Bluetooth haberleşmesinde güvenlik açığı

Nokia 6310i ve Sony Ericsson T610 cep telefonu modellerinin Bluetooth bağlantı noktasında bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Integralis’in güvenlik uzmanları korsanların bir PDA veya Noteboook yardımıyla cep telefonlarına nasıl ulaşabileceklerini ortaya çıkardı.

Bluetooth haberleşmesinde güvenlik açığı

Integralis’den yapılan açıklamaya göre uygun bir Linux aracı yardımıyla cihazı kullanarak telefon görüşmesi yapmak, yasal kullanıcıların konuşmalarını aksatmak veya sonlandırmak mümkün. Ayrıca SMS mesajları, adres ve randevu defteri de yabancılara karşı korunamıyorlar. Ayrıca Bluetooth’taki açık kullanılarak cihazın hafızası ve SIM kartı da okunabiliyor ve üzerinde değişiklik yapılabiliyor.

Bluetooth’u sadece güvenli ortamlarda etkinleştirin

Bluetooth üzerinden erişim mobil telefonun özelliklerine ve korsanın donanımına bağlı olarak 100 metrelik bir mesafe içerisinde mümkün olabilir. Integralis, ayrıca korsanların söz konusu cep telefonunun mikrofon ve hoparlörünü de kendi Laptop veya PDA’larına yönlendirebileceklerini dile getiriyor.

Integralis’in Bluetooth güvenlik uzmanı Michael Müller, cep telefonu sahiplerinin Bluetooth fonksiyonlarını sadece güvenli ortamlarda etkinleştirmelerini söylüyor.Integralis, bir çok cep telefonunun tespit edilen söz konusu açığa sahip olabileceğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları