İnternette Eğlence

İnternet üzerindeki en keyifli mizah siteleri...

İnternet: 33

İnternet, uçsuz bucaksız bir bilgi kaynağı... Aradığımız her şeyi bu kaynak yardımıyla bulmamız mümkün. Ama insanın canı her zaman araştırma yapmak istemeyebilir. Böyle zamanlarda en iyisi, internetin eğlenceli sitelerine göz atmaktır.

Internet üzerinde mizah konulu milyonlarca web sitesi yer almaktadır. Bu sitelerde karikatürler, animasyonlar, fıkralar ve öyküler bulunur. Eğer sürekli olarak çalışmaktan sıkılıp biraz olsun neşeli dakikalar geçirmek isterseniz, mizah tarzınıza uygun bir web sitesini ziyaret etmeniz ve bu sitedeki komik karikatürlere ya da fıkralara göz atmanız yeterli. Böylece büyüleyici mizah dünyasına ilk adımınızı olacaksınız.

Bu bölümde, size birbirinden eğlenceli sitelerin küçük bir listesini sunacağız. Ama unutmayın... Bu tip sitelerden daha milyonlarcası, internet üzerinde keşfedilmeyi bekliyorlar. Arama motorlarını kullanarak, gizli kalmış sitelere de kolayca ulaşabilirsiniz. Arama yaparken, anahtar kelime olarak "karikatür", "mizah" ya da ünlü karikatüristlerin isimlerini kullanmanızı öneririz.

ek$i sözlük - Kahkaha.com

ek$i sözlük - Kahkaha.com

sozluk.sourtimes.org

İnternetin sıra dışı sitelerinden biri olan "sozluk.sourtimes.org", 1999 yılından beri yayında. Adresi ilk kez görüyorsanız, sayfalarda geniş bir online sözlük bulacağınızı düşünebilirsiniz. Fakat bu sözlüğün içerisinde, normal sözlüklerde bulamayacağınız pek çok ilginç kelimeye ve birbirinden komik yorumlara yer verilmiş.

www.kahkaha.com

kahkaha.com, adından da anlaşılacağı gibi tam bir eğlence sitesi. "Komikler" başlığı altında pek çok yazı ve resim bulabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, reklamlardan ve filmlerden alınmış komik bölümlere göz atmayı da ihmal etmeyin.

AnimaTürk - Komikaze

AnimaTürk - Komikaze

www.animaturk.com

Animasyon ağırlıklı bir web sitesi... Animaturk.com'da, Flash tekniğiyle hazırlanmış pek çok animasyona ulaşabilirsiniz. Ancak herşey bununla sınırlı değil. Animasyonların yanı sıra, komik fotoğraflar, komik videolar ve ilginç duvar yazıları da bu adreste sizleri bekliyor. Son olarak, online oyunlara göz atmayı ihmal etmeyin.

www.komikaze.net

Adını ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun mizah dergilerindeki köşesinden alan bu site, Türkçe içerikli mizah sitelerinin başında geliyor. Ağırlıklı olarak karikatürlere yer veren sitede; Erdil Yaşaroğlu'nun ve diğer karikatüristlerin çizimlerini bulabilirsiniz.

LeMan - ShockHaber

LeMan - ShockHaber

www.leman.com.tr

Leman dergisini duymayan bir mizah tutkunu herhalde yoktur. Haftalık olarak yayınlanan dergiye internet üzerinden ulaşmak da mümkün. Eğer yeni sayının kapağını merak ediyorsanız, bu adresi ziyaret etmeniz yeterli. Çizilmiş fakat dergide yayınlanmamış bazı karikatür taslaklarına ise, "Çöp Sepeti" bölümünden ulaşabilirsiniz.

www.shockhaber.com

Bu site, bir süre öncesine kadar TV'de yayınlanan ve önemli bir fanatik kitlesini kendine bağlayan "Shock" programının yaratıcıları tarafından hayata geçirilmiş. Ünlü isimlerin gafları ve gündemdeki olaylar hakkında komik yorumlar, sitenin içeriğini oluşturuyor.

Grafi2000 - Humor Search

Grafi2000 - Humor Search

www.grafi2000.com

Yayın hayatına 6 yıl önce başlayan grafi2000.com, Türkiye'nin en geniş kapsamlı animasyon sitelerinden birisi. Sitede pek çok eğlenceli bölümün yanı sıra, ünlülerin Flash tekniği ile hazırlanmış animasyonlarını da izleyebilirsiniz.

www.humorsearch.com

İngilizce içerik sunan site, aslında ilginç bir arama motoru olarak değerlendirilebilir. Daha önce internet üzerinde mizah konulu milyonlarca web sitesi olduğundan bahsetmiştik. Humorsearch, bu sitelere kolayca ulaşmanızı sağlayacak.

HayalEvi - Gereksiz Bilgiler

HayalEvi - Gereksiz Bilgiler

www.hayalevi.com

Karikatürler, fıkralar, komik resimler ve videolarla dolu, eğlenceli bir web sitesi daha... Üstelik bu sayfalarda, birçok küçük oyuna da yer verilmiş. Ayrıca dilerseniz, trafik kameralarından gelen canlı görüntülere göz atarak trafik durumunu öğrenebilirsiniz.

www.gereksiz.net

2002 yılından beri yayınlanan sitede, yüzlerce "gereksiz" bilgi yer alıyor. Üstelik tüm bu bilgiler, aradığınızı kolayca bulmanız için farklı kategorilere ayrılmış. Okuyacaklarınız belki pek işinize yaramayacak; ama sizi şaşırtacakları da kesin.

Porof. Zihni Sinir - e-mizah

Porof. Zihni Sinir - e-mizah

www.zihnisinir.com

Türk mizah tarihinin en önemli kilometre taşı olarak değerlendirilen Gırgır dergisini mutlaka hatırlarsınız. İşte bu dergiyle hayatımıza giren ve ilginç buluşları ile haklı bir ün kazanan "Porof. Zihni Sinir", hayranlarıyla artık internet üzerinde buluşuyor.

www.e-mizah.com

E-mizah.com; karikatür, resim ve fıkralardan oluşan geniş bir arşive sahip. Fakat bu siteyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, "e-rötuş" başlığı altında sizleri bekliyor. Burada, ünlülerin resimlerine kendi zevkinize uygun rötuşlar yapma şansına sahipsiniz.

Okuyucu Yorumları