KEF Muo İnceleme

Hala en iyiler arasında yer alan KEF Muo'yu inceledik!

CHIP Online Notu 86
  • Çok net ses sunan 50mm sürücüler
  • Sahnesi son derece başarılı
  • Hem sağlam hem şık
  • Uzun pil ömrü
  • Farklı kullanım modlarına uygun
  • Bassları biraz zayıf
  • Su geçirmezlik özelliği yok

KEF Muo son dönemde ülkemizde HiFilife farkıyla, çok avantajlı fiyatlardan sunulsa da aslında hayli geçmişi olan, senelere meydan okuyan bir yapım. İsterseniz hikayeyi biraz daha geriye saralım. Çoğunuzun o zamanlar konuyla alakalı olmasanız bile CHIP'ten okuduğu veya internette denk geldiği üzere KEF'in piyasadaki ilk güç gösterisi 10 sene önce Muon ile olmuştu. Ünlü tasarımcı Ross Lovegrove'un liderliğinde geliştirilen bu rüya ses sistemleri çift olarak aldığınızda 200.000$'a patlıyordu. Bugün incelediğimiz KEF Muo çok şükür ulaşılabilir fiyatlara ve yine Ross Lovegrove'un tasarım dokunuşuna sahip.

Son derece şık bir tasarıma sahip olan ürün 940 gram ağırlığında ve alüminyum gövdesi şık olduğu kadar da sağlam duruyor. 21cm'lik boyuyla hayli kompakt bir yapıda olan Muo gücünü iki adet 50mm Uni-Q sürücü ve bir bass ünitesinden alıyor. Yan kısmında açma kapama, ses kısma / açma ve NFC eşleştirme düğmeleri mevcut.

Bluetooth 4.0 ve üstünü destekleyen tüm ürünlerle sorunsuz bir şekilde eşleştirilebiliyor ve en önemlisi, iki cihazla aynı anda eşleştirilebilme özelliğine sahip. Sekiz farklı cihazı hafızasında tutabilen KEF Muo, bir çift aldığınızda Stereo olarak birbirine senkronize olabiliyor veya farklı odalara yerleştirilerek parti modunda kullanılabiliyor. Seçenekler bol ama en güzeli tüm bunların son derece kolay bir şekilde ayarlanabilmesi. Ürünü dik olarak kullanmanız mümkün, sensör bunu algılayıp kendine çeki düzen veriyor. Ancak ben dikey kullanımdaki performansından pek mutlu olmadım.

KEF'in mobil uygulamasından bahsedecek olursak ise uygulamanın son derece problemli olduğunu ve tamamen baştan yazılması gerekiyormuş gibi hissettirdiğini söylemeliyiz. Neyse ki ona pek ihtiyacınız yok.

Bu arada ürünün su geçirmezlik özelliği bulunmuyor. Caddebostan'da sahile çıkıp yaz yağmurunda müzik dinleme hayalleri kuran gençlerin dikkatine.

Bluetooth 4.0 destekleyen KEF Muo, kendi adaptörü ile geliyor ve 3 saat içinde tam şarj olup, 12 saat boyunca aralıksız olarak müzik çalabiliyor. Bluetooth menzili ise 10 metre olarak belirtilmiş ve yaptığımız testlerde yakın sonuçlar elde ettik. Ses çıkış gücü yeterince, sahnesi ise son derece başarılı. Özelikle benim gibi aşırı basstan hoşlanmıyor ve tizlerde kendinizi kaybediyorsanız tam doğru yere geldiniz. Dire Straits'in Money For Nothing'inin başındaki bateri solosunda en ufak nüansları, yükselişleri ve kopup gitmeleri o kadar iyi yansıtıyor ki "keşke biraz daha güçlü olabilseydi" diye, istemeden yakınıyoruz bu minik cihaza.

Özetle

HiFilife'ta 1339 TL fiyatla satışa sunulan bu ürün Bose Color Soundlink 2 ile benzer bir fiyat etiketine ve benzer özelliklere sahip. KEF Muo'nun sahnesini ve seslerin netliğini ben daha çok beğeniyorum, ancak eğer bassları daha fazla seviyorsanız Bose'u daha çok beğenmeniz olası mesela. Piyasada daha yeni ürünler olsa da KEF Muo halen çok sağlam bir alternatif olma özelliğini koruyor diyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli KEF Muo
Ürün Markası KEF
CHIP Online Notu
86

İlginizi Çekebilir

Sony SRS-XG300 inceleme
Bose SoundLink Flex inceleme
Huawei Sound Joy İnceleme
AudioEngine HD6 İnceleme
Anker Soundcore Motion B İnceleme
Monster Bukra V1 İnceleme
Forum