ML10 size göre olabilir. İnceledik!

Telefon görüşmelerini elleriniz serbest yapmak istiyorsanız ML10 incelememiz dikkatinizi çekebilir.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 64
  • Tasarım
  • Eşleşme işlemi kolay
  • Pil ömrü
  • Kapalı ortamda performans
  • Eski Bluetooth sürümü
  • Seste bozulmalarla karşılaştık

Piyasada kullanım ve tercihe göre pek çok farklı şekilde Bluetooth kulaklık seti görebiliyoruz. Bunlar arasında normal kulaklıkları andıran kulak içi modellerin olduğu gibi, tek taraflı kulaklık setleri de mevcut. Bugün inceleyeceğimiz Plantronics ML10 ise tek taraflı kullanılan türden.

İster sağ, ister sol kulağınıza sabitleyebileceğiniz bir yapıda olan Plantronics ML10, gayet kolay bir kullanım ve kuruluma sahip. Bluetooth 2.0 teknolojisini kullanan ve cep telefonuyla kolayca eşleşebilen kulaklık, tasarımıyla da rahat görünüyor. Şimdi Plantronics ML10'u daha yakından inceleyelim.

Kancalı tasarım

Plantronics ML10, tasarımıyla gayet rahat bir kulaklık. Kulaklığı kulağınıza sabitleyebileceğiniz bir kulak kancasıyla gelen cihaz, isteğe bağlı olarak bu kancanın çıkartılabilmesine de olanak tanıyor. Ancak bu durumda kulağınızdan düşme ihtimali artıyor. Yan tarafındaki anahtarı aşağı doğru çektiğinizde aktif duruma geçen ML10, çevredeki Bluetooth'lu cihazları taramaya başlıyor. Böylece tek hamlede eşleşmeyi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kulaklığın sağ tarafında ses butonları bulunuyor. Bu butonlar ile görüşme sesini ayarlayabiliyorsunuz. ML10'un üst yüzüne tıkladığınızdaysa gelen aramaları cevaplamanız mümkün.

Kulaklığın üst kısmında microUSB bağlantısı görülüyor. Kutu içeriğinde USB kablosunu da getiren ML10, şarj için bu kabloyu kullanıyor. Toplamda 90 dakikada pil düzeyini maksimuma ulaştırabilen ML10, kullanılmadığı durumlarda 8 güne kadar bekleme süresi, aktif kullanımda ise 7 saate kadar konuşma süresi sunuyor.

Rahat görüşme imkanı

Bluetooth 2.0 teknolojisiyle cep telefonunuza bağlayabileceğiniz Plantronics ML10, 10 metreye kadar menzil sunuyor. Böylece cep telefonunuzun 10 metre civarında kulaklıkla görüşebiliyorsunuz. Ancak Bluetooth sürümünün eski olduğunu söylemek gerek. Peki, Plantronics ML10'un performansı nasıl? Şimdi biraz da bundan bahsedelim.

Plantronics ML10, kullanım itibariyle kolaylık sağlıyor. Kulakta rahat duran tasarımı, isteğe bağlı olarak çıkartılabilen kulak kancası, eşleşme noktasında kolaylık sağlayan yapısı ve gayet hafif tasarımı ile kulağınızda unutmanızın mümkün olmasıyla kullanım noktasında başarılı bir set. Cihazın görüşme performansına değinecek olursak, bu konuda daha iyi modellerin piyasada olduğunu söylemek gerek. Yaptığımız incelemelerde özellikle açık alanda hareket halindeyken seste cızırtılarla karşılaştık. Bu da elbette görüşme performansını olumsuz yönde etkiliyor. Bunun nedeni eski Bluetooth sürümünün kullanılıyor olması. Ancak ofiste veya evde yaptığımız kapalı alan görüşmelerinden iyi bir performans aldığımızı söyleyelim.

Özetle

Cep telefonu görüşmelerini yapmak için kullanılabilen Bluetooth kulaklıklar yalnızca kolaylık sağlamıyor, öte yandan da sağlık noktasında yararlı bir iş yapıyor. Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik sinyallerden bir nebze de olsa korunmayı sağlayan Bluetooth kulaklıklara iyi sayılabilecek bir örnek olabilen ML10, tasarımıyla olduğu kadar fiyatıyla da iyi bir ürün.

Plantronics ML10'un fiyatı ise 56 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Görüşmelerde cep telefonunu elinden bırakmak isteyenler tarafından incelenebilecek olan Plantronics ML10, uygun fiyata iyi bir Bluetooth seti arayanların dikkatini çekebilir.

Alternatifleri

Plantronics ML10'a alternatif olarak yine aynı kategoride Ttec Comfort Mono kulaklığı incelemenizi tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics ML10
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
64
Bağlantı Bluetooth 2.0
Arabirim USB
Konuşma Süresi 7 saate kadar
Bekleme Süresi 8 güne kadar
İletişim Menzili 10 metreye kadar
Şarj Süresi 90 dakika (Maks.)
Ağırlık 11.5 gr.

İlginizi Çekebilir

Sony LinkBuds inceleme
Asus ROG Cetra II İnceleme
OPPO Enco X İnceleme
Bose Frames Tenor & Soprano İnceleme
Sony PS5 PULSE 3D Wireless İnceleme
Bose Sleepbuds II İnceleme
Forum