İnternet ile İyi Yolculuklar

Seyahate çıkmadan önce internetten de fikir almayı unutmayın.

İnternet: 18

Yolculuk yapmayı seviyorsunuz ama seyahat acentalarını dolaşamayacak kadar da yoğunsunuz... Öyleyse çözüm, her zaman olduğu gibi yine internette.

Seyahate çıkmak ve farklı yerler görmek, hemen herkesin ilgi duyduğu bir sosyal aktivitedir. Bu durumun farkında olan turizm operatörleri, artık müşterilerine internet üzerinden de ulaşmayı hedefliyorlar.

Dev turizm şirketlerinden tutun da, küçük tur operatörlerine kadar, konuyla ilgili tüm kuruluşlar internet üzerinde var olma çabasındalar. Neden mi? Aslında cevap son derece basit. Seyahatlerini internet üzerinden organize eden müşterilerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Ayrıca son dakikada karar verip rezervasyon yaptırarak yarım saat içinde bavulunu hazırlayan seyahat tutkunlarının sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Bu tip müşterilerin baş vurabileceği tek kaynak ise tabii ki internet.

Kısacası pek çok kişi gitmek istediği yer hakkında detaylı bilgiye ulaşmanın yanında, nasıl yolculuk yapacağına da yine internet yardımıyla karar veriyor.

Yahoo! Travel - GeziNet - Tatil Dünyası

http://dir.yahoo.com/recreation/travel

Dünyada pek çok kişinin yolculuğa çıkmadan önce uğradığı ilk adres... Tanınmış arama motoru Yahoo, yolculuk ve seyahatle ilgili tüm web sitelerini bu adres altında topluyor. Ziyaret etmeden önce, burada karşınıza çıkacak olan sitelerin büyük çoğunluğunun İngilizce içerik ile hizmet verdiğini bilmenizde yarar var.

www.gezinet.net

"İnternetteki gezi rehberiniz" sloganıyla yola çıkan sitenin içeriği tamamen Türkçe. Yurtiçi ve yurtdışındaki pek çok farklı konaklama alternatifine kolayca ulaşmanızı sağlayan Gezinet, otel ve pansiyonların ücretlerini de güncel bir biçimde ziyaretçilerine sunuyor. Sitenin diğer bir ilginç özelliği ise Türkiye'deki ve dünyadaki önemli noktaların görüntülerini canlı olarak yayınlaması.

www.tatildunyasi.com

Yurt içinde gidilebilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için son derece güzel bir alternatif... Şehirlerin tarihçelerini, turistik bilgilerini, fotoğraf galerilerini ve sadece o şehre ait önemli telefon numaralarını bu sitede bulabilirsiniz. Yani gideceğiniz bölge hakkında ihtiyaç duyacağınız her türlü detay, "tatildunyasi.com" adresinde sizleri bekliyor.

İş Seyahatleri - Gizli Cennetler- Turizm Bakanlığı

www.isseyahatleri.com

Eğer yolculuklarınızın çoğu iş amaçlıysa, sadece size özel bir web sitesi olan "isseyahatleri.com'u mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu web sitesinde hem sık sık yolculuk yapan Türk iş adamlarına, hem de iş nedeniyle yolu Türkiye'ye düşen yabancılara hitap eden bölümlere yer verilmiş. Kısacası "isseyahatleri.com", tüm iş adamları için bulunmaz bir kaynak niteliğinde.

www.gizlicennetler.com

Bu site, adından da anlaşılabileceği gibi, özellikle gizli kalmış ve çok fazla tanınmayan büyüleyici yörelerimiz hakkında bilgiler içeriyor. Kapadokya'dan Yörükköyü'ne kadar pek çok farklı mekan hakkında ayrıntılı bilgi bulabileceğiniz sitede, sık seyahat edenler için ilginç ve bir o kadar da yararlı tavsiyelere de yer verilmiş.

www.turizm.gov.tr

Turizm Bakanlığının resmi web sitesi, özellikle yabancı turistlere hitap edecek şekilde hazırlanmış. Fakat sitede yerli turistlerin de ilgisini çekecek pek çok faydalı bilgi bulunuyor. Eğer seyahat konusuna ciddi yaklaşan biriyseniz, bu siteye göz atmadan yola çıkmayın.

Süper Bilet - Turizm Gazetesi - Book in Turkey

www.superbilet.com

Yolculuğa çıkarken yapmanız gereken ilk işlerden birisi, kuşkusuz biletinizi ayırtmak olmalıdır, "superbiletcom", sizi bu yükten kurtarıyor. Nereden nereye, hangi tarihler arasında ve kaç kişi olarak yolculuk yapacağınızı yazın, size en uygun bilet karşınıza gelsin.

www.turizmgazetesi.com

Belki de turizmle sadece bir seyahat tutkunu olduğunuz için değil, sektörü yakından tanımak isteyen birisi olarak ilgileniyorsunuzdur. O zaman sadece turizm sektörü hakkında haberler içeren bu siteye mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

www.bookinturkey.com

Türkiye'nin en önemli turizm sitelerinden birisidir, "bookinturkey.com", hem çok geniş seçenekleri ve detaylı bilgileriyle tercih yapmanıza yardımcı olabilir, hem de gelişmiş ve son derece güvenli olan alışveriş seçeneğiyle rezervasyon ve ödeme yapmanıza olanak sağlar.

World Atlas - Gezi Var - Bigg Travel

www.infoplease.com/atlas

Yanında harita taşımayı sevmeyenler için özel bir harita sitesi... Bu sitenin yardımıyla pek çok farklı bölgenin haritalarına ulaşmanız mümkün. Gitmek istediğiniz yer Avrupa, Amerika ve hatta Antartika'da bile olsa, o bölgeyle ilgili bir haritayı mutlaka bulabilirsiniz.

www.gezivar.com

Çok ekonomik koşullarla yapılabilecek Avrupa seyahatleri hakkında bilgiler içeren bir site... Sitede daha önce gerçekleştirilmiş turlar hakkındaki bilgileri bulabilir, gideceğiniz yerlerin fotoğraf galerilerine ulaşabilir ve sizi nasıl bir tatilin beklediğini gözünüzde canlandırabilirsiniz.

http://www. bigglook.com/biggtravel

Bigglook'un yolculuk konusuna ayrılmış bölümüdür. Dünya üzerindeki tüm turistik merkezler hakkında ayrıntılı tanıtımlara bu adresten ulaşabilirsiniz. Ayrıca yurtdışı seyahatlerinizden önce, gideceğiniz ülkenin konsolosluk bilgilerini deyine Bigglook yardımıyla edinmeniz mümkün.

Gezi Türkiye - Hotel Guide

www.geziturkiye.com

Yurt içinde seyahat etmek istiyorsanız, gidilebilecek alternatif bölgeleri bu web sitesi yardımıyla bulabilirsiniz. Site hem bölge ve şehirler hakkında ilginç bilgiler içeriyor, hem de alternatif doğa sporları sevenler için kaçırılmaması gereken bir kaynak sunuyor.

www.hotelguide.com.tr

Nereye gideceğinizi biliyorsunuz. Oraya nasıl ulaşacağınızı da öğrendiniz. Sorun sadece nerede kalacağınız. Öyleyse bu site çok işinizi yarayabilir. "hotelguide.com.tr" konaklanabilecek yerlerin listesini barındıran geniş bir dizinden oluşuyor.

Okuyucu Yorumları