LG S3-M18KLRZA Artcool Klima İnceleme

Klimalar arasında ArtCool tasarımıyla şık bir model olan LG S3'e yakından baktık.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 90
  • Artcool tasarım
  • Başarılı soğutma yeteneği
  • SmartThinQ ile kolay kullanım
  • Enerji verimliliği
  • Sterilizasyon tekniği
  • 10 yıl garanti

Özellikle tasarımıyla fazlasıyla çekici görünen S3-M18KLRZA, LG'nin Artcool adını verdiği bir tasarıma sahip. Minimal tarzda tasarlanan klima, özellikle evinin dekorasyonunu beyaz, sıradan bir klima ile bozmak istemeyenler tarafından tercih edilecek bir model. Zira ürünün ön tarafı aynadan oluşuyor ve böylece klima evinizin bir parçası oluyor. Aynalı yapısı çevresinde şekillenen tasarımıyla da bütünlüğü sağlayan klima, ön yüzünde sezgisel bir ekran bulunduruyor, kesintisiz kavisli tasarım hatlarını benimsiyor ve ince yapısıyla da duvardan çok çıkıntı yaratmıyor.

Klimalarda enerji verimliliğine ve hızlı soğutma çözümlerine olduğu kadar, tasarıma da eğilen LG, böylece rakip modeller karşısında çekiciliğini arttırmış diyebiliriz. Peki, klima diğer iki noktada nasıl davranıyor?

Dual Inverter kompresör içeren LG Artcool klima, geleneksel kompresör içeren modellere göre daha fazla enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Zira güç tasarrufu çalışma aralığı sunan Inverter kompresör, aynı zamanda havayı daha uzağa, daha hızlı şekilde yayabiliyor. Yani LG, Dual Inverter kompresör ile bir taşla iki kuş vurmuş diyebiliriz. 6 kademeli dikey kanatçık kontrolü içeren model, 4 yöne salınım tekniğiyle soğuk havayı odanın her köşesine iletebiliyor.

Bu arada Inverter kompresörün LG tarafından 10 yıl garantiye sahip olduğunu da söyleyelim.

LG, S3-M18KLRZA modelinde iyonlaştırıcı tekniğini de kullanıyor. Böylece çalıştığı süre içinde 5 adımda 3 milyondan fazla iyon ile yalnızca klimadan geçen havayı değil, aynı zamanda üniteyi saran zararlı maddeleri ve kokuları da sterilize edebilen klimanın, yapılan testlerde 60 dakika içinde yüzde 99'un üzerinde sterilizasyon sağladığı görülmüş. Bu da bu klimanın dikkatimizi çeken bir diğer noktası oluyor.

R32 soğutucu gazın kullanıldığı klima çevreci olması özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Artık klimanızı çalıştırdığınızda doğaya zarar vermemiş oluyorsunuz.

S3-M18KLRZA, kurulum ve kullanımıyla da kolay bir model. Özellikle kullanım noktasında LG'nin SmartThinQ ev aletleri uygulamasını kullanıyor ve bu sayede klima ile ilgili tüm ayarlar cep telefonunuza geliyor. Wi-Fi aracılığıyla uygulama üzerinden kontrol ve gözetim yapabiliyor, daha pek çok çeşitli seçeneği kullanabiliyorsunuz.

Smart Diagnosis özelliğiyle klimanızın çalışma performansını, enerji tüketimini kontrol edebilirsiniz. Arıza durumunda arıza kodunu uygulama üzerinden tespit ederek servis ile iletişime geçtiğinizde kısa sürede sorunu çözebilirsiniz.

Son olarak klimanın yaydığı sesten de bahsedelim. Bu model, diğer bahsettiğimiz özellikler gibi düşük gürültü yaymasıyla da ünlü bir model. Kullanılan Inverter kompresör ile sessizlik sağlanmış. Böylece evin dışına takılan parça ile daha sessiz soğutucu transferinde bulunan klima, ayrıca 15 derece eğimli stabilizer fan kullanmasıyla da buna eşlik ediyor.

Özetle

LG S3-M18KLRZA, üzerinde durulması gereken bir model olmuş. Hem tasarım hem teknoloji açısından bir adım önde olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Elbette bizim söylediklerimizle sınırlı kalmayın. Eğer şu sıralar yolunuz Mall of İstanbul'a veya diğer LG mağazalarına düşerse ve klima almak gibi bir düşünceniz varsa, bir yakından görün deriz. Zira yaz geliyor, güneş ortalığı kasıp kavuracak!

Teknoloji hayatımızın her noktasını daha keyifli hale getiriyor. LG'nin hayatın her noktasına dokunduğu teknolojilerini sergilediği LG Innofest şu anda Kore'de tüm hızıyla devam ediyor ve gelişmeler gerçekten göz kamaştırıcı. Innofest'te tanıtılan yenilikçi teknolojilere sahip ürünler Türkiye'ye geldiğinde test merkezimize konuk edecek ve beraber mercek altına alacağız. 

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG S3-M18KLRZA Artcool Klima
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
Wi-Fi Var
Soğutma 900/5000/5500 (Min/Nom/Mks)
Isıtma +7°C 900/5800/6400 (Min/Nom/Mks)
Isıtma -7°C 4200 (Nominal)
Enerji Etiketi A++ (Soğutma), A+ (Isıtma)
Fan Motor Gücü 30W
Yıllık Enerji Tüketimi 250 kWh (Soğutma), 1270 kWh (Isıtma)
Boyutlar 998 x 345 x 210
Ağırlık 11.9 kg

İlginizi Çekebilir

Dreame L20 Ultra inceleme
Dreame R20 inceleme
Şımart katya T inceleme
Dyson V15s Detect Submarine inceleme
Fonri Akıllı SOS Butonu & Akıllı İç Ortam Siren inceleme
Tapo RV20 Mop Plus inceleme
Forum