Herkes İçin Tek Bir Outlook Express

Aynı bilgisayarda birden fazla kullanıcı için E-Posta hesabı açmak.

İnternet: 21

Herkesin evinden birden fazla bilgisayar olmayabilir. Bu durumda ailenin tüm bireyleri, aynı bilgisayar üzerinden e-postalarını kontrol etmek isteyeceklerdir. Peki ama bu mümkün mü?

Aynı bilgisayarda birden fazla e-posta hesabı kullanılmak istendiğinde, ortaya güvenlikle ilgili sorunlar çıkabilir. Bunu önlemek için iki seçenek vardır. İlki e-postaları Outlook ve benzeri programlarla değil, web üzerinden kontrol etmektir. Bu şekilde güvenlik sorunu çözülmüş olur; ama bu çok rahat bir çözüm değildir. Outlook kullanmak her zaman daha rahattır ve web üzerinden e-posta yönetimine göre daha hızlıdır. İkinci çözüm ise daha pratik: Outlook Express'in sunduğu "Kimlik" özelliğini kullanmak. Her bir farklı kimlik, erişimi şifre ile korunan ayrı bir e-posta kutusundan oluşur. Bu sayede farklı kullanıcılar, farklı e-posta adreslerine bilgisayarı kapatmadan ve programdan çıkmaya gerek kalmadan erişebilirler. Buna ek olarak, hiçbir kullanıcı bir diğerine gelen e-postaları göremez. Nasıl mı? İşte cevabı...

Birden Fazla E-Posta Kullanıcısı Oluşturmak

Birden Fazla E-Posta Kullanıcısı Oluşturmak

BİRDEN FAZLA E-POSTA KULLANICISI OLUŞTURMAK

1- "Dosya" menüsündeki "Kimlik" satırının üzerine geldiğinizde, küçük bir menü açılacaktır. Bu menüde göreceğiniz "Kimlik Yönetimi"ne tıklayın.

2- Ekrana, mevcut tüm kimlikleri görebileceğiniz yeni bir pencere gelecektir. Eğer daha önceden oluşturulmuş kimlikler yoksa, pencerede sadece "Asıl Kimlik" terimini göreceksiniz. Bu durumda, öncelikle yeni bir kimlik yaratmanız gereklidir. Yeni kimlik yaratmak için "Yeni" düğmesine tıklayın.

3- Karşınıza gelecek pencerede, kimlik sahibinin adını ve posta adresini girmeniz istenir. Bu arada "Parola İste" seçeneğine tıklamayı da unutmayın. Bu şekilde, oluşturulan kimlik için parola belirleme şansına sahip olacaksınız. Ardından "Tamam" düğmesine basarak işlemi tamamlayın.

4- Attık istediğiniz zaman, iki farklı kimlik arasında geçiş yapabilirsiniz. Diğer bir deyişle ilk kullanıcı e-postalarını okuduktan sonra, diğer kullanıcı da kolaylıkla kendi posta kutusunu kontrol edebilir. Farklı kimlikler arasında geçiş yapmak için, "Dosya" menüsündeki "Kimlik Değiştir" satırına tıklamanız yeterli olacaktır.

Kurallar

Kurallar

KURALLAR

Outlook Express, e-posta mesajları geldiğinde onları otomatik olarak düzenlemenize de yardımcı olabilir. Daha önceki sayılarımızda, "Gelen Kutusu"nu alt klasörlere bölmeyi ve ilgili e-postaları ilgili klasöre taşımayı öğrenmiştik. Şimdi ise, taşıma işleminin otomatik olarak gerçekleştirilmesini göreceğiz.

Outlook Express, gelen mesajları göndericiye (örneğin patronunuzdan gelen mesajların iş klasörüne kopyalanması) veya konusuna (reklam mı? çöpe gönderilebilir) göre farklı klasörlere taşıyabilir. Ayrıca mesajlar; boyutlarına, gönderilen kişilere ve önem seviyesine göre de ayrılabilirler. Outlook Express'in tüm bunları sizin için yapmasını istiyorsanız, "Kurallar" oluşturmanız gerekli. "Kurallar", en basit tanımıyla programa ne yapması gerektiğini önceden söylemenizi sağlayan talimatlardır.

Kuralları Siz Koyun

Kuralları Siz Koyun

KURALLARI SİZ KOYUN

"Araçlar" menüsünden "İleti Kuralları" satırına gelin ve "Posta" seçeneğine tıklayın. Karşınızda "Yeni Posta Kuralı" İsimli yeni bir pencere açılacaktır. Bu pencerenin üst bölümünden oluşabilecek koşulları, alt bölümünden İse bu koşul karşısında ne yapılacağını belirleyin. Oluşturduğunuz kuralı, pencerenin alt kısmında bir bütün olarak görebilirsiniz, örneğin belli bir kişiden gelen tüm mesajları, "Gelen Kutusu" altında açacağınız bir alt klasöre gönderebilirsiniz. Göndericinin adını ve mesajların gideceği klasörü belirtmek İçin, mavi İle yazılmış kelimelerin üzerine tıklamalısınız. Seçenekleri dilediğiniz gibi İşaretledikten sonra, "Tamam" düğmesine basarak yaptığınız İşlemi onaylayın. Oluşturduğunuz kuralı silmeniz ya da bu kurala yeni kurallar eklemeniz de mümkündür.

Dikkat: Tek Hesap İçin

DİKKAT: TEK HESAP İÇİN

Eğer Outlook Express'İ sadece tek bir e-posta hesabı İçin kullanıyorsanız, yeni kimlik oluşturmanız gerekmez. Ancak bu durumda, diğer aile fertlerinin de aynı adresi kullanarak e-posta gönderebileceklerini unutmayın.

İpucu: E-Postaları Ayırın

İPUCU: E-POSTALARI AYIRIN

Gelen e-postal arı, geldikleri anda belli kriterlere göre ayırmak, özellikle çok fazla e-posta mesajı alanlar İçin faydalıdır. Bazı e-posta mesajları çok önemli olabilirler ve kalabalık bir mesaj trafiği arasında gözden kaçmalarını İstemeyiz. Bu gibi durumlarda en büyük yardımcımız "Kurallar" olacaktır.

Okuyucu Yorumları