Hız canavarı SSD'ler çok yakında bizlerle

Gerçek hız canavarı: Üretilen SSD'lerin iki katı kadar hız vaat eden yeni SSD'ler yakında bizlerle.

İki kat hızlı SSD geliyor!

Yüksek performanslı SSD'leriyle tanınan Fusion IO, bugüne kadar piyasaya sürülen SSD'lerden iki kat hızlı olan ilk tüketici ürünü SSD'sini duyurdu. Tüketici ürünü diyoruz; zira firma bugüne kadar büyük şirketler için üretim yapıyordu. Ancak bu yeni SSD ile artık SSD pazarı daha hareketli olacağa benziyor.

NAND flaş tabanlı SSD'ler, düşük güç tüketimi ve uygulamalardan yüksek performansla faydalanabilmesi en büyük iki özelliği olarak öne çıkıyor. Ancak yine de bugün alabileceğiniz en hız SSD'ler SATA II (300MB/s) bantgenişliğiyle sınırlıdır ve Intel örneğinde olduğu gibi fiyatları sadece 80GB'lık modelleri bile 595 Dolarlık bir fiyata ulaşabiliyor

Eğer daha yüksek performans almak istiyor ve cebinizden biraz daha fazla para çıkmasından yana derdiniz yoksa, Fusion IO'nun 80GB'lık ioXtreme kartı tam size göre. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanan ürün, PCI Express veriyolunu kullanacak ve stoklarla sınırlı olacak.

Özellikle profesyonel CAD/CAM kullanıcıları, yazılım geliştiricileri ve oyunseverlere hitap edecek olan ürün, sunduğu ekstra bantgenişliğiyle hız tutkunlarını menun edebilir.

Ürünün fiyatıyla ilgili ise henüz üretici firma tarafından bir açıklama yapılmadı.

Okuyucu Yorumları