Sony GTK-XB60 İnceleme

Müzikte ekstra bas sevenler Sony'nin bu hoparlörüne bayılacak. Sony GTK-XB60'ı inceledik!

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 91
  • Yüksek bas
  • Başarılı performans
  • Bağlantı zenginliği
  • Pil ömrü
  • Işıklandırmaları
  • Uygulama desteği
  • Herkese uygun değil

Sony, bu yıl da Extra Bass ailesinin yeni modellerini kullanıcılara sundu. Hatırlarsanız geçtiğimiz sene bu aileden çok sayıda model incelemiştik ve bugün elimizdeki GTK-XB60 modelinin selefi olarak da diyebileceğimiz GTK-XB7 hoparlörüne de yer vermiştik. Geçtiğimiz IFA fuarında Sony, Extra Bass ailesinin dev üyelerini yenileyerek bir kez daha ekstra bas ses sevenlere özel modeller getirmişti. Bunlardan biri de masamızdaki bu devasa XB60 oldu.

GTK-XB60, için tam bir parti canavarı olduğunu söyleyebiliriz. Dış mekanlar, evde yüksek seste müzik dinlemeyi sevenler ve partiler için uygun olarak hazırlanan XB60, taşınabilir form faktörüyle de büyük bir avantaj sağlıyor. Bluetooth destekli bir hoparlör olması ve böylece kablosuz olarak müzik sağlayabilmesiyle dikkat çeken cihaz, öte yandan bataryalı yapısıyla pil ömrüne de sahip olmasıyla avantaj yaratıyor.

Sony GTK-XB60 ses performansı nasıl?

XB60'ın plastik yapıda dış yüzeyi ve metalik ızgarasının altında 2 woofer ve 2 tweeter yer alıyor. 13 cm Woofer'ları ve 5 cm'lik tweeter'larıyla adeta ortalığı inlettiğini söyleyebileceğimiz hoparlör, bu anlamda bize ofiste bir hayli zor anlar yaşattı diyebiliriz. Fazlasıyla yüksek seste müzik çalabilen hoparlör, özellikle bas seslerde oldukça güçlü. Bu anlamda eğer beklentiniz bu yöndeyse, bu hoparlörden bir hayli memnun kalacaksınız.

Bu noktada sesle oynamayı sevenler için Sony'nin XB60'ı özelleştirebilmeniz için sunduğu Fiestable ve Sony Music Center uygulamasını da mutlaka kullanmaları gerektiğini söyleyelim. Zira bu iki uygulama ve özellikle Fiestable ile kendi müziğinizin DJ'i olabiliyorsunuz diyebiliriz.

Hoparlörün güzel ses vermesinin ardında da ClearAudio+ ve DSEE teknolojileri bulunuyor. ClearAudio+, zengin bir müzik deneyimi için sesi otomatik olarak optimize edebiliyor ve böylece farklı müzik türlerinde olduğu gibi, filmlerde de iyi bir ses kalitesi sağlanabiliyor. DSEE olarak kısaltılan Dijital Ses Geliştirme Motoru ise, sıkıştırılmış müzik dosyalarının kalitesini arttırıyor.

Genel ses performansıyla memnun kaldığımız hoparlör, elbette yüksek bas sesleri sunduğu için her kullanıcıya ve her müziğe uygun değil pek tabii. Bazı kullanıcılar için sesler çok güçlü, ancak buna karşın biraz boğuk gelecektir. Bu da cihazın doğasından kaynaklanıyor.

Sony GTK-XB60 bağlantı seçenekleri neler?

GTK-XB60, başta da bahsettiğimiz gibi Bluetooth destekli bir hoparlör. Böylece tüm Bluetooth kaynaklarına rahatlıkla kablosuz olarak bağlayabiliyorsunuz. Ha, bu arada bu hoparlörü birden fazla olarak da kullanabiliyor, yani bir zincir kurabiliyorsunuz. Bu senaryoda, bu hoparlörlerden birini "parti sunucusu" olarak seçiyor ve diğer cihazlarla birlikte senkronize edebiliyorsunuz. Ha, bu arada hoparlörün yalnızca sesi ile partiye uygun olmadığını, buna üzerindeki LED ışıklarıyla da eşlik ettiğini söylemek lazım.

Hoparlörün NFC teknolojisine sahip olduğunu da unutmadan söyleyelim. Böylece eşleştirme sırasında, eğer telefonunuzda NFC varsa hoparlöre dokundurarak hızlıca bu işi halledebiliyorsunuz. Yine dilerseniz hoparlörü kablolu olarak da ses kaynağına bağlayabilirsiniz. Hoparlörde ses girişi ve ses çıkış bağlantıları yer alıyor. Elbette USB girişi de unutulmamış.

Sony GTK-XB60 pil ömrü ne kadar?

GTK-XB60, tam 14 saate kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Bu da açıkçası harika bir süre. Elbette bu biraz da sizin kullanımınıza bağlı olarak değişiyor. Eğer Extra Bass'ı kapatır, sesi sürekli üst seviyede tutmazsanız daha uzun süreler kullanım sağlayabilirsiniz. Elbette yalnızca pilde çalışacak bir kaide de yok. Cihazı doğal olarak prize bağlı olarak da çalıştırabiliyorsunuz.

İncelemeyi noktalamadan önce son olarak XB60'ın siyah, mavi ve kırmızı şeklinde 3 farklı renk seçeneğine sahip olduğunu ve üst tarafında kullanım noktasında ihtiyacınız olan tüm düğmeleri bulacağınızı da söyleyelim.

Özetle

Sony GTK-XB60, tıpkı geçtiğimiz sene incelediğimiz XB7 modeli gibi oldukça güçlü bir hoparlör oluyor. Boyutları ve ağırlığı itibariyle ona nispeten daha kompakt bulduğumuz XB60, böylece taşıması daha kolay bir model olmuş. Üstelik 14 saate kadar pil ömrü sunması büyük avantaj sağlıyor. Ses kalitesi de özellikle ekstra bas sesleri sevenler için muazzam; diğerlerini pek mutlu etmeyebilir tabii ki. Bu noktada eğer yüksek sesleri seviyor ve tam bir parti insanıysanız, bir incelemeden geçmeyin derim.

Sony GTK-XB60'ın fiyatı ise 1188 TL civarında.

Kimler Almalı

Sony GTK-XB60, yüksek seste müzik dinlemeyi seven müzikseverlerin ilgisini çekecek bir cihaz. Özellikle yoğun baslı sesleri sevenler içinse gerçekten harika.

Alternatifleri

Sony GTK-XB60'a farklı bir Bluetooth hoparlör modeli olarak Harman Kardon AuraStudio 2'ye de bir göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony GTK-XB60
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
91
Tip Kablosuz Hoparlör
Bağlantı Bluetooth, NFC, USB, analog ses girişi, analog ses çıkışı
Tweeter 5 cm x2
Woofer 13 cm x2
Hoparlör Işığı Var
Elektronik Flaş Var
Çizgi Işık Var
Renk VarKırmızı, mavi, siyah
Pil Ömrü 14 saate kadar
Güç Tüketimi 1,5 W
Boyutlar 264 x 552 x 272 mm
Ağırlık 8 kg.

İlginizi Çekebilir

Sony SRS-XG300 inceleme
Bose SoundLink Flex inceleme
Huawei Sound Joy İnceleme
AudioEngine HD6 İnceleme
Anker Soundcore Motion B İnceleme
Monster Bukra V1 İnceleme
Forum