Bu cihaz, iOS ve Android'i kollarıyla sarıyor

iOS ve Android'li cihazları kollarıyla saran Powerttube II 6000'i inceliyoruz.

This browser does not support the video element.

CHIP Online Notu 77
  • iOS ve Android desteği
  • İdeal kapasite
  • 2.1A hızında şarj
  • Biraz büyükçe
  • Fiyatı daha uygun olmalı

Cep telefonlarının en büyük derdi batarya. Fakat neyse ki bu handikabı aşmak için kolay yollar bulunuyor. Kullanışlı mobil şarj cihazlarıyla batarya ömrünü rahatlıkla uzatabiliyor, hatta geceleri bile prizlerden uzak kalabiliyoruz. Enerji çözümleriyle tüketicilere geniş seçenekler sunan Tunçmatik'in de bu alanda bilindiği üzere çok sayıda ürünü mevcut. Bunlardan bazılarını daha önce inceleme fırsatı bulmuştuk. Bu defa da Powertube ailesinden farklı bir örnek elimizde.

Powerttube II 6000 olarak isimlendirilen bu model, özellikle tasarımıyla dikkat çekiyor. Ortalama bir cep telefonu büyüklüğünde olan cihaz, biraz şişmanca yapıda tasarlanmış. Aslında sahip olduğu kapasiteyi de göze alacak olursak, biraz irice olduğunu kabul etmek gerek. Daha geniş kapasiteli ancak daha minik boyutlu modelleri daha önce incelemiştik. Misal Asus ZenPower bunlardan biriydi...

Beyaz gövdenin yanlarında yer alan turuncu renkli kenarlarıyla Tunçmatik'in renklerini yansıtan cihaz, dediğimiz gibi 6000 mAh'lik bir kapasiteye sahip. Üst kısımda yer alan microUSB girişi yoluyla şarj olan cihaz, ön yüzde yer alan pil tuşuyla, kapasiteyi kontrol etmenize olanak tanıyor. Peki, bu cihazla telefonumuzu nasıl şarj ediyoruz?

Powerttube II 6000'in turuncu kenarları aslında birer kol. Plastik kenarları tutup yana çektiğinizde bir ucunda microUSB, bir diğer ucunda da Lightning bağlantısı çıkartan cihaz, böylece hem Android hem iOS cihaz sahiplerine hitap ediyor. Kollarıyla adeta her iki platforma da hayat veren cihaz, elbette yalnızca iOS veya yalnızca Android'li cihazlara sahip olanlardan ziyade, her iki platforma da sahip mobil cihazı bulunan kullanıcıları için daha elzem.

Giriş gücüyle 1A, çıkış gücüyle ise 2.1A değerinde şarj imkanı tanıyan cihazın bataryası ise Samsung Li-ion.  6 saatte tam kapasite şarj edebildiğiniz cihazla, yaklaşık 1000 kez mobil cihazlarınızı şarj edebiliyorsunuz. Bazı modellerde bu sayının daha az olduğunu bu noktada söylemek lazım.

Özetle

Powerttube II 6000, güzel ve kullanışlı bir mobil şarj cihazı. Onu diğer pek çok alternatiften farklı kılan özelliği, hem Android'li hem iOS'lu cihazlara hitap ediyor olması ve uzun ömrü. Cihazları 2.1A gücünde, hızlı şarj edebilen cihaz, şu an piyasada yaklaşık 140 TL civarında fiyat etiketiyle bulunabilir. Fakat bu noktada, fiyatının biraz daha ucuz olması gerektiğini düşünüyoruz. Zira ürünler arasında daha geniş kapasiteli ve daha uygun fiyatlı modelleri görmek mümkün. Bu noktada seçim size kalmış.

Kimler Almalı

Tunçmatik Powerttube II 6000, hem iOS hem Android'li mobil cihaz sahiplerine hitap ediyor.

Alternatifleri

Tunçmatik Powerttube II 6000'e alternatif olarak daha geniş kapasiteli bir model arayanlar TP-LINK TL-PB10400'ü inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Tunçmatik Powertube II 6000
Ürün Markası Tunçmatik
CHIP Online Notu
77
Giriş DC 5V 1A
Çıkış DC 5V 2.1A
Kapasite 6000 mAh
Batarya Samsung Li-ion
Bağlantılar microUSB, Lightning
Şarj Süresi 6 saat
Boyutlar 113 x 56 x 26 mm
Ağırlık 160 gr.

İlginizi Çekebilir

Mcdodo MC-294 Powerbank inceleme
Mcdodo MC-324 Powerbank ve Evrensel Seyahat Adaptörü inceleme
TP-Link TL-PB10000 İnceleme
ttec PowerStones Trio İnceleme
Pineng PN-888 İnceleme
TP-Link TL-PB20100 İnceleme
Forum