Electrolux EP81U25ULT Ultimate 800 Şarjlı Dikey Süpürge İnceleme

Evinizin temizliği için pratik ve derinlemesine temizlik yapacak iyi bir şarjlı dikey süpürge satın almak istiyorsanız, Electrolux EP81U25ULT Ultimate 800 aradığınız model olabilir. İşte tüm detaylarıyla Electrolux EP81U25ULT Ultimate 800 incelemesi.

CHIP Online Notu 93
  • Pratik kullanım
  • Temizlik performansı
  • Geniş aksesuar yelpazesi
  • 5 kademeli filtre sistemi
  • Brushroll Clean motor sistemi
  • İdeal pil ömrü
  • Kolay temizlenebiliyor
  • Tasarım ve ergonomi
  • Geniş kullanım seçenekleri
  • Başlıkları takıp çıkardığınız tuşlar biraz sert

Electrolux’ün EP81U25ULT Ultimate 800 Şarjlı Dikey Süpürgesini bir süredir kullanıyoruz. Özellikle son dönemde bu tür dikey şarjlı süpürgeler fazlasıyla moda oldu. Geleneksel süpürgelerin hantal yapısını düşündüğümüzde bunun sebebi gayet açık. Robot süpürgeler de var, ancak dip bucak temizlik için bu tür dikey süpürgeler daha mantıklı. Ha, kombin yaparsanız daha rahat edersiniz elbette; günlük temizlik için robot süpürge, dip bucak temizlik için dikey süpürge güzel bir kombinasyon olabilir, fakat tabii bunun bir de maliyeti var. O anlamda ben hem pratik temizlik yapabileyim hem de temizlik konusunda içim rahat olsun diyorsanız, bu cihaz ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Kutusundan Neler Çıkıyor?

Öncelikle kutusundan ne çıkıyor ondan başlayalım. Electrolux EP81U25ULT Ultimate 800, 6 adet farklı başlık ile geliyor. Bunlar arasında ana oyuncular; halı temizliğinde kullanacağınız, diğerini parke ve fayans gibi sert yüzeylerde kullanacağınız PowerPro başlık, özellikle evcil hayvanınız varsa işinize çok yarayacak bir PetPro+ başlık oluyor. Diğer 3’ünü ise perde temizliğinde ve koltuk aralarında kullanabileceğiniz aksesuar, daha dar alanlarda kullanacağınız aksesuar ve erişilmesi güç noktaları temizleyebilmek için kullanabileceğiniz bir dirsek aksesuarı oluşturuyor. Mob başlığı da var, ancak sanıyorum onu ayrı olarak satın almanız gerekiyor.

Cihazın kutusunda ayrıca teleskopik boru var, bir harici batarya ve tüm bu aksesuarları bir araya toplayabileceğiniz bir şarj istasyonu var. Bu şarj istasyonunu özellikle çok beğendik, çünkü tüm bu saydığım aksesuarları bir araya toplayabiliyor, böylece derli toplu bir görüntü sunuyor.

Tasarım ve Ergonomi

Süpürgenin dizaynı oldukça da şık görünüyor. Tasarımıyla 2022 IF Tasarım Ödülünü almış zaten. Ayrıca fazlasıyla da ergonomik. Tek elle rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Özellikle bazı modellerde olduğu gibi çalıştırmak için herhangi bir tuşa basılı tutmanıza gerek yok, bu önemli bir avantaj. Açma kapama kısmı, mod seçenekleri üst kısmında; buradan rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca bu alan size süpürge hakkında tüm bilgiyi sağlayan ekran. Pil durumunu takip edebiliyor, çalışma modu, filtre ve uyarı bildirimlerini burada bir arada görebiliyorsunuz.

El süpürgesi olarak çok kullanışlı. Aparatları buna takarak temizliğinizi yapabiliyorsunuz. Tezgah ve masa üstü temizliği için rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Geniş geniş temizlik yapmak içinse teleskopik boruyla geliştirebiliyorsunuz. Bunun boyunu kademeli olarak ayarlayabiliyorsunuz. Böylece hem boyunuza en uygun şekilde zemin temizliği yapabiliyor hem de klima ön yüzü, perde kornişleri, dolap üstleri gibi yüksek alanları, erişilmesi güç yerleri rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Özellikle dolap üstlerinde bu ucu dönebilir başlık işe çok yarıyor.

Tüm başlıkları üzerindeki bir tuşa basarak el süpürgesine takıp çıkartabiliyorsunuz. Bu tuşlar biraz sert, daha yumuşak olabilirdi, ancak kullandıkça takıp çıkartması daha kolaylaşacaktır. İşiniz bittiğinde de aynı şekilde şarj istasyonuna yerleştiriyorsunuz. Şarj istasyonu manyetik. Böylece süpürgeyi istasyondan çıkartırken kaldırmanıza gerek yok, yalnızca sürükleyerek yerinden alabiliyorsunuz. Bu şarj istasyonuna ister tüm aparatları takabilir ister duvara sabitleyerek üzerinde yalnızca süpürgeye yer verebilirsiniz. Burada tercih sizin olacak, ancak biz tüm aksesuarları yerleştirdik, böyle bizce çok daha rahat ve tüm aksesuarlar da elimizin altında oluyor.

Performansı Nasıl?

Tasarım ve ergonomi kısmı tamam. Peki, süpürgenin emiş gücü nasıl? Dediğim gibi şu ana kadar pek çok farklı markanın dikey süpürgesini kullandım ve bunları da sizlerle paylaştım. Emiş gücü anlamında Ultimate 800, şu ana kadar en içime sinen model oldu. Motoru oldukça güçlü, 6 kat daha yüksek emiş gücü sağlıyor. Dediğim gibi farklı yüzeylere uygun başlığı ile tüm yüzeylerde iyi bir temizlik sağlayabiliyor. Minimumdan turboya 3 farklı mod seçeneği var. Ayrıca otomatik modu da bulunuyor. Böylece farklı yüzey tiplerine göre gücü otomatik ayarlayabiliyor. Mesela bu moddayken parkeyi süpürürken halıya çıktığınızda emiş gücünü artırıyor. Ayrıca halı ve sert zeminleri süpürürken kullanacağınız PowerPro başlıklarının önünde LED ışıklandırma var. Bu LED ışıklar tozları daha iyi tespit edebilmenizi sağlıyor. Özellikle koltuk altlarını süpürürken bundan yararlanıyorsunuz.

Öte yandan öyle bir özellik var ki, bunu bugüne kadar herhangi bir modelde görmedim. Electrolux, halı süpürürken kullanacağınız PowerPro başlığına Brushroll Clean adını verdiği ayrı bir motor sistemi yerleştirmiş. Buradaki tuşa ayağınızla bastığınızda, başlıktaki fırça otomatik olarak temizlenebiliyor. Bu sayede süpürme işi bittikten sonra bir de fırçayı temizlemek zorunda kalmıyorsunuz. Her ne kadar başlık fırçasını temizlemek için pek çok süpürge ile birlikte minik bir fırça falan verilse de hepimiz biliyoruz ki bu pek işe yaramıyor ve özellikle takılan saçlar anca elle temizlenebiliyor ki bu da pek hijyenik sayılmaz. Brushroll Clean ile böylece bu dert olmaktan çıkıyor; pratik ve hijyenik bir çözüm.

Bir diğer önemli konu da filtre sistemi. Cihazda 5 kademeli filtrasyon sistemi kullanılmış. Laboratuvarlarda yapılan testlerde bu filtre sisteminin 0.3 ila 10 mikrometre mikron boyutundaki partiküllerin yüzde 99.99’una kadarını etkisiz hale getirdiği kanıtlanmış. Bu değer ISO16890 standartlarında ölçülmüş. Özellikle evde çocuğunuz varsa, bir de üzerine evcil hayvan sahibi iseniz, bu filtre sistemi içinizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada toz haznesini çıkartmak da çok kolay. Bu şekilde öne çekerek kolaylıkla yerinden çıkartıp hazneyi boşaltabiliyorsunuz. Filtre sistemini de kolayca yıkayıp temizleyebiliyorsunuz.

Pil Ömrü Ne Kadar?

Peki, pil ömrü ne kadar? Cihazın pili 35 dakika gidiyor. Bu tip cihazlarda zaten şimdilik tek şarj ile yarım saat kadar temizlik yapabiliyorsunuz, bu anlamda 35 dakika süre gayet makul bir süre. Yaklaşık 100 m2’lik bir eviniz varsa bu sürede rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Pili bittiğinde de 2.5 saat içinde tam kapasite şarj olabiliyor. Benim bu tip ürünlerde en dikkat ettiğim şey, bataryasının çıkartılabilir olması. Kimi modellerde bu batarya süpürgenin içinde oluyor, çıkartamıyorsunuz. Electrolux Ultimate 800 gibi bazılarında ise kartuş gibi bunu takıp çıkartabiliyorsunuz. Bunun 2 avantajı var. Birincisi; ek bir batarya satın alarak birinin şarjı bittiğinde kolayca değiştirebiliyor ve temizlik sürenizi uzatabiliyorsunuz. İkincisi ve bence daha önemlisi; batarya kullanım ömrünü doldurduğunda teknik servis ile uğraşmanıza gerek yok, yenisini satın alıp yolunuza devam edebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, genel hatlarıyla Electrolux EP81U25ULT Ultimate 800 bu şekilde. Önemli özelliklerini aktardık. Dediğimiz gibi fazlasıyla başarılı ve kullanışlı bir ürün. Eğer şu sıralar şarjlı dikey süpürge arayışındaysanız işinize fazlasıyla yarayabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Electrolux EP81U25ULT Ultimate 800
Ürün Markası Electrolux
CHIP Online Notu
93

İlginizi Çekebilir

TP-Link Tapo L920-5 İnceleme
Oral-B iO 9 İnceleme
TP-Link Tapo L530E İnceleme
Remington RX5 & MB7000 İnceleme
Yunmai Balance İnceleme
Yunmai Colors İnceleme
Forum