SSD çekişmesinde altın madalyaya aday.

Basit bir güncellemeyle bilgisayarının hızını hissedilebilir şekilde artırmayı kim istemez ki?

CHIP Online Notu 97
  • Yüksek performans
  • Göz alıcı tasarım
  • 3.5 inç montaj kiti

SSD'ler uzun bir süredir piyasada ancak yüksek olan fiyatların yakın zamanda düşmesi yüzünden kullanıcılar henüz yeni deneyimlemeye başladı. Piyasada çok fazla markanın olduğundan bahsedersek hata etmiş oluruz ve ancak her markanın kendine özgü bir misyonu var. Silicon Power da rekabete yeni katılan markalardan biri ancak bilinmesi ve kullanıcılar tarafından kalitesinin tescillenmesi fazla zaman sürmedi. Diğer birçok üreticide olduğu gibi Silicon Power'ın da asıl işi bellek üretimi. Doğal olarak SSD'ye odaklanılması fazla uzun sürmedi. Firmanın ürün yelpazesine baktığımızda da depolama odaklı geliştirilen ürünlerin olduğunu görmekteyiz.

Silicon Power hem SATA II, hem de SATA 6.0 Gpbs'lik SSD'lere sahip. SATA II'de tek bir model var ve kapasite seçenekleri 32 GB – 256 GB arasında değişken. Haklı olarak kullanıcıların tercihi yeni nesil SATA 6.0 Gbps destekli ürünlerden yana ve firmanın SATA 6.0 Gbps destekli model çeşitleri Velox V60, Velox V70, Slim S60 ve Slim S70 şeklinde. Her modelin kapasite seçenekleri 60 GB, 120 GB, 240 GB ve 480 GB olarak artıyor ve her ihtiyaca yönelik bir seçenek bulunuyor. Slim ailesi daha çok Ultrabook kullanıcılarına yönelik ve 7 mm'lik kalınlığa sahip. Bizim inceleyeceğimiz modelse Velox V70 ve tamamen yüksek performans isteyenlere hitap ediyor.

Altın renginde tıraşlanmış bir alüminyum gövdeye sahip olan Silicon Power Velox V70, 100 x 70 x 9.4 mm'lik boyutlara yani standart bir 2.5 inç diskle aynı değerlere sahip. Ağırlık modele göre değişkenlik gösteriyor –çünkü NAND sayısı kapasiteye göre değişken- ve 70 gram dolaylarında. SATA 6.0 Gbps arabirimi sayesinde ve tercih edilmiş olan SandForce SF-2281 kontrolcünün etkisiyle saniyede 550 MB'ın üzerinde okuma ve 500 MB'ın üzerinde yazma değerine kolaylıkla ulaşılabiliyor. Hiç şüphesiz yüksek performansa, tercih edilmiş olan Toggle senkron NAND yongaların etkisi oldukça fazla. Fabrikaca açıklanan şok dayanımı ise 1500G seviyesinde.

Özetle

Silicon Power Velox V70'in test ettiğimiz modeli 120 GB kapasiteye sahipti. Bize göre tercih edilebilecek en başarılı modellerden birisi çünkü 60 GB oldukça az ve 240 GB ile üzeri pahalı sınıfına giriyor. Ürünün kutusundan 3.5 inç montaj aparatıyla birlikte gelmesi, SSD'yi masaüstü bilgisayarınızda da kolaylıkla kullanabileceğinizi gösteriyor.

Alternatifleri

Silicon Power Velox V70, performans ve tasarım olarak daha iyisini aramayacağınız bir ürün. Daha önce de söylediğimiz gibi 120 GB kapasite alınabilecek en mantıklısı. Güçlü rakipleri de var ancak performans ve fiyat olarak benzer aralıktalar. Silicon Power Velox V70'e güvenebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Silicon Power Velox V70
Ürün Markası Silicon Power
CHIP Online Notu
97
Kapasite 120 GB
Arabirim SATA 6.0 Gbps
NAND Toggle
Boyutlar 100 x 70 x 9.4 mm
Ağırlık 70 gram

İlginizi Çekebilir

WD_BLACK SN850X inceleme
ADATA Legend 850 inceleme
ADATA Legend 960 MAX inceleme
WD_BLACK SN770 NVMe SSD inceleme
ADATA Legend 710 inceleme
WD Black SN850 İnceleme
Forum