Şablonlarla kolayca hesap oluşturma

Bildiğiniz gibi birden fazla kullanıcı hesaplarını ortak bir bilgisayarda açmak siniri bozucu bir durumdur. Bir taraftan hızlı olmalı diğer taraftan her oturum açtığınızda hesaba özgü ayarlamaları yeniden tek tek girmelisiniz.

Bu işlem için Microsoft'un Windows SteadyState aracını kullanarak kullanıcı hesaplarını merkezi olarak nasıl rahatça yönetebileceğinizi göreceksiniz. Aracı Microsoft'un Download sitesinden indirebilirsiniz; www.microsoft.com/downloads. Açılan sayfadan "steadystate" i aratın ve çıkan sonuçlardan bağlantıyı takip edin. Windows'unuzun orijinallik doğrulamasından sonra İngilizce olan aracı indirebilirsiniz. Aracın 2.0 sürümü sadece Windows XP Servis Paketi 2 yüklü sistemlerde çalışıyor. Kurulum için bilgisayarınızda kayıtlı olan "SteadyState_Setup_ENU.exe" adlı dosyayı çalıştırın ve kurulumdaki yönerge takip edin. İşlem bittikten sonra "Başlat/Tüm Programlar/Windows SteadyState" oylunu izleyin ve aracı çalıştırın.

Sayfanın sağ tarafında program, "User Settings" olarak güncel olarak kullanılan hesaplarla birlikte sistemde kullanılan bütün kullanıcı hesaplarını listeliyor. Burada istediğiniz kullanıcı hesabını seçin ve "General" sekmesi üzerinden "Windows Restrictions", "Feature Restrictions" ve "Block Programs" ayarlarını yaparak hesaplar üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Yazılımdaki diğer özelliklerle ilgili İngilizce açıklamalar içeren kullanma kılavuzunu ise yine www.microsoft.com/downloads web sayfasından indirebilirsiniz.

Bu araç aynı zamanda fazladan bazı özellikler sunuyor: var olan bir hesabı model olarak kullanabilme. Bunun için başlangıç sayfasındaki "Export User" bağlantısını takip edin, sonraki pencerede model olarak aldığınız hesabın profiline veri ismi olarak bir isim girin. Bu sayede diğer hesaplar için bir şablon oluşturmuş olacaksınız. Daha sonra istediğiniz kullanıcı ismini seçin sonra da sırasıyla "Security/Import User" seçeneklerine tıklayın. Sonraki pencerede de önceden kaydedilmiş SSU verilerini işaretleyin ve açın. Şimdi seçtiğiniz yeni kullanıcı hesabı için ismi ve eğer isterseniz şifreyi de belirleyebilirsiniz. Bu bilgileri artık tamam diyerek onaylayabilirsiniz.

BİLGİ:
Microsoft'un Download sitesinde aracın Vista'da çalışması gereken Beta 2.5 sürümünü de bulabilirsiniz. Bizim test sistemimizde bu sürüm çalıştıysa da pek güvenli bir izlenim oluşturmadı.

Sonraki Haber

Forum