Hem taşınabilir bilgisayar, hem de tablet.

Tablete de dönüşebilen yeni bir taşınabilir bilgisayarın şimdi tam sırası.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 97
  • Taşınabilir bilgisayar konforu
  • Üstün kalitede 11.6 inç ekran
  • USB 3.0 yuvası
  • Arka kamera flaşla desteklenmiyor

Geçtiğimiz aydan beri gündemi en çok meşgul eden konulardan biri Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8. Gerek küçük boyutlu mobil cihazlarda, gerekse taşınabilir ve masaüstü bilgisayarda Microsoft Windows 8, teknolojiye bambaşka bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Şu son birkaç haftalık dönemde de ülkemize giriş yapan ürünlerin sayısında ciddi bir yükseliş var. Test merkezimize ulaştığı gibi mercek altına aldığımız ürünlerden biri olan Samsung ATIV Smart PC de bahsi geçen grubun içerisinde. Samsung ATIV Smart PC Pro 700T işin özünde bir tablet. 11.6 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip ve alışılagelmiş tabletlerden biraz daha büyük ve doğal olarak ağır. Ancak büyüklüğün ve ağırlığın olumsuz açıdan ele alınmaması gerekli. Tablette tıpkı bir taşınabilir bilgisayarda olduğu gibi Intel Core i5 3317U işlemci tercih ediliyor. İşlemciyi Ultrabook'lardan da tanıyoruz. 1.70 GHz çalışma frekansı ve 3 MB büyüklüğünde üçüncü seviye önbelleği var.

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T'de Microsoft Windows 8'in 64 bit'lik sürümü var. 11.6 inç büyüklükteki ekran detaylara düşkün olan ve multimedya yeteneklerini önemseyen kullanıcılara hitap ediyor. İlk duyuşta inanması zor gelebilir ancak ekran çözünürlüğü 1920 x 1080 piksel ve ekran parlaklığı 400 nits gibi doyurucu bir seviyede. Güneş altında dahi rahatlıkla çalışacağınız bir parlaklık var. Çift çekirdekli olan işlemciye eşlik eden bellek miktarı 4 GB. Depolama alanı olarak ad 128 GB kapasitede bir SSD'den faydalanılıyor. Grafik çözümüyse doğal olarak işlemcinin içine gömülü olan Intel HD Graphics 4000'den yana.

Tasarım olarak oldukça başarılı olan tabletin sol tarafında ses seviyesi ayarı ve Micro HDMI çıkışı var. Üst tarafta kulaklık çıkışı / mikrofon girişi, güç tuşu, ekran döndürmesi kilitleme ve USB 3.0 arabirimi var. Hafıza dopingi ve taşınabilir cihazlardan kolay veri aktarımı için Micro SD bellek kartı yuvası da üst tarafta yerleştirilmiş durumda. Sağ tarafın alt köşesi ise stylus kaleme ayrılmış durumda. Stylus kalemle de farklı bir kullanım deneyimi yaşayabilir ve el yazısı ile hızlı notlar tutabilirsiniz. Oldukça konforlu bir kullanım sağlanıyor. Son olarak alt kısımda ise adaptör ve klavye ünitesinin bağlanacağı soketler var. Samsung ATIV Smart PC Pro 700T'i özel kılan detaylardan biri kesinlikle klavyesi. Böylece üzerinde yüklü bulunan Microsoft Windows 8 işletim sistemi taşınabilir bilgisayar avantajlarıyla da kullanılabiliyor.

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T, kesinlikle başarılı bir cihaz. Şu ana kadar bahsettiklerimiz bile ne denli başarılı olduğunu anlatmak adına yeterli. Tablette stereo bir ses sistemi var ve toplamda 1.6W RMS ses çıkış gücü elde ediliyor. Arka kamera 5.0 MP çözünürlükte ve ön kameranın 2.0 MP'lik desteği cömertlik göstergesi. Arka kamerada flaş bulunmaması ise bir eksiklik. 802.11 a / b / g / n kablosuz ağ teknolojilerinin tümü mevcut ve Bluetooth 4.0 da atlanmamış. 304 x 189 x 12 mm'lik boyutlara sahip olan Samsung ATIV Smart PC Pro 700T'nin ağırlığı ise 888 gram ve klavyeyle birlikte 1.0 kg'ı aşıyor. QWERTY  yapısındaki klavye aynı zamanda tabletin ekranını koruyacak şekilde geliştirilmiş. Tuşlar son derece rahat ve konfor olarak iyi bir taşınabilir bilgisayardan hiçbir eksiği yok. Sağlı sollu olarak USB 2.0 arabirimlerini sunması da önemsenecek bir özellik zira fare ve USB bellek gibi donanımların bağlanması böylece dert olmaktan çıkıyor.

Özetle

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T'yi kategorize etmek zor. Muhteşem bir tablet ve aynı zamanda klavye eklentisi ile muhteşem bir taşınabilir bilgisayara dönüşüyor. Dokunmatik ekranlı bir Ultrabook almak istiyorsanız ve tablete dönüşüm önemliyse mutlaka listenize almalısınız. Daha gerektiğinde stylus kalemle de eğlenceli bir şekilde kullanılabiliyor ve multimedya yönleri çok güçlü. Beğenmediğimiz tek yön arka kameranın biraz düşük çözünürlükte olması ve flaşla desteklenmemesi oldu. Microsoft Windows 8'li ilk ürünler bu denli etkileyiciyse daha yenilerini görmek için sabırsızlandığımızı söyleyelim.

Alternatifleri

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T kesinlikle sıradan bir cihaz değil ancak piyasada yakın zamanda rakiplerden gelecek benzer alternatifleri görmeye başlayacağız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung ATIV Smart PC Pro 700T
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
97
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Core i5 3317U
İşlemci Hızı1.7 GHz
Ekran TeknolojisiLED Full HD
Ekran Boyutu11.6 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 4000
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi1050 mAH
Pil Ömrü8 saat
Boyutlar189 x 304 x 12 mm
Ağırlık888 gr.

İlginizi Çekebilir

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme
Huawei MatePad 11.5 PaperMatte inceleme
TCL NXTPAPER 11 inceleme
Casper VIA L40 inceleme
Huawei MatePad Air inceleme
Huawei MatePad Pro 12.6 inceleme
Forum