Razer Kraken Kitty V2 Pro İnceleme

Razer’ın yeni oyuncu kulaklığı Kraken Kitty V2 Pro, sizi sevimli ve RGB’li bir kediye, bir ayıya veya bir tavşana dönüştürüyor. Peki oyuncular için sadece sevimli olmak sizce yeterli mi? Eğer yeterli olmadığını düşünenlerdenseniz, geri kalan tüm detayları incelememizde paylaşıyoruz.

CHIP Online Notu 89
  • Değiştirilebilir kulaklık eklentileri
  • Aydınlatma seçenekleri
  • Rahat
  • Ses kalitesi
  • Mikrofon performansı
  • Uygulama desteği
  • Uygulamalar sadece Windows’a özel
  • Ortalamanın üstünde fiyat

Eğer oyun dünyasıyla içli dışlı biriyseniz, biliyorsunuz ki gerek bilgisayar kasaları olsun gerek oyuncu ekipmanları olsun, artık her şey ışıl ışıl RGB’lerle donatılmış durumda. Üreticiler bunu desteklerken, oyunculardan da gelen geri bildirimler doğrultusunda daha bir şevkle çalışıyorlar ve arka arkaya birçok yeni ürün piyasaya sürüyorlar. Özellikle ekipman tarafında o kadar çok ürün görüyoruz ki seçim yaparken insanın kafası karışıyor. Tabii iş hem kaliteli hem de gösterişli bir ürün çıkarmaya geldiğinde bunu gerçekten iyi şekilde başarabilen belli başlı markalar var. Bunlardan biri de hepimizin yakından tanıdığı Razer.

Evet, tahmin edebileceğiniz üzere bugünkü konuğumuz Razer. Bu gördüğünüz sevimli kulaklığın adı ise Kraken Kitty V2 Pro. Üzerindeki kedi kulakları sizi aldatmasın; her ne kadar yayıncılar, içerik üreticileri veya cosplayer'lar için üretilmiş gibi dursa da hardcore oyuncuları da memnun edebilecek seviyede bir kulaklık. Ancak tasarım itibariyle pek tabii ki oyuncu kadınları ve eğlenceli yayınlar yapanları hedefliyor, ama bunun yanında birçok oyuncuyu cezbedecek özelliklere sahip olduğunu da söyleyelim.

Razer Kraken Kitty V2 Pro Tasarımı ve Ergonomisi Nasıl?

Her şeyden önce anlatmaya kafa bandındaki sevimli kulaklardan başlamak istiyoruz. Zira kulaklığın ana satış noktalarından biri bunlar. Elbette bunların çoğunuza hitap etmediğinin farkındayız; ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü bu kulaklar sadece bir eklenti. Yani tamamen çıkarıp kullanabilmek de mümkün. Ancak eğer hoşunuza gittiyse, tek alternatifiniz kedi kulakları da değil. Kulaklığın kutusundan biri ayı, biri tavşan olmak üzere 2 çift kulak daha çıkıyor. Üstelik takması ve sökmesi çok kolay. Doğrudan kafa bandının üstündeki klipslere sağlam bir şekilde oturttuktan sonra başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Dahası, bu değiştirilebilir eklentiler Razer'ın RGB Chroma aydınlatma desteğine de sahip. Böylece her birine farklı renkler ve efektler atayabiliyorsunuz. Ayrıca eklentilerin yanında Razer logosundaki aydınlatmalar da pek tabii özelleştirilebiliyor.

Kitty V2 Pro’nun diğer tasarım detaylarına bakarsak, çoğu Kraken serisindeki kulaklık ile benzer yapıda. Yuvarlak kulaklık başlıklarının ortasında aynı şekilde özelleştirilebilir RGB aydınlatmalı Razer logoları mevcut. Başlıkların içerisindeki pedler ise yumuşak hafızalı köpükle ve deri kaplamayla oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Tek sorunu uzun süreli kullanımlarda terleme yaptığından bazen rahatsız edici olabiliyor. Bununla birlikte pedler kalın yapıda ve pasif gürültü engelleme noktasında iyi iş çıkarıyor.

Bunların dışında, sol başlıkta bir ses tekerleği, bir mikrofon susturma düğmesi ve çıkarılabilir boom mikrofon için bir bağlantı noktası yer alıyor. Aynı kısımda yer alan 2 metrelik kumaş kaplı kablo ise gayet sağlam ve yeterli uzunlukta. Dolayısıyla bilgisayara veya konsola çok uzak olmadığınız sürece koltuğa uzanıp oyun keyfi yapabilmek mümkün.

Razer Kraken Kitty V2 Pro Uyumluluk ve Uygulama

Yeri gelmişken Kraken Kitty V2 Pro’nun hangi cihazlarla uyumlu olduğuna da değinelim. Temelde kulaklık Windows bir bilgisayar ile kullanılmak üzere tasarlansa da Mac’te de çalışabiliyor. Hatta PlayStation ve dock modundayken Switch ile de gayet uyumlu. Ancak Windows dışında yazılım desteği olmadığından tüm işlevleri kullanamıyorsunuz.

Kulaklıktan tam olarak yararlanabilmek için Razer Synapse yazılımı ve Streamer Companion uygulaması ile kullanmak gerekiyor. Synapse, mikrofon ayarlarının yanı sıra çeşitli ses ve aydınlatma ayarlarını da içeren epey kapsamlı bir yazılım. Ses kısmında oyun, film ve müzik için yapılandırılmış ön ayarların dışında 10 bantlı bir ekolayzır alanı mevcut. Diğer seçenekler arasındaysa bas yükseltme, ses normalleştirme ve bir ses çoğaltma düğmesi yer alıyor.

Aydınlatma bölümüne geçtiğimizde, burada parlaklık düzeyinini hassas bir şekilde ayarlayabileceğiniz bir kısım ve aydınlatma efektlerini seçebileceğiniz bir alan bulunuyor. İsterseniz hemen altındaki ayardan RGB’lerin hangi durumlarda otomatik olarak kapatılacağını da seçebiliyorsunuz. Biraz önce bahsettiğimiz gibi Kraken Kitty V2 Pro, Razer’ın RGB Chroma desteğine de sahip. Bu sayede RGB olan her bir alan için ayrı ayrı renk seçerek, farklı efektler atayabiliyorsunuz.

Son olarak kulaklık, yayıncılara özel güzel bir özelliğe sahip. Eğer Razer’ın Streamer Companion uygulamasını kullanırsanız, aydınlatmaları yayının akışına özel olarak etkileşimli hale getirebiliyorsunuz. Yani örneğin biri abone olduğunda veya bağış attığında RGB’lerin farklı bir efektte yanmasını sağlayabiliyorsunuz. Yayın açmadığımız için bu özelliği deneyimleme şansımız olmasa da daha öncesinde farklı yayıncılarda gördüğümüz kadarıyla oldukça iyi çalıştığını söyleyebiliriz.

Razer Kraken Kitty V2 Pro Ses ve Mikrofon Performansı

Şimdi, buraya kadar bahsettiğimiz çoğu şey işin daha çok görsel tarafıyla alakalıydı. Ancak bir oyun kulaklığından en büyük beklentimiz tabii ki de iyi bir ses deneyimi sunması. Razer Kraken Kitty V2 Pro ise bize bu noktada istediğimizi fazlasıyla veriyor.

İçerisindeki 50mm TriForce Titanium sürücüler sayesinde kulaklık, ne amaçla kullanırsanız kullanın iyi bir performans sunuyor. Müzik dinlerken, görüntülü konuşurken, video izlerken ve en önemlisi oyun oynarken; derin basları, güçlü midleri ve yüksek ses seviyesi ile her işin üstesinden rahatlıkla gelebiliyor. Razer burada kesinlikle harika bir denge yakalamış. Elbette diğer tüm oyun kulaklıkları gibi düşük ve yüksek frekanslara daha fazla ağırlık verilmiş. Özellikle Valorant veya CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda ince ayak seslerini diğer seslerden kolaylıkla ayırt edebiliyorsunuz.

Daha sinematik sahneler içeren oyunlardaysa her detay en ince ayrıntısına kadar duyulabiliyor. Müzik konusunda da özellikle basların hakim olduğu parçalarda sunduğu performansın müzik kulaklıklarından geri kalır yanı yok. Diğer taraftan gerçekleştirdiğimiz testlerde ekolayzır ayarlarına hiç dokunma ihtiyacı hissetmedik. Kısacası Kraken Kitty V2, ses olarak beklentilerimizin üstünde çıktı.

Bununla beraber kulaklığın mikrofonu da beklenmedik şekilde iyi. Aslında “beklenmedik” demek yanlış olur. Zira Razer’ın kulaklık mikrofonları üretme konusunda yıllardır kendini geliştirerek epey uzmanlaştığını biliyoruz. Bunu geçen sene incelediğimiz Kraken V3 Pro’da çok net şekilde görmüştük. Aynı kalite Kraken Kitty V2 Pro’da da devam ettirilmiş. Elbette mikrofon, yayın mikrofonlarıyla kıyaslanabilecek kadar mükemmel değil, ancak kendi alanında fazlasıyla iyi. Ayrıca bunu düşünen tek biz de değiliz; Discord üzerinden arkadaşlarımızla sohbet ederken sorduğumuzda sesimizin çok net geldiğini söylediler. Yani demek istediğimiz şu ki, eğer yayıncı değilseniz asla ekstra bir masraf yapmanıza gerek yok.

Sonuç

Evet, genel olarak baktığımızda Razer Kraken Kitty V2 Pro, her yönüyle oldukça başarılı bir kulaklık olmuş. Tasarım konusu zaten tartışmaya kapalı; eklentiler çıkarılabilir olduğu için herkese hitap edebilecek bir görünümde. Ses kalitesi desek, ne amaçla kullanırsanız kullanın iyi performans gösteriyor. Keza mikrofondan da şimdi bahsettik; gayet başarılı. Bunların yanında uygulama desteği de şahane. Tabii şimdi her konudan böyle pozitif bahsedince insan negatif bir şey de bekliyor -ki beklemekte haklısınız. Zira o negatif şey tahmin edebileceğiniz üzere kulaklığın fiyatı. Şu anda güncel olarak internette 4990 TL’den başlayan bir fiyat etiketiyle satılıyor. Ancak bu fiyat oldukça değişken, bu aralar yılbaşı indirimleri olduğu için muhtemelen yakında tekrar yükselişe geçebilir. Zira ilk piyasaya çıktığında hatırladığımız kadarıyla 7 bin civarlarında satılıyordu. O yüzden satın almayı düşünüyorsanız devamlı takipte olun.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Kraken Kitty V2 Pro
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
89
Mikrofon Frekans Tepkisi 100 Hz - 10 kHz
Mikrofon Hassasiyeti -42 ± 3 dB
Aydınlatma Razer Chroma RGB
Uyumluluk PC, PlayStation, Nintendo Switch (Dock modunda)
TipKulak üstü
BağlantıKablolu
Sürücü Boyutu50 mm
Frekans Tepkisi20 Hz - 20 kHz
Kablo Uzunluğu2 m
Hassasiyet96dBSPL/mW@1KHz
Empedans32 ohm
BağlantılarUSB Tip-A
Ağırlık332 gr.

İlginizi Çekebilir

Redmi Buds 5 Pro inceleme
Omix MixPods Pro inceleme
Huawei FreeClip inceleme
Anker Soundcore Liberty 4 NC inceleme
Apple AirPods Pro 2. Nesil inceleme
Huawei Freebuds Pro 3 inceleme
Forum