Fonri Wi-Fi Alarm Seti İnceleme

Güvenliğinizi bir adım ileriye taşıyacak ürünlerle karşınızdayız. Fonri Wi-Fi Alarm Seti ve harici sensörler ile evinizde, iş yerinizde ve diğer alanlarda kontrolü tamamıyla elinize alacaksınız.

CHIP Online Notu 92
  • Evcil hayvan dostu hareket sensörü
  • Kablosuz ve kolay kurulum
  • Siri ile kontrol
  • Sınırsız senaryo oluşturma
  • Abonelik ücreti yok

Güvenliğimiz, hepimizin en önemli önceliklerinden biri. Evimizi, iş yerimizi veya diğer önemli alanlarımızı korumak için sürekli olarak çeşitli önlemler alıyoruz. Ancak, geleneksel güvenlik sistemleri bazen yetersiz kalabiliyor veya kullanıcı dostu olmayabiliyor. İşte bu noktada karşımıza çıkan ve güvenlik anlayışımızı değiştiren bir ürün: Fonri Wi-Fi Alarm Seti.

Akıllı güvenlik alarm setleri, gelişmiş teknolojik özellikleri ve sensörleriyle ev ve iş yerlerimizi güvende tutmamızı sağlıyor. Peki, Fonri’nin diğer markalardan farkı ne ve ürünleriyle bize neler sunuyor?

Fonri’nin ürün portföyünde, akıllı evcil hayvan mama kabından panik butonuna, gaz dedektöründen akıllı anahtara, akıllı duvar prizlerinden akıllı alarmlara kadar uzanan 300’ün üzerine ürün seçeneği yer alıyor. Ancak markanın tek farkı geniş ürün yelpazesi değil. Fonri, Avrupa’nun en büyük IOT servis sağlayıcısı Ankaref’in bir markası, yani ciddi bir yazılım ve teknoloji gücüne sahip. Bu gücünü, satış sonrası geniş destek ekibiyle de gösteren Fonri, kolay kurulum ve kullanım sunan ürünlerini farklı dil seçeneklerine sahip kullanıcı dostu uygulamayla da tamamlıyor. Biz bu ürünlerden bugün Fonri Wi-Fi Alarm Seti’nin yanı sıra, ayrı olarak satılan ve alarm setiyle birlikte kullanabileceğiniz Duman Sensörü ve Su Baskını Sensörünü inceleyeceğiz.

Alarm setinin ve sensörlerin detaylarına geçmeden önce bahsetmem gereken çok önemli bir detay var: Fonri, diğer firmaların aksine aylık veya yıllık herhangi bir ücret ödemenizi veya sözleşme imzalamanızı talep etmiyor. Akıllı alarm sistemini bir kere satın alarak, sadece internetinize bağlayıp hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Alarm setinin içerisinde; dış siren, kablosuz hareket sensörü, kablosuz kapı/pencere sensörü ve uzaktan kumanda olmak üzere 4 parça yer alıyor. Dış siren dediğimiz aynı zamanda ana panel. Akıllı alarm sistemine kablosuz olarak bağlanıyor ve bizlere mevcut sistem durumunu gösteriyor. Anti sabotaj özelliğiyle, sabotaj durumunda alarm vererek uygulama üzerinden size bildirim yolluyor. Ayrıca kablosuz bir tasarıma sahip olduğu için evin her köşesine yerleştirilebiliyor.

Kablosuz hareket sensörü ise insan vücudunun hareketlerini doğru bir şekilde belirleyebiliyor. İnsan vücudu diye belirtiyoruz çünkü sensör, evcil hayvanlarınızı algılayabilme özelliğine sahip. Sistem aktifken bile evcil hayvanınızın evde özgürce dolaşabilmesi mümkün, bu sayede alarm yanlışlıkla devreye girip sizi boş yere tedirgin etmekten kurtarıyor.

Kablosuz kapı/pencere sensörüne gelirsek, kapı ve pencere ile uyumlu olduğunu ve kurulumunun çok kolay olduğunu söyleyebiliriz. Verici ve mıknatıs birbirinden ayrıldığında, sensör alarmı tetikliyor. Sensör, alarm sistemi devreye alındığında kapı ya da pencerenin açık olmadığını bildiriyor, açıksa alarm sisteminin kurulması için de bildirim gönderiyor. Bu sayede, eve izinsiz bir giriş olduğunda veya belirli bir alanda hareket tespit edildiğinde hemen haberdar oluyorsunuz.

Alarm setinin dışında harici olarak satılan akıllı su baskını ve akıllı duman sensörünü de alarm sistemine dahil edebiliyoruz. Öte yandan isterseniz bu ürünleri kendi başlarına da kullanabiliyorsunuz. Su baskını sensörü, su ile temas ettiğinde hem etrafına sesli uyarı veriyor hem de uygulama üzerinden anında bildirim gönderiyor. Elbette adı su baskını sensörü olabilir fakat farklı bir amaç için de kullanmayı düşünebilirsiniz. Örneğin; kullandığınız bir su deposu varsa buraya koyabilir, depo içinde su bitince haber vermesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca sensör bizlere günde 3 tetikleme üzerinden 2 yıl pil ömrü, Standby modu ile ise 5 yıla kadar pil ömrü sunuyor.

Son olarak kablosuz duman sensörü de aynı su baskını sensörü gibi sesli uyarı ve bildirim özelliğine sahip. Açık alanda da 500 metreye kadar kablosuz mesafesi bulunuyor. Ayrıca bu 2 sensör de alarm sistemi olmadan kendi başlarına çalışabiliyor.

Aslında bunlar dışında alarm sistemine entegre edebileceğimiz Fonri’nin birçok aksesuarı var. Ürünlerin hepsinden bu incelemede tek tek bahsetmeyeceğiz, fakat evinizi daha güvenli ve akıllı hale getirecek en önemli özelliği söyleyelim: Ürünlerin hepsi birbirlerine entegre bir şekilde çalışabiliyor ve farklı kullanım senaryoları oluşturulmasına imkan veriyor. Bu senaryoları oluşturarak, alarm sistemini dilediğiniz gibi kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Bu noktada o kadar çok alternatif var ki, hangisini söylesek bilemiyoruz.

Mesela akıllı su baskın sensörünü Wi-Fi alarma bağlayarak, herhangi bir su baskını durumunda alarmın da çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Elbette ürünü tek başına kullanıyorsanız da yine mobil uygulama üzerinden bildirim alabiliyorsunuz. Fonri’nin yine ayrı olarak sattığı akıllı vana kontrolörünü de sisteme bağlarsanız, olası bir su baskını durumunda kontrolör suyu otomatik olarak kapatabiliyor. İsterseniz daha da ileri gidelim; siz evde yokken bir su sızıntısı meydana geldi diyelim. Sisteme entegre olan su baskını sensörü de tetiklendi ve akıllı vana kontrolörü de vanaları hemen kapatmayı başardı. Peki, yerde duran priz ne olacak? Yine burada Fonri’nin diğer ürünleri devreye giriyor. Eğer Fonri’nin akıllı prizlerini kullanıyorsanız, bu senaryoda sensörler devreye girdiğinde prizlerin de otomatik olarak kapanmasını ayarlayarak, gerçekleşmesi muhtemel bir faciayı kolaylıkla engelleyebiliyorsunuz.

Böyle anlatınca size biraz karışık gelmiş olabilir. Fakat bunların yapılması aslında çok kolay. Bu sisteme dahil olan veya sonradan dahil edilen her şey, Fonri’nin mobil uygulaması üzerinden rahatça kontrol edilebiliyor. Yapmanız gereken tek şey uygulamayı indirmek ve cep telefonu numaranız ile giriş yapmak. Zaten kurulumlar sıradan sistemler gibi saatlerce sürmüyor, sadece birkaç tık ile dakikalar içinde tamamlanıyor. Hatta kurulum aşamasında aksesuarların kutusunun üzerinde bulunan QR kodlarını uygulamaya okutarak sisteme kolaylıkla ekleyebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Uygulama üzerinden; pil seviyesini ve geçmiş alarm kayıtlarını kontrol edilebilir, alarm için ses tonunu, ses seviyesini ve süresini ayarlayabilirsiniz. Kısaca tüm sistem durumunu gerçek zamanlı olarak izlemek mümkün. Telefonunuza alacağınız anlık bildirimleri ise, sürekli olarak veya istenilen saat aralığında almayı seçebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama Siri ile entegre olarak çalışabildiğinden, sesli olarak kontrol edilebiliyor.

Bir de en önemli kısım olan senaryo oluşturma var tabii. Uygulamadaki senaryolar simgesine tıklayarak; açılan sayfadaki seçeneklerden hava durumu, konum bilgisi, zaman, diğer cihazların durum ve değişiklik modlarına göre seçenekler yapılarak, bir ya da birçok ürün ile kolayca senaryonuzu oluşturabilirsiniz. Üstelik tüm cihazlar için sınırsız sayıda senaryo oluşturulabiliyor, herhangi bir kısıtlama yok.

Sonuç

Fonri Akıllı Wi-Fi alarm seti ve sensörleri kullanıcı dostu özellikleri ve gelişmiş teknolojik çözümleriyle güvenlik deneyiminizi kesinlikle bir adım ileriye taşıyor. Ev ve iş yerlerinizi izlemek, anında uyarılar almak ve kontrolü elinizde tutmak oldukça kolay ve etkili. Üstüne bunları bir de herhangi bir abonelik ücreti olmadan yaptığı için takdiri hak ediyor.

Bu arada unutmadan şunları da söyleyelim: Ürünün elder modu var. Yani 22.5 saat hareketsizlik olduğu zaman haber veriyor. Böylece hasta veya yaşlıların olduğu ortamlarda da kullanılabilir. Öte yandan cihazı bağlayacağınız yerde Wi-Fi olmasa bile offline modda çalışabiliyor. Yani, tiny house, bağ evi, tekne, karavan gibi internetin çekmediği yerlerde de kullanılabiliyor.

Kısacası, tek bir ücret ödeyerek bunların hepsine sahip olabildiğiniz başka bir güvenlik sistemi henüz piyasada yok. İncelediğimiz ürünlerin hepsi ayrı ayrı başarılı ürünler. Ürün destek hattının olması ve Türkçe yazılımın olması da cabası. İster evinize bir güvenlik sistemi kurun, ister sadece sensörleri kullanın hiç fark etmez; biz memnun kalacağınızı düşünüyoruz ve tavsiye ediyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fonri Wi-Fi Alarm Seti
Ürün Markası Fonri
CHIP Online Notu
92
Sabotaj Bildirimi IP33
Güç Girişi 5VDC, min. 500mA
Pil 1 adet 18650 3.7VDC
Kablosuz Mesafesi 70m (Açık alanda)
Ses Seviyesi 80 ~ 105dB (1m)

İlginizi Çekebilir

Fonri Akıllı İç Ortam Alarm Seti inceleme
Fonri Kablosuz Akıllı Röle inceleme
Fonri Akıllı Kapı Zili inceleme
Meross Smart Wi-Fi LED Ampul MSL120 inceleme
Zyxel WX3100-T0 inceleme
TP-Link Tapo T100 & Tapo H100 inceleme
Forum