Kingston DataTraveler Elite G2 İncelemesi

Kingston'ın 128 GB'lık yeni DataTraveler Elite G2 USB belleğini inceledik.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 87
  • Performans
  • Metalik yapı
  • Kompakt tasarım
  • Su koruması
  • Kapak kaybolmaya müsait
  • Daha uygun fiyatlı rakipler var

Kingston'ın daha önce de DataTraveler ürün ailesinden çeşitli USB bellekleri incelemiştik. Bunlar arasında Kingston DataTraveler 50, 2000, R3.0 ve Micro modelleri yer alıyordu. Son olarak ise, şu an 2 TB'lık kapasitesiyle dünyada tek konumda olan Kingston DataTraveler Ultimate GT'yi değerlendirmiştik hatırlarsanız. Özellikle yüksek kapasitesi gibi yüksek fiyatıyla da dikkat çekici duran Ultimate GT'den sonra bu kez daha alınabilir bir model elimize ulaştı. Bugün DataTraveler Elite G2'yi inceleyeceğiz.

Metalik tasarım

Kingston DataTraveler serisinin en yeni USB flaş sürücüsü olan Elite G2, USB 3.1 Gen 1 arayüzüne sahip bir ürün. Eğer anakartınız henüz USB 3.1 desteği bulundurmuyorsa bile, geriye dönük USB 2.0 desteği de sağlayan Elite G2, elbette tam performansı Gen 1 portlarda gösteriyor.

Elite G2'nin performansı kadar tasarımı da dikkat çekici. Metalik bir gövdeden oluşan Elite G2, küçük boyutlarıyla da ikinci USB portunu işgal etmiyor ve cebinizde çok az yer kaplıyor. Ayrıca üzerindeki halkası sayesinde onu anahtarlığınıza da iliştirebiliyorsunuz.

USB arayüzü kısmında ise şeffaf bir kapak var. Çıkartılabilir durumda olan bu kapağı, sürücüyü bir bilgisayara taktığınızda kaybetmemeye dikkat edin.

Son olarak metal gövdenin darbe ve suya dayanıklı olduğunu, böylece onu pantolonunuzun cebinde unutup çamaşır makinesine attığınızda da verilerinizin güvende kalacağını söyleyebiliriz.

Yüksek performans

Elite G2, elimizde 128 GB'lık modeliyle bulunuyor. Diskin ayrıca 32 GB ve 64 GB'lık seçenekleri de yer alıyor. Özellikle Gen 1 portunda kullandığınızda başarılı performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Kingston'ın verilerine göre 180 MB/s okuma, 70 MB/s yazma performans gösteren Elite G2, bizim yaptığımız CrystalDiskMark sonuçlarına göre ise adeta uçuyor.

Sıralı okuma testinde 200 MB/s'nin üzerinde sonuçlar aldığımız Elite G2, yazma noktasında da bize 90 MB/s'nin üzerinde hız sundu. Bununla beraber elbette USB 3.1 Gen 1'in altında USB arayüzü kullanırsanız, performans olarak daha aşağıda skorlar alacaksınız.

Son olarak Elite G2'nin üzerinde bir LED bildirim ışığı bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Kingston DataTraveler Elite G2, gayet performanslı çalışan uygun bir USB çözümü oluyor. Küçük boyutları ve metalik yapısıyla tasarım anlamında bizi kendinden memnun bırakan bellek, ayrıca yüksek performansıyla da beğenilecek türden.

Kingston DataTraveler Elite G2'nin 128 GB'lık modelini şu an piyasada 359 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

128 GB kapasiteye sahip yüksek performans sunan USB ve 3.1 Gen 1 arayüzünü kullanan bir USB bellek arıyorsanız, Elite G2 aradığınız model olabilir.

Alternatifleri

Kingston DataTraveler Elite G2 yerine daha uygun fiyatlı olan Sandisk Extreme 128 GB modelini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston DataTraveler Elite G2
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
87
Arayüz USB 3.1 Gen 1
Kapasite 128 GB
LED Gösterge Var
Garanti 5 yıl
Çalışma Sıcaklığı 0 ila 60 derece
Saklama Sıcaklığı –20 ila 85 derece
Boyutlar 59 x 18 x 10 mm

İlginizi Çekebilir

Kingston DataTraveler Max İnceleme
Sandisk Ultra Dual Drive USB Type-C İnceleme
Günsan Eqona USB Şarj Prizi İnceleme
Kingston DataTraveler 50 İnceleme
Kingston DataTraveler 2000 İnceleme
Kingston DataTraveler microDuo 3C İnceleme
Forum