iPad mini 2 detaylı testte!

iPad mini 2, sıradan bir tablet mi, yoksa tüm rakiplerini ezecek kadar iyi mi? Cevabı testimizde!

CHIP Online Notu 95
  • Etkileyici ekran
  • Yüksek performans
  • Şık tasarım
  • 16 GB'lık versiyonu çok dar kapasiteye sahip
  • Bazı özellikler ucuz fiyatlı rakiplerde de mevcut

iPad Mini 2, Google ve Amazon gibi giderek güçlenen rakipler karşısında Apple'ın tam güçle geri dönmesini sağlayacak, tablet savaşlarını kızıştıracak bir cihaz.

A7 işlemci, 128GB'lık model ve belki de en önemlisi Retina ekranla gelen yeni iPad Mini 2, büyüyen pil boyutuyla da iyi bir pil ömrü sunmayı amaçlıyor. Ancak iPad mini 2'nin küçük bir sorunu var: 16GB'lık, sadece Wi-Fi bağlantısı sunan en alt model, yaklaşık 399 dolar yurtdışı fiyatına sahip. Nexus 7'nin fiyatları ise 299 dolardan başlıyor. Aynı şekilde Kindle Fire HDX'ın fiyatları da Nexus 7 ile eşit seviyede, dolayısıyla çok daha uygun.

Apple'ın Garageband, iPhoto ve iMovie dahil olmak üzere iWork uygulamalarını ücretsiz olarak sunduğunu hesaba katarsanız, minimum 32GB'lık modeli satın almanız gerekecek. Bu sırada Apple'ın depolama alanını ikiye katlamak için sizden Google veya Amazon'a kıyasla yaklaşık iki kat fazla para istediğini fark edeceksiniz.

Ancak tüm bunlara rağmen iPad mini 2 tek kelimeyle mükemmel bir cihaz. Apple, bunun aksini söylememize izin verecek bir açık neredeyse bırakmamış. Geçen seneki iPad mini, bizi fazlasıyla etkilemişti ancak cihazın düşük çözünürlük, yeterince güçlü olmayan işlemci gibi önemli eksiklikleri vardı. Retina ekranlı, 64-bit A7 işlemcili iPad mini 2 ise ağabeyi iPad Air ile piyasadaki en iyi tabletlerden biri olduğunu kanıtlıyor.

Şimdi söze iPad mini 2'nin tasarımıyla başlayarak tüm özelliklerini yakından inceleyelim...

Özetle

iPad mini 2, birçok yönden neredeyse kusursuz bir tablet. Zengin uygulama yelpazesi, giderek gelişen bir cihaz satın aldığınızı garantilediği gibi 64-bit A7 işlemci ve Retina ekran, cihazınızın modasının hızla geçmesini engelleyecek yenilikler.

Kimler Almalı

"Daha büyük iPad Air varken neden iPad mini 2'yi tercih edeyim" diyor olabilirsiniz. Ancak tabletinizin daha taşınabilir olmasını istiyorsanız, iPad Air'le aynı çözünürlükteki Retina ekranı sayesinde daha yüksek piksel yoğunluğuna ulaşan Mini'yi tercih edeceksiniz. Mini 2 aynı zamanda çok hızlı, güçlü, çok iyi ücretsiz yazılımlarla gelen, geleceğini güvence altına alan bir tablet.

Alternatifleri

Paranızın cebinizde kalması sizin için önemliyse, iPad mini 2'nin LG G Pad 8.3, yeni Nexus 7 gibi güçlü rakiplerine bakmanız gerekiyor. Ancak açıkçası hiçbiri iPad mini 2 kadar iyi değiller. Yine de daha uygun fiyat, birçok eksikliği affettirebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iPad mini 2
Ürün Markası Apple
CHIP Online Notu
95
İşletim SistemiiOS 7
İşlemciA7
İşlemci Hızı1.30 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS Panel Retina Display
Ekran Boyutu7.9 inç
Ekran Çözünürlüğü2048 x 1536 px
Grafik İşlemciPowerVR G6430
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Var
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar134 x 199 x 7.4 mm
Ağırlık340 gr.

İlginizi Çekebilir

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei MatePad 11.5 PaperMatte inceleme
TCL NXTPAPER 11 inceleme
Casper VIA L40 inceleme
Huawei MatePad Air inceleme
Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme
Forum