Ejderha logolu tasarımıyla dikkat çekiyor.

Tasarımıyla oyunculara özel geliştirildiğini gösteren Z77A-G45'i, rahatlıkla oyunlara boğabilirsiniz

CHIP Online Notu 96
  • Çift ekran kartlı grafik performansı
  • Killer E2200 ile ağı yönetebilme
  • Hız aşırtma seçeneği
  • USB 3.0 portu daha fazla olabilirdi

Oyunculara sınıfının en iyi özelliklerini ve teknolojilerini sunduğu iddiasını taşıyan MSI Z77A-G45 Gaming, MSI ejderhalı tasarımıyla bunu kanıtlar nitelikte. Biliyoruz ki MSI'ın ejderhasını gördüğümüz her ürün oyuncular için özel olarak tasarlanmış, tıpkı Z77A-G45 Gaming'in olduğu gibi. Pek çok özellikle donatılmış olan MSI Z77A-G45 Gaming, hemen belirtelim ki ATX kasalara uygun bir anakart ve Intel platformuna özel olarak geliştirilmiş. Intel Z77 Express yonga setini taşıyan anakart, 3. nesil ve 2. nesil Intel Core i7 işlemciler başta olmak üzere Pentium ve Celeron işlemcilere de destek veriyor. Üzerinde 2 adet PCIe 3.0 x16 slotu bulunduran Z77A-G45, AMD CrossFire ve Nvidia SLI desteği ile grafik güçlerini birleştirebilmenize olanak tanıyor. Yine o bölgede 1 adet PCIe 2.0 x16 slot gördüğümüz Z77A-G45, yanında 4 adet de PCIe x1 slotu tutuyor. İşlemcinin yanında ise 4 adet DDDR3 bellek slotu bulunuyor ve bu slotlar maksimum 32 GB'a kadar bellek desteği gösteriyor. 6 adet SATA denetleyiciye ev sahipliği yapan Z77A-G45 Gaming, bunlardan 1 ve 2'inci sırada yer verdikleriyle SATAIII 6 GB/s performansı gösterirken, diğer dördüyle SATAII performansı sunuyor. Bu arada anakartın bağlantılarından bahsedecek olursak, 2 adet USB 3.0 ve 4 adet USB 2.0 bağlantılarının yanı sıra HDMI, VGA, DVI, Ethernet gibi standart bağlantıların da bulunduğunu söyleyebiliriz.

Üzerinde Killer E2200 logosu bulunduran MSI Z77A-G45 Gaming, bu logosuyla bize akıllı ağ platformu olduğunu gösteriyor. Bu sayede özellikle internet üzerinden oynadığınız online oyunlarda size yüksek kalitede medya akışı sağlayabileceğini gösteren Z77A-G45 Gaming, Advanced Stream Detect sayesinde ağ trafiğini önceden algılayabiliyor. Oyun trafiğini hızlandırabilen kart, öncelikleri kendisi belirleyerek hattı açık tutuyor, hızlı ve kesintisiz oyun keyfi sağlıyor. Bağlantıları arasında yer verdiği Gaming Device Port ile de dikkatimizi çeken Z77A-G45, bununla birlikte yüksek frekanslı fareler için optimize edilmiş. Fare tepki süresini 8 ms'den 1 ms'ye kadar düşürebilen Z77A-G45, böylece direkt olarak oyuna müdahalede bulunuyor. Daha kısa tepki süresi ile akıcı oyun deneyimine sahip olmanızı oyunun içine dahil olmasıyla sağlayabilen anakart, Sound Blaster Cinema desteği de gösteriyor ve oyunlara ses konusunda destek çıkıyor.

Gaming serisi içinde olmasıyla birlikte hız aşırtmalar için de elbette uygun olarak tasarlanan Z77A-G45, OC Genie II teknolojisi ile fark yaratıyor. Anakart platformlarında dünyanın ilk dahili otomatik hız aşırtma teknolojisi olarak tanıtılan OC Genie II, yalnızca tek bir tuşla hız aşırtmanıza olanak tanıyor. Üstelik BIOS 2 grafik arayüzü ile BIOS'ta çok daha rahat dolaşabilmenizi sağlayan kart, Total Fan Control sistemiyle de, kasanızın içinde çalışan tüm fanlara hükmedebilmenize olanak tanıyor. Bu sayede fan hızlarınızı kontrol altına alarak sisteminizin performansını kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Özetle

Hem grafik performansı hem işlem performansı için ideal buluşma noktası olan MSI Z77A-G45 Gaming; hız aşırtma seçenekleri, sahip olduğu teknolojileri ve ek özellikleriyle oyuncular tarafından beğenilecek türde.

Alternatifleri

Eğer oyun performansına özel bir arayış içinde değilseniz veya AMD tabanlı bir anakart istiyorsanız elbette yine MSI'ın uygun anakart modelleri bulunuyor; onlara da göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Z77A-G45 Gaming
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
96
Yonga Intel Z77 Express yonga seti
İşlemci Desteği Intel Core i7
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (4 adet), eSATA 6Gb/s, HDMI
Yapı ATX

İlginizi Çekebilir

Asus Prime Z790-A inceleme
MSI MAG B560M MORTAR WIFI İnceleme
ASUS ROG Maximus XIII HERO İnceleme
Asus ROG Crosshair VIII Impact İnceleme
Asus Prime Z390-A İnceleme
Asus ROG STRIX B450-F GAMING İnceleme
Forum