Logitech G305 İnceleme

Giriş seviyesi kablosuz oyuncu faresi arayanlara özel Logitech G305 inceleme altında.

CHIP Online Notu 85
  • Rahat kullanım
  • Yüksek performans
  • Uzun pil ömrü
  • Çift el kullanımı kısıtlayan bazı ergonomik sıkıntılar
  • Işıklandırma yok

Logitech G305 firmanın en yeni ürünlerinden biri ve hem giriş seviyesi farelere giriş yapmak isteyen hem de bütçesi çok kabarık olmayan oyunculara hitap ediyor. Görüntü olarak ülkemizde de satılan Logitech G Pro'ya çok benzeyen G305, (pil ömrü kaygılarının da katkılarıyla) herhangi bir LED aydınlatmaya sahip olmaması ile kardeşinden ayrılıyor.

Logitech G305 yapısal olarak LIGHTSPEED teknolojisini destekliyor ve bu sayede "kablosuz oyuncu fareleri gecikme yapar" tezini buruşturup çöp kutusuna doğru gönderiyor. Çoğu kablolu fareden daha hızlı bir tepki süresi (1ms) olan ürün, Logitech Gaming Software kullanıldığında 200-12000 DPI arasında dört ayrı düzeye ayarlanabiliyor ve bu DPI geçişi de farenin üzerindeki tuş yardımıyla kontrol edilebiliyor. Logitech'in HERO adını verdiği optik sensörün hemen her yüzeyde yüksek bir hassaslıkla çalıştığını da belirtelim.

Logitech G305 yapı itibarıyla solaklar için de uygun gibi gözükmesine rağmen farenin sağ tarafında herhangi bir tuş bulunmuyor, bu da sol elini kullananlar için ergonomiyi düşüren bir unsur.

G305'in "uygun fiyata yüksek bir kablosuz performans" kadar önemli bir vaadi daha var. Tek kalem pille çalışan fare, pil değiştirmeye gerek kalmadan 250 saate kadar çalışabiliyor, bu da günlük ortalama kullanımda bir ayı rahatlıkla görebilirsiniz demek.

Özetle

Yurt dışında 60 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulan G305'in ülkemizdeki fiyatı henüz belli değil. Bu fiyat düzeyi iyi ayarlanabilirse bütçesi sınırsız olmayan pek çok oyuncuyu kablosuz farelere geçmeye ikna edebilecek kadar da başarılı bir ürün. Eğer abartısız, fiyat performans oranı yüksek bir oyuncu faresi arıyorsanız kesinlikle doğru adres.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G305
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
85

İlginizi Çekebilir

Logitech POP Keys & POP Mouse inceleme
Razer DeathAdder V2 Pro İnceleme
Redragon K582 Surara & Redragon M612 Predator inceleme
G-LAB Kult Beryllium İnceleme
Asus TUF Gaming M4 Air İnceleme
Lexip NP93 Alpha İnceleme
Forum