Yenilikçi bağlantı teknolojisiyle öne çıkıyor

IPS panelli monitörler arasında yer almasının yanında getirdiği bağlantı desteğiyle de öne çıkıyor.

CHIP Online Notu 90
  • Görüntü performansı
  • MHL desteği
  • Hoparlör bulundurması
  • Yükseklik ayarlanamıyor

Son zamanlarda IPS panelli monitörlere ilgi büyük oranda artmış bulunuyor. Bu ilginin artmasına sahip olan pek çok başarılı monitörü raflarda görebiliyoruz. Philips'in bu alanda sunduğu 237E4Q modeli de bunlar arasında yer alıyor. Sadece panel kalitesi ile değil, MHL özelliğiyle de beğeni toplayan Philips 237E4Q, şık tasarımıyla da iddialı bir monitör.

Her şeyden önce IPS paneli ve MHL özelliği ile öne çıkan Philips 237E4Q, üzerinde dahili hoparlöre yer veren bir yapıya sahip olmasıyla da elini güçlendiriyor. İlk etapta cihazın MHL özelliğinden bahsedelim, ardından da diğer özelliklerine değinelim. MHL, yani uzun adıyla Mobile High-Definition Link, Türkçe ismiyle ise Mobil Yüksek Çözünürlük Bağlantısı olarak isimlendirilen bu teknoloji cep telefonları ve diğer mobil cihazlarla birlikte sunuluyor. Mobil cihazın yüksek çözünürlüklü ekranlara bağlanabilmesini sağlayarak görüntü ve ses aktarımı olanağı sunan MHL özelliğine sahip olan Philips 237E4Q, bu özelliği ile mobil cihazınıza adeta bir pencere oluyor. Mobil cihazınızı MHL-HDMI adaptörünü kullanarak Philips 237E4Q'ya bağlıyor ve videolarınızı yüksek kalitede büyük ekrana taşıyabiliyorsunuz. Bu arada aynı anda mobil cihazınızı şarj edebilirsiniz; MHL özelliği buna da izin veriyor.

Yenilikçi bağlantı desteğinin yanı sıra sahip olduğu panel kalitesiyle de öne çıkan Philips 237E4Q, LED arka aydınlatmalarıyla ışıklandırılan IPS LCD panelden oluşuyor. 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunan ve bu sayede geniş açılardan da görüntüyü net bir şekilde ulaştırabilen IPS panel, sunduğu renklerin canlılığı ve gerçekçiliğiyle de öne çıkıyor. IPS görüntü performansını sonuna dek kullanan Philips 237E4Q, böylece iyi bir monitör olduğunu gösteriyor. Full HD çözünürlükte görüntüler sunan 237E4Q, SmartImage Lite isminde Philips teknolojisini de içeriyor. Kontrast, renk ve doygunluğu otomatik olarak ayarlayabilen ve fotoğraf ile videoların netliklerini geliştirmede kullanılan bu teknolojinin de görüntü performansında büyük katkı sunduğunu söyleyebiliriz. 237E4Q, üzerinde bulundurduğu hoparlörleri sayesinde de oyuncuların da yakından ilgilenebileceği monitörler kategorisine giriyor.

Philips 237E4Q, şık tasarımıyla masanızın üzerinde iyi bir görünüm sergiliyor. Parlak piyano siyahı ile çevrelenmiş olan ekran, aynı kaliteyi standında da gösteriyor. Yukarı ve aşağı yönde 5 ila 20 derece arası eğilebilen monitör, sağ ve sol yönlerine ise dönemiyor, yüksekliği ayarlanamıyor. Bu nedenle ergonomik açıdan farklı kullanım koşulları oluşturmadığını söyleyebiliriz. Ekranının sağ alt köşesinde dokunmatik bir tuş takımı bulunduran Philips 237E4Q, kullanımı kolay bir arabirime sahip. Türkçe dil desteği gösteren menü içinde rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. Ekranının arka kısmında ise fiziksel bağlantılarını bulunduran Philips 237E4Q'nun arabirimleri arasında D-SUB,HDMI, MHL-HDMI, ses ve kulaklık girişi bulunuyor.

Özetle

MHL bağlantı özelliği ile mobil cihazlarınızdaki görüntüleri rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir platform olabilen Philips 237E4Q, LED arka aydınlatmalı IPS paneliyle de görüntü performansı konusunda iyi işler yapıyor.

Alternatifleri

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen IPS panelli monitörler arasında pek çok seçenek bulunuyor. Farklı modelleri yakından inceleyerek iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 237E4Q
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
Ekran 23 inç IPS LCD panel (1920x1080)
Tepki Süresi 7 ms (griden griye)
Piksel Aralığı 0.265 mm
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 20.000.000:1 (dinamik)

İlginizi Çekebilir

Philips 27B1U5601 inceleme
AOC U28G2XU2 inceleme
AOC AGON 5 AG325QZN inceleme
AOC AGON 5 AG275QXN inceleme
Philips Evnia 27M2C5500W inceleme
Aryond A24 V1.1 inceleme
Forum