Allied Telesyn, 4 Port ADSL 2/2+ Router Ürününü Pi

Allied Telesyn International (ATI), ADSL abonelerinin ihtiyaç duyduğu yüksek performansa sahip ADSL 2/2+ Router ürününü Türkiye pazarına sundu.

Allied Telesyn, 4 Port ADSL 2/2+ Router Ürününü Pi

Bilindiği üzere; ADSL, asimetrik yapısı nedeniyle, aboneden gönderilen (upload) veri performansına kıyasla aboneye doğru gelen (download) verilerin akışında daha yüksek performansa sahip olduğu için, Internet’ten bilgi indirmek açısından Internet kullanıcıları tarafından tercih ediliyor.

Network sahasındaki geniş ürün yelpazesiyle tanınan Allied Telesyn International firması, yüksek performansa sahip, mevcut telefon kabloları üzerinden abonelerin aynı anda yeni nesil digital şebekelere de bağlanmasına olanak sağlayan ADSL 2/2+ teknolojisini destekleyen Router ürününü Türkiye pazarına sunmuş bulunuyor.

24 Mbps veri alma ve 1 Mbps veri gönderme hızına sahip AT-AR256E modeli, yüksek bant genişliği gerektiren bilgilere erişmek isteyen ofis kullanıcıları için mükemmel bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Ethernet port üzerinden bilgisayara bağlanacak şekilde tasarlanmış bir ADSL modem olup, analog bir modemin 240 katına kadar hızlı internet erişimi sağlayabiliyor. Harici bir splitter ya da micro-filter sayesinde hem telefon hem de Internet haberleşmesini aynı anda sağlayabiliyor. Router özelliklerini taşımasının yanı sıra; Network Address Translation (NAT) yapabilen AT-AR256E modelinin üzerinde 4-port 10/100 ethernet switch entegre edilmiş durumda. Bu özellik 4 bilgisayar bağlantısı imkanı tanıdığı için kullanıcılar ek bir hub/switch yatırımı yapma mecburiyetinden kurtuluyorlar. 4 adetten fazla bilgisayar bağlantısı gerçekleştirmek istendiği takdirde; ethernet portuna hub veya switch bağlayarak çok daha fazla sayıda bilgisayara da (maksimum 256) hizmet verebilme kabiliyeti kazandırılabiliyor.

ADSL teknolojisi ile birlikte internete bağlı kalma süresinde tanınan esneklik kullanıcılara Internet’e haftanın 7 günü 24 saat bağlanabilme rahatlığını veriyor. ADSL teknolojisi aynı zamanda 24 saat açık olan bağlantıya gelebilecek saldırılara karşı bilgisayarların daha etkin korunmasını sağlamaya yönelik önlemlerin alınması gerektiği yönünde bir bilinçlenme sürecini de beraberinde getiriyor. Allied Telesyn firması tüketici bütçesine uygun fiyatlarla, bu son derece önemli firewall korumasını ürünlerinin içerisinde sunuyor. AT-AR256E router modeli de network güvenliği açısından en üstün teknoloji olarak kabul edilen “Stateful Inspection Firewall” ve “Intrusion Detection System” olarak bilinen, izinsiz kişilerin içeriye sızma ya da çalışmaları sabote etme teşebbüslerini tespit edebilen özelliği beraberinde getiriyor.

VPN uygulamalarında sorunsuz çalışan AT-AR256E, aynı zamanda yüksek şifreleme performansına sahip. Kurulumu web üzerinden kolaylıkla yapılan AT-AR256E, SNMP ile yönetilebiliyor.

Allied Telesyn ürünlerinin Türkiye distribütörü olan DepoNet firmasının müdürü Yıldız Aydın; Türk Telekom’un kullanıcılara geniş bant hizmetlerinden faydalanma imkanı vermesiyle, ADSL bağlantısı ile uyumlu çalışabilen cihazlara olan talepte artış olduğunu ve ADSL uyumlu cihazlara ait bir çok markanın pazarda boy göstermesiyle de tüketicinin seçiminin zorlaşacağını ifade ediyor. Bu rekabet ortamında; Allied Telesyn ürünleriyle ilgili olarak tüketicinin sorunlarıyla doğrudan ilgilenen, konusunda bilgili ve yaygın bir teknik kadro sayesinde müşteri memnuniyetini kazanarak öne çıkacaklarını belirten Aydın, yapılan yatırımların kullanıcıya güvenlik, verimlilik ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayacağını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları