İnternette Alışveriş

Alışveriş alışkanlığınızı kökünden değiştirecek internet siteleri.

İnternet: 24

Alışveriş yapmayı sever misiniz? Peki kredi kartınız var mı? Eğer bu soruların ikisine de "evet" cevabını verebiliyorsanız, evinizden çıkmadan istediğiniz her türlü ürünü satın almanız mümkün.

Alışveriş yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Günümüzde internet üzerinden satış yapan sayısız site bulmanız mümkün. Üstelik bu siteleri kullanarak satın alamayacağınız herhangi bir ürün de yok.

Diyelim ki yeni bir bulaşık makinesi satın almayı düşünüyorsunuz. Bu tip cihazların satıldığı bir internet sitesini ziyaret ederseniz, mevcut tüm marka ve modellerle ilgili bilgiye rahatça ulaşabilirsiniz. Hatta fiyatları karşılaştırıp bütçenize uygun olanı belirleme şansınız bile olacaktır. Seçiminizi yaptığınızda gerekli formu doldurmalı ve ürünün evinize teslim edileceği günü beklemeye başlamalısınız. Teslimat, en geç bir hafta içerisinde gerçekleşir.

Internet üzerinden kitap, CD, uçak bileti ve hatta şarap satın almanız bile mümkün. Bu tip bir alışverişin dezavantajı ise, ürünü görememeniz. Bu yüzden ürün fotoğraflarına güvenmekten başka bir çareniz yok.

Estore - Ideefixe

Estore - Ideefixe

www.estore.com.tr

Bünyesinde pek çok farklı ürünü barındıran Estore, tüm ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabileceğiniz siteler arasında önemli bir yere sahip. Hobi, kişisel bakım, oyuncak, sağlık ve sigorta hizmetleri, Estore'da bulabileceğiniz başlıklardan sadece birkaçı. Ayrıca sitede sık sık yapılan indirim ve kampanyaları takip etmenizde de yarar var.

www.ideefixe.com

Türkiye'nin internet üzerinden satış yapan en büyük kitapçısı. Aslında bu site için sadece kitapçı tanımlamasını kullanmak da doğru olmaz. Başlangıçta sadece kitap satışı ile yola çıkan Ideefixe, zaman içerisinde ürün yelpazesini zenginleştirmeyi başardı. Artık Ideefixe bünyesinde kitapların yanı sıra CD'ler, DVD'ler ve elektronik ürünler bulmanız da mümkün.

Gima - Amazon.com

Gima - Amazon.com

www.gima.com.tr

Bu adreste, Gima bünyesinde satışa sunulan hemen her türlü ürünü bulmanız mümkün. Tabii bunların başında gıda ürünleri geliyor. Sitede yer alan gıda reyonuna mutlaka göz atmalısınız. Fakat satın alabileceğiniz ürünler sadece gıda maddeleri ile sınırlı değil. Ev eşyalarının yanı sıra kitap, dergi ve gazetelerinizi bile bu siteden satın alabilirsiniz.

www.amazon.com

Bugüne kadar internetten alışveriş yapmamış olsanız bile, bu adresi mutlaka duymuşsunuzdur. Dünyanın en başarılı alışveriş sitelerinden birisi olarak kabul edilen Amazon'da; kitap, CD, DVD, elektronik eşya ve hatta giysi bulmanız bile mümkün. Bu sitenin doğuşunu, kullanılmış kitaplarını internet üzerinden satmayı hayal eden bir kitapçıya borçluyuz.

Deppo - Biletix

Deppo - Biletix

www.deppo.com

Pek çok farklı ürüne tek bir tıklama ile erişmenizi sağlayacak bir adres daha... Bu sitede evin tüm bireyleri için ilgi çekici ürünlere rastlamanız mümkün. İhtiyaçlarınız çok çeşitli olabilir; yeni bir dizüstü bilgisayar çantası veya boya takımı... Belki de evinizdeki sevimli dostunuz için yeni bir tasma arıyorsunuz. O zaman doğru adrestesiniz.

www.biletix.com

Artık konserler ya da önemli bir filmin ilk gösterimi için saatlerce kuyrukta bekleme devri kapandı. Çünkü biletlerinizi internet üzerinden sipariş etme şansına sahipsiniz. Biletix'te hemen her türlü etkinlikle ilgili bilet bulma şansınız var.

E-Bay - Alışveriş Saati

E-Bay - Alışveriş Saati

www.ebay.com

Dünya çapında hizmet sunan diğer bir alışveriş sitesi. İngilizce içeriğe sahip olan site, sadece bir şeyler satın almak isteyen müşterilere hitap etmiyor. E-bay'in en büyük özelliği, sizin de satış yapmanıza imkan tanıması. Yeni ya da kullanılmış her türlü ürünü burada satabilirsiniz.

www.alisverissaati.com

Saat tutkunuysanız ve zamanınızın çoğunu saat mağazalarında geçiriyorsanız o zaman bu site tam size göre. Sitede sadece saatler bulunuyor. Onlarca farklı model saati daha yakından inceleyebilir, özelliklerini karşılaştırabilirsiniz.

Bidolu - Fotosende

Bidolu - Fotosende

www.bidolu.com

İnternet üzerinden satış yapan bir sitenin güvenilir olması, biraz da hizmet verdiği süreye bağlıdır. Bidolu da, güvenilirliğini hizmet verdiği süre boyunca kanıtlayan sitelerden birisi. Oto aksesuarlarından telefonlara kadar geniş bir ürün yelpazesi bu adreste sizleri bekliyor.

www.fotosende.com

İnternet üzerinden fotoğraflarınızı bastırabileceğiniz güzel bir site olan fotosende.com'un diğer hizmetleri de ilginizi çekebilir. Öyle ki, dijital fotoğraf makinesi ya da cep telefonunuzla çektiğiniz bir görüntüyü Mouse pad, bardak ya da yastığınızda desen olarak görebilirsiniz.

CDNOW - Garanti Alışveriş

CDNOW - Garanti Alışveriş

www.cdnow.com

CD ve DVD satışı konusunda yıllardır hizmet veren "www.cdnow.com", aradığınız tüm albüm ve filmleri içeren geniş bir arşive sahip. Tüm dünya üzerinden erişilebilen sitede yıllar öncesinin siyah-beyaz filmlerinin CD ve DVD'lerini satın alma şansınız bile var.

www.garantialisveris.com

İnternet üzerinden alışveriş yapma fikrine gerekli önemi veren ilk Türk bankası, kuşkusuz Garanti Bankasıdır. Pek çok girişimci, Garanti'nin sağladığı altyapı sayesinde güvenli alışveriş hizmeti sunabiliyor. Garanti Bankası, bu alt yapıyı kendi alışveriş sitesi için de kullanmış.

Hepsi Burada - Kangurum

Hepsi Burada - Kangurum

www.hepsiburada.com

Geniş bir ürün yelpazesini internete taşımayı hedefleyen Hepsiburada sitesinde yok yok. En çok dikkat çeken özellik ise "hediye bulucu" adını taşıyor. Hediye almak istediğiniz arkadaşınızın cinsiyetini, yaşını ve tarzını belirtin; ideal hediye hemen karşınıza gelsin.

www.kangurum.com

Bu sitede yüzbinden fazla ürünü bir arada bulabilirsiniz. Üstelik bu ürünlerden bazılarını ilk kez görüyor olma ihtimaliniz de yok değil. Şifreli kasalar, gecelikler, mumluklar ve formalar gibi ürünlerin yanında portakallı zeytinyağı satıldığını görürseniz şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları