General HT 400 İnceleme

Dikkat: Bu inceleme, doğal gaz faturasıyla nasıl başa çıkabileceğinize ilişkin tüyo içerir.

CHIP Online Notu 85
  • Kolay kullanım
  • Mobil uygulama desteği
  • Kullanışlı mod seçenekleri
  • Enerji tasarrufu
  • Montaj işlemi

Evet, kış yüzünü artık iyiden iyiye gösterdi ve bizler de doğal gaz faturasını yakından takip etmeye başladık. Her ne kadar küçük bir indirim gelmiş olsa da, geçtiğimiz yıllara göre çok daha ağır faturalar ödediğimiz bir gerçek. Bu noktada bir soru: Nasıl olur da, doğal gaz kullanımını sınırlamadan fatura ile başa çıkabiliriz?

Elbette, onu akılcı kullanarak. Peki, bu nasıl olacak? Bu incelememizde bunun cevabını veriyoruz.

Akıllı oda termostatı kurulumu nasıl?

Akıllı oda termostatları artık iyiden iyiye benimsenmeye başladı. Bu cihazlar sayesinde faturalarınızda tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Zira bu cihazlar, ısıtma ünitenizin gereksiz yere çalışmasını önleyebiliyor. Sadece bu da değil, daha pek çok faydası var.

Elimizde General Life markasının akıllı oda termostatı HT 400 var. Kutu içeriğinden bir modem ve bir oda termostatı çıkıyor. Modemi kombiye bağlıyor, oda termostatını ise kuşkusuz yaşam alanınıza yerleştiriyorsunuz. İki cihazı da eşleştirdiğinizde kurulum tamamlanıyor. Bu arada kurulumu bir teknik ekip değil, siz yapıyorsunuz. Eğer dilerseniz, teknik ekip size telefonla destekte bulunuyor. O nedenle kurulumu bazı kullanıcılar için zahmetli olabilir.

Cihazın kurulumundan ve eşleştirmeden sonra artık, mobil cihazlarınız üzerinden kontrol etmeye başlayabilirsiniz. Cihazın iOS ve Android uygulamaları bulunuyor. Bu mobil uygulama üzerinden çeşitli modlar yoluyla çalışma senaryoları hazırlayabiliyorsunuz.

General HT 400 nasıl çalışıyor?

Uygulamada seçebileceğiniz 6 farklı mod seçeneği var. Ev, uyku, dışarı, program, konum ve manüel olarak isimlendirilen bu modlarla hızlı programlar hazırlayabilirsiniz.

Ev Modu, evinizin sıcaklığını ayarlanılan değerde sabit tutuyor; Uyku Modu, örneğin saat 23:00 ila 07:00 arasında devreye giriyor; Dışarı Modu, evde olmadığınız zamanlarda aktifleşebiliyor ve Manüel Mod ise, kombinin tamamen sizin belirlediğiniz ayarda çalışmasını sağlıyor.

Program Modu ise, haftalık ve 30 dakikalık zaman dilimlerinde yapacağınız bir program ile evinizin sıcaklık değişikliklerini otomatik olarak yapabiliyor. Bir diğer mod olan Konum Modu da, konumunuzu takip ederek, yaptığınız ayara göre evinizden uzaklaştığınızda evinizin sıcaklığını düşünüyor, evinize yaklaştığınızda ise sıcaklığı arttırıyor.

Bunların yanı sıra cihaz size raporlamalarda da bulunabiliyor. Yine uygulama üzerinden seçtiğiniz tarih aralığına göre kombinizin çalışma saatini, evinizin o anki ısısını ve dışarısının sıcaklığını grafik olarak gösterebiliyor. Bu raporlamalar, ne zaman ne kadar yaktığınızı bilmeniz açısından önemli.

Özetle

Akıllı oda termostatları artık her eve lazım cihazlar arasındaki yerini almış durumda. Özellikle doğal gaz faturaları artık iyiden iyiye düşündürücü olmuşken, General HT 400 de iyi bir akıllı oda termostatı olarak değerlendirilebilir.

Cihazın iddiası, etkili kullanıldığında aylık faturada yüzde 30 oranında tasarruf sağlayacağı yönünde. Bunun için en uygun koşulların neler olacağını teknik destek ekibinden öğrenebilirsiniz, bizler de bunun doğruluğunu önümüzdeki fatura döneminde göreceğiz.

Peki, General HT 400'ün fiyatı nedir? Şu an bu cihazı piyasada 250 TL dolaylarında fiyatla bulabiliyorsunuz. Yaptığı iş ve sağladığı fayda ile muadillerine göre iyi bir dengede durduğunu söyleyebiliriz. Daha pahalı ve tasarımıyla daha özel modeller de yer alıyor elbette, ancak bunlar fiyatları arttıran etkenler.

Kimler Almalı

General HT 400, kombi kullanımını ve takibini akıllı telefonunuzdan yapabilmenizi sağlayacak ve ideal kullanım ile dogal gaz kullanımında tasarrufta bulunacak bir cihaz. Eğer kombiniz için böyle bir cihaza ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, bir göz atabilirsiniz.

Alternatifleri

General HT 400'e alternatif olarak Cosa akıllı oda termostatı kombi kitini de araştırabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli General HT 400
Ürün Markası General Life
CHIP Online Notu
85
Beslenme Gerilimi 5V (DC)
Yük Akımı 250 mA maksimum
Ölçüm Hassasiyeti 0.1C
Sıcaklık Ayarlama Hassasiyeti 0.1C
Çalışma Hassasiyeti 0.5C
Çalışma Sıcaklığı (-10C) – (+50C)
Depolama Sıcaklığı (-20C) – (+60C)
Mobil Uygulama Var
Uygulama Desteği iOS, Android

İlginizi Çekebilir

Dreame L20 Ultra inceleme
Dreame R20 inceleme
Şımart katya T inceleme
Dyson V15s Detect Submarine inceleme
Fonri Akıllı SOS Butonu & Akıllı İç Ortam Siren inceleme
Tapo RV20 Mop Plus inceleme
Forum