Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD İncelemesi

SSD'den daha yüksek performans mı arıyorsunuz? O halde KC1000 NVMe PCIe SSD'ye yakından bakın.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 80
  • Performans
  • Geniş kapasite
  • Acronis True Image HD yazılım desteği
  • Yüksek fiyat

Depolama çözümleri SSD'den sonra kullanıcılara büyük fayda sağlamaya başladı. Fiyat olarak halen mekanik sabit diskler avantajını koruyor tabii ki, ancak sistemler artık çoğunlukla bir SSD üzerine kurulu durumda. Sabit diskler ise, daha çok depo olarak kullanılıyor.

SSD'lerden sonra gelen NVMe PCIe SSD'ler ise, tempoyu çok arttırdı, çıtayı çok yükseltti. Şöyle ki, SSD modellerine göre 2 kattan daha hızlı, 7200 RPM'li sabit disklere kıyasla ise 40 kata kadar daha performanslı çalışabilen bu minik cihazlar, her zamanki gibi oyuncuların ilgisini çektiği kadar, yüksek çözünürlüklü video kurgusu, veri görselleştirme ile uğraşan ve farklı iş dallarında diğer profesyonel kesim çalışanlara da hitap ediyor.

Bir bilgisayarın karşısında mutlu çalışabilmeniz için aranan en büyük kriter tepki süresidir. Bir işlem yaptığımızda bunun anında gerçekleşmesini isteriz, yine bilgisayarın açılırken ve kapanırken de hızlı tepki vermesini bekleriz. Bunun için de en azından bir SSD veya daha iyi haliyle bir NVMe PCIe SSD sahibi olmanız gerekiyor. Kingston'ın elimizde KC1000 modeli de yeni nesil SSD'lerden biri oluyor.

NVMe SSD nasıl kullanılır?

Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD, elimizde 480 GB kapasiteli modeliyle bulunuyor. Ancak piyasada bu diskin 240 GB ve 960 GB'lık modellerini de bulabiliyorsunuz. Elbette kapasite arttıkça fiyat da artıyor. NVMe SSD'ler şu an için pahalı. Elimizdeki 480 GB'lık model de 1250 TL civarında bir fiyatla bulunabiliyor.

NVMe SSD'ler kasaya üç farklı şekilde takılabiliyor. Bunlardan en iyisi, anakart üzerinde M.2 slotunun yer alması. Böylece herhangi bir brikete ihtiyacınız olmuyor.

Eğer anakartınızda halihazırda bu slot yoksa, o halde bir diğer yöntem olarak PCI Express yolunu kullanmanız gerekecek. Elimizdeki KC1000'in kutusunda herhangi bir briket yer almasa da, piyasada bu ürünü masaüstü SSD PCIe M.2 kiti ile bulabiliyorsunuz.

Bir başka yöntem ise çevirici adaptör kablolar. Ancak bu yöntemi kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz, zira yarı yarıya yakın performans kaybı yaşayabiliyorsunuz.

Yüksek performans

Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD'nin sunduğu performanstan bahsedecek olursak, Phison PS5007 denetleyicinin bulunduğu bu kart ile sıralı okuma noktasında 2700 MB/s'ye, sıralı yazma noktasındaysa 1600 MB/s'ye kadar performans almak mümkün.

PCMark Vantage HDD Suite testinden 150 bin puan toplayan KC1000, bu anlamda yüksek performans bekleyen kullanıcıların beklentisini karşılıyor. Ancak elbette piyasada tek değil, rakipleri de mevcut. Bunlardan biri de Samsung 960 Pro M.2 SSD oluyor. O kartın okuma ve yazma performansı elimizdekinin daha yukarısında, o anlamda Kingston KC1000 için iyi bir takipçi diyebiliriz.

Son olarak Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD'nin kutu içeriğinde, Acronis True Image HD yazılım aktivasyon kodunun çıktığını da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD, SSD'lere kıyasla yüksek performans sağlamasıyla rahatlıkla tercih edilecek modellerden biri oluyor. Kartın okuma ve yazma hızları yüksek, fakat rekabetti bulunduğu markaların da performanslı modelleri mevcut. Aradaki fiyat farkı da çok yok. O nedenle Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD'yi biraz pahalı bulduğumuzu söyleyebiliriz.  

Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD'nin elimizdeki 480 GB'lık modelini piyasada yaklaşık 1250 TL civarında fiyatla bulabileceğinizi de tekrar söyleyelim.

Kimler Almalı

SSD'den daha üst gömlek performans almak isteyen kullanıcılar, Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD ile memnun olacaklar.

Alternatifleri

Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD'ye alternatif olarak Samsung 960 Pro M.2 SSD 512 GB modelini de tercih edebilirsiniz. Zira arada pek fiyat farkı yok.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
80
Arayüz M.2 PCIe (NVMe)
Kapasite 480 GB
Okuma Hızı 2700 MB/s
Yazma Hızı 1600 MB/s
Boyutlar 80 x 22 x 3.5 mm
Ağırlık 10 gr.

İlginizi Çekebilir

WD_BLACK SN850X inceleme
ADATA Legend 850 inceleme
ADATA Legend 960 MAX inceleme
WD_BLACK SN770 NVMe SSD inceleme
ADATA Legend 710 inceleme
WD Black SN850 İnceleme
Forum