerik üreten bizler için de bu süreçte oldukça faydalı oldu. Zira cep boyutunda olması, kolay kullanım sağlaması ve minyatürleştirilmiş gimbal stabilizasyonu sağlamasıyla bir süredir ülke ülke, etkinlik etkinlik gezip yaptığımız video çekimlerinde gayet iyi iş çıkarttı. Şimdi artık DJI Osmo Pocket hakkında düşüncelerimizi, edindiğimiz izlenimlerimizi ve elbette özelliklerini anlatma zamanı. DJI Osmo Pocket incelemesine başlayalım.

Osmo Pocket Tasarımı Ve Çevre Özellikleri

Sizin de gördüğünüz gibi cep boyutunda olan DJI Osmo Pocket, bu sayede oldukça pratik bir kullanım sağlıyor. Çantanıza atıp unutabileceğiniz veya cebinizde rahatça taşıyabileceğiniz Osmo Pocket, yalnızca 116 gram ağırlığında. Beraberinde koruma kılıfı da getiren cihaz, daha pek çok aksesuara sahip, ancak bunların tümünü ayrı ayrı satın almanız gerekiyor ki, cihazın tam potansiyelini karşılayabilmesi için ne yazık ki bazılarına ihtiyacınız olduğunu söyleyelim.

Üzerinde minik bir ekran bulunduran kamera, böylece çektiğiniz görüntüleri buradan takip edebilmenizi sağlıyor. Ekran sadece görüntü görmenizi değil, ayrıca dokunmatik olmasıyla çekim ayarlarınızı yapabilmenizi de sağlıyor. Ancak yine de eğer daha büyük bir ekran isterseniz, cep telefonunuzu entegre edebiliyorsunuz. Bunun  için kutu içeriğinden çıkan Lightning veya USB-C adaptörünü kullanabilirsiniz. Bu şekilde telefonunuzu yan çevirip Osmo Pocket'ın vizörü haline getirebiliyorsunuz. Sadece vizör olarak da değil, bu şekilde yapacağınız çekimler aynı zamanda direkt olarak telefonunuza kaydedilebiliyor. Öte yandan bu kullanım şeklinde telefonunuza indireceğiniz DJI Mimo uygulaması üzerinden profesyonel çekim tekniklerine de erişebiliyorsunuz.

Osmo Pocket'ı eğer telefonunuzla kullanmayacaksınız, bir microSD karta ihtiyacınız olacak. Zira kameranın dahili hafızası yok. Bu arada telefon entegrasyonu sağlayan adaptörü kaybetmemeye özen gösterin, zira oldukça küçük ve kaybolmaya müsait. Kaybederseniz yenisi 19 Dolar.

Kameranın ön tarafında iki buton bulunuyor. Bunlardan birini kayda girmek ve çıkmak için kullanıyorsunuz. Diğeri ise, birtakım kontroller için buraya yerleştirilmiş. Bu tuşa 2 kez bastığınızda kamerayı varsayılan noktasına döndürüyor. 3 kez bastığınızda ise kamera size veya diğer tarafa dönüyor. Bu şekilde özellikle çektiğiniz vloglara kolayca dahil olabiliyorsunuz.

Yine cihazın üzerinde çift mikrofon yer aldığını söyleyelim. Ancak harici bir 3.5 mm jak girişi yok. Yani bu kameraya bu şekilde harici mikrofonunuzu takamıyorsunuz. Eğer illa harici mikrofon kullanmak istiyorsanız ise, DJI ayrı bir dönüştürücü adaptör satıyor.

Tasarım kısmını tamamlamadan önce Osmo Pocket'ın suya karşı dayanıklı olmadığını söyleyelim. Ancak onun için de ayrı bir aksesuar satılıyor.

Bu arada dayanıklılıktan bahsetmişken şunu da söylemek lazım: Osmo Pocket, GoPro kadar dayanıklı bir cihaz değil. Özellikle kamera modülü nazik. O nedenle onu çantanızda taşırken muhakkak kılıfında tutmanızı öneriyoruz. Neyse ki kılıf kutusunda bulunuyor.

Kullanırken bir diğer dikkat etmeniz gereken yer ise, telefon adaptör pinleri. Bu adaptörü yerleştirirken kibar davranmaya özen gösterin. Öte yandan cihazı telefonla beraber kullanırken, sadece tek elle kameradan tutmanız, telefonunuzun ağırlığına da bağlı olarak zaman içerisinde pinlere ve telefonunuzun USB girişine zarar verebilir. Bunun neticesinde de kayıt sırasında temassızlık yaşanabilir ve kaydınız yarıda bölünebilir. Bunları söylüyoruz, zira biz kullandığımız süre içinde benzer durumlar yaşadık.

Osmo Pocket Özellikleri ve Performansı

Osmo Pocket, 3 eksende görüntü sabitleyebilen kamerasıyla performans açısından boyut itibariyle oldukça başarılı bir kamera. Güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor. Mesela en basitinden Osmo Pocket 4K/60 kare video kaydı yapabiliyor. Kullandığımız süre içinde performansıyla ve elbette bunu oldukça pratik şekilde sunmasıyla memnun kaldık. Ancak eksikleri de yok değil, onlara da geleceğiz.

Osmo Pocket'ın üzerindeki kamera 12 MP çözünürlüğünde. CMOS sensör ile üst seviye akıllı telefonlardan biraz daha iyi kalitede 4K video kaydı yapabildiğiniz kamera, JPEG ve RAW formatlarında güzel de fotoğraf çekiyor. Fakat onu en çok videolarla yoracaksınız.

Elbette bir DSLR ve gimbal teçhizatıyla yapacağınız video çekimlerinde daha iyi görüntüler elde edileceği açık. Ancak aradaki farkı pratikliğiyle kapayan Osmo Pocket, üzerindeki minik gimbal ile harika yumuşaklıkta kayıt yapabiliyor ki az sonra sizin de görmeniz için yaptığımız çekimleri bir arada paylaşacağız.

4K/60 kare video kaydının yanı sıra Full HD'de 120 kare video kaydı da yapabilen cihaz, farklı modlar da içeriyor. Bunlar arasında yüz takibi yer alıyor, zaman ve hareket atlamalı videolar kaydedebiliyor, ağır çekim yapabiliyor. Ayrıca yine modlar arasında bir Story, yani hikaye modu da mevcut. Bu da çektiğiniz kayıtlardan bir kolaj oluşturuyor. Burada biraz yaratıcılığınızı konuşturup gayet güzel şeyler çıkartabilirsiniz. Yüz takibi özelliği de özellikle vlogger'lar için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Zira kamerayı bir yere bırakıp, karşısında sağa sola yürüdüğünüzde, kamera sizi takip ediyor. Açılış ve ara çekimlerde işe yarar bir özellik.

Osmo Pocket'ın gece çekim performansı ise ışıklı ortamlarda yeterli seviyede. Ancak bulunduğunuz alanda çevre aydınlatması minimumdaysa, dolayısı ile pek iyi sonuç alamadığınızı da belirtmeliyiz.

Ses konusuna gelirsek, Osmo Pocket harici bir mikrofonla yapılan çekimlerdeki gibi size en net sesi vermeyecek, o kesin. Ortalama bir sesi var. Ancak yine vloglar için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan yaptığımız bir çekimde, özellikle yüksek tizli seslerde mikrofonların çuvalladığına şahit olduk. Anlık olarak ses kaydetmeyi durdurabiliyor. Şimdi hem bu anı, hem de Osmo Pocket ile yaptığımız diğer çekimleri bir arada sizlerle paylaşalım ve sonuç bölümünde tekrar buluşalım.

DJI Osmo Pocket ile yaptığımız video kayıtlarını hemen yukarıdaki videomuzda izleyebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak Osmo Pocket, sahip olduğu özelliklerle kullanması keyifli bir kamera olmuş. Küçük gövdesiyle üst düzey bir akıllı telefonla elde edeceğiniz video performansını, gimbal entegrasyonu ile profesyonel boyuta taşıyan Osmo Pocket, özellikle 4K / 60 kare video performansıyla fazla başarılı. Bu arada Osmo Pocket'ın pil ömründen de bahsetmek lazım. Eğer kamerayı Full HD çözünürlükte 30 kareye ayarlarsanız, 140 dakikalık bir çekim süreniz var. Yaptığımız testlerde bunun net karşılığını aldık. Ancak 4K'da çekim yaparsanız, bu süre 1 saate kadar inebiliyor.

Son olarak Osmo Pocket'ın fiyatının 2500 TL dolaylarında olduğunu söyleyelim.

Kimler Almalı

Video çekmeyi seven, çok gezen, anlarını profesyonel kaliteye yakın şekilde kaydetmek isteyenler DJI Osmo Pocket'tan oldukça memnun kalacaklardır. Elbette video içerik üretenler tarafından da pratik kullanım sağlaması açısından tercih sebebi.

Alternatifleri

DJI Osmo Pocket'a alternatif olarak Removu K1 modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli DJI Osmo Pocket
Ürün Markası DJI
CHIP Online Notu
85
Sensör 1/2.3" CMOS
Çözünürlük 12MP
Lens FOV:80° F2.0
ISO 100 - 3200
Elektronik Deklanşör Hızı 8s-1/8000s
Maks. İmaj Boyutu 4000×3000 pixels
Video Çözünürlüğü 4K/60p, FHD/60p-120p
Fotoğraf Formatı JPEG / JPEG+DNG
Video Formatı MP4 / MOV (MPEG-4 AVC / H.264)
Batarya 875 mAh
Pil Ömrü 140 dakika
Şarj Süresi 73 dakika
Boyutlar 121 x 36 x 28 mm
Ağırlık 116 gr.

İlginizi Çekebilir

Reolink Argus Pro İnceleme
Lifecell Supercam İnceleme
Moto 360 Camera İnceleme
ZYXEL Aurora İnceleme
Samsung Gear 360 (2017) İnceleme
TP-Link NC450 İnceleme
Forum