Yolculuk esnasında kolay Dropbox kullanımı

Kurulum sırasında mevcut bir Dropbox dizinini USB belleğe kopyalayabilir veya taşıyabilirsiniz

Farklı bilgisayarlar arasında veri aktarımı için pratik Dropbox klasörünü kullanıyorsunuz. Ancak bu özellik yabancı bir bilgisayarda çalışmıyor. Bu gibi durumlarda Dropbox'ı taşınabilir belleğinize aktarabilirsiniz. USB belleğinize kurabileceğiniz Dropbox'ın taşınabilir AHK 1.5 sürümünü bu ayki CHIP DVD'sinden bulabilirsiniz.

İlkin sürekli kullandığınız sabit diskte çalışmanız gerekiyor. Buraya ZIP arşiv dosyasının içindekileri açın ve "DropBoxPortable. Exe" dosyasını çalıştırın. Kurulum yerine, yazılımın konfigürasyonunu yapmanız gerekiyor. İnternet bağlantınızı denetledikten sonra Dropbox klasörünün konumunu belirleyebilirsiniz. Standart kurulum işlemlerini "Next" tuşuna basarak devam ettirebilirsiniz. Bir sonraki adımda dikkatli olmanız gerekiyor. Halihazırda kurulu olan Dropbox için "use so-far dropbox folder" seçeneğini işaretlemelisiniz. Böylelikle Dropbox'ı yeniden kurma zahmetinden kurtulmuş olacaksınız. Devam etmek için "Next" tuşuna basın ve sonraki adımlardaki yönergeleri yine aynı tuşa basarak geçin. Akabinde kalan yazılım bölümlerini yüklemek için "Load Dropbox files"ı işaretleyin. Daha sonra gerekli simgeyi seçerek farklı Dropbox sürümünü tercih edin ve "Next"e basın. Dropbox hesabınızla erişim sağlamak için "Start Dropbox installation"a tıklayın. Kurulum için kurulum biçiminden "Upgrade"i seçin ve bir sonraki adımdan "I would like to select the storage location of my drop box"ı seçin. Bir sonraki adımda Dropbox klasörünün dizinini belirleyin ve diğer adımları onaylayın. Böylelikle var olan Dropbox klasöründeki ya da çevrimiçi yedekleme klasöründeki bilgiler aktarılmaya başlanacak.

Kişisel Dropbox'ın olmadığı bir başka bilgisayarda tek yapmanız gereken taşınabilir belleğinizden Dropbox uygulamasını çalıştırmak. Erişimin sağlanması ve veri güncellemesi için biraz vakit ayırmanız gerekiyor. Ancak bunun için herhangi bir müdahalede bulunmanız gerekmiyor. Kullanım için hazır olduktan sonra ilkin Info alanından Dropbox sürümüne tıklayın ve daha sonra bunu sonlandırın. Böylelikle USB'nize erişimin önü açılacak. Her ne kadar güvenlik amaçlı olarak Dropbox bağlantınızı düzenli olarak denetlese de, USB belleğinizi, herhangi bir veri kaybı yaşamamak için cihazınızdan aniden çıkartmamanız gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum