İnternette Sinema Keyfi

Beyazperdenin büyüsü, sanal alemde de devam ediyor.

İnternet: 20

Klasik olmuş filmler, büyük yıldızlar ve görkemli ödül törenleri... Sinemanın büyülü dünyası hakkında merak ettiğiniz hemen her şeyi internette bulabilirsiniz.

Bazılarımız macera peşinde koşan kahramanların öyküleri ile heyecanlanırken, bazılarımız da karşılıksız bir aşk hikayesinin hüzünlü görüntülerini izlemeyi tercih ederiz.

Ama değişmeyen gerçek, hepimizin film seyretmekten büyük keyif aldığıdır. Peki ilgilendiğiniz filmler hakkında her türlü bilgiyle çok kısa sürede ulaşmak ister miydiniz?

Eğer cevabınız evetse, internet bir kez daha yanı başınızda sizi bekliyor ve bu kez de sinema dünyasının kapılarını ardına kadar aralıyor.

BeyazPerde - Klaket

BeyazPerde - Klaket

www.beyazperde.com

Sinema hakkında geniş bir kaynak olan "www.beyazperde.com", özellikle vizyon filmleri konusunda pek çok bilgi içeriyor. Vizyona yeni giren filmlerin incelemelerine ve verilen puanlara göz atarsanız, hafta sonunda gideceğiniz filme karar vermeniz de büyük oranda kolaylaşacaktır.

www.klaket.com

Sinema tutkunları için hazırlanmış bu site, özellikle haberleri ile dikkat çekiyor. Pek çok film hakkında yorumlara ulaşabileceğiniz "www.klaket.com"a, siz de kendi görüşlerinizi gönderebilir ve diğer sinema tutkunları ile fikir alış verişinde bulunabilirsiniz.

The Internet Movie Database - Yahoo! Movies

The Internet Movie Database - Yahoo! Movies

www.imdb.com

"The Internet Movie Database", yani internet film veri deposu... İnternet üzerinde filmler hakkında en çok bilgi içeren sitenin hangisi olduğunu sorarsanız, hiç tereddüt etmeden bu adresi verebiliriz. Ancak içeriğinin İngilizce olduğunu bilmenizde de büyük yarar var.

http://movies.yahoo.com

Ünlü arama motoru Yahoo'nun sinema sayfası. Bu sayfayı kullanarak, başta Hollywood sineması olmak üzere pek çok film hakkında makalelere ve farklı sitelerdeki bağlantılara ulaşabilirsiniz. Sinema dünyasında yaşanan son gelişmeleri de, yine bu adreste bulacaksınız.

Sineport - Sinema.com

Sineport - Sinema.com

www.sineport.com

Türkçe içerikli başarılı bir sinema sitesi. Vizyon filmleri hakkındaki bilgilerin yanı sıra, multimedya bölümünde pek çok filmin posterlerini ve fragmanlarını bulabilirsiniz. En sevdiğiniz filmin afişi ile masaüstünüzü süslemek isterseniz, başvuracağınız ilk adres Sineport olmalı.

www.sinema.com

"www.sinema.com", adından da kolayca anlaşılabileceği gibi, tüm içeriğini sinemaya ayırmış olan başarılı bir internet sitesi. En yeni haberleri, vizyondaki filmlerin ayrıntılı incelemelerini ve özel hazırlanmış dosya konularını bu adreste bulabilirsiniz. Üstelik herşey Türkçe...

Hollywood - Movie Mistakes

Hollywood - Movie Mistakes

www.hollywood.com

Dünya sinemasının kalbi olarak değerlendirilen Hollywood hakkında merak ettiğiniz her türlü bilgiye bu adres yardımıyla ulaşabilirsiniz. Sitede yeni film bilgilerine, vizyondaki filmlerin fragmanlarına, resimlere, özel röportajlara ve (en eğlencelisi) dedikodulara yer verilmiş.

www.moviemistakes.com

İşte en eğlenceli sinema sitesi... Bu adreste filmler hakkında ayrıntılı bilgiler bulamayacaksınız. Çünkü tüm içerik, filmlerde gözden kaçan hatalara ayrılmış. Çekim sırasında birbirlerine gerçek isimleriyle seslenen oyuncular ve daha pek çok hata, bu sayfalarda sizleri bekliyor.

Altyazı - Sadibey

Altyazı - Sadibey

www.altyazi.net

Piyasada bulabileceğiniz gerçek bir sinema dergisi olan Altyazı'nın resmi internet sitesi. Bu siteyi ziyaret ederek derginin yeni sayısı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilir, sinema dünyasındaki son haberleri okuyabilir, özel söyleşilere göz atabilir ve eski sayıları sipariş edebilirsiniz.

www.sadibey.com

Sinemaya uzun yıllar emek vermiş biri olan Sadi Çilingir tarafından hazırlanan sitede en güncel filmler, bu filmlere ait bilgiler ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafları bulabiliyorsunuz. Site içeriği geçen zamanla beraber değerli bir arşiv oluyor.

Fida Film - New Line Cinema - ÖzenFilm

Fida Film - New Line Cinema - ÖzenFilm

www.fidafilm.com

Fida Film'in resmi web sitesi, tamamen Türkçe bir içerikle hizmet sunuyor. Vizyona girmiş olan filmlerin yanı sıra, "gelecek program"ı da buradan takip edebilirsiniz. Ayrıca röportajlar ve en çok seyredilen tümlerin listesine de "www.fidafilm.com" adresinden ulaşmanız mümkün.

www.newline.com

Tüm önemli yapım şirketlerinin internette resmi birer web sayfası bulunuyor. Ünlü film yapımcısı New Line Cinema'ya da bu adresi kullanarak ulaşabilirsiniz. Sitede şirket tarafından çekilen filmler hakkında çok detaylı bilgileri ve gösterim tarihlerini bulmanız mümkün.

www.ozenfilm.com.tr

Bu da Özen Film'in resmi web sitesi... Vizyona giren ve girecek filmlerin tanıtıldığı bu site, aynı zamanda sinema hakkındaki ilginç yarışmaları ile de dikkat çekiyor. İsterseniz siz de şansınızı deneyin; belki küçük hediyelerden birini kazanma şansını yakalayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları