Mac OS X Leopard Türkiye'de

Yeni Mac OS X Leopard İşletim Sistemi tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de.

Mac OS X Leopard!

Apple Mac OS® X Server sürüm 10.5 Leopard, Mac OS X Leopard'la aynı anda; 26 Ekim'de tüm dünya ile aynı anda saat 6'da Kanyon Troy APR'de meraklıları ile buluştu. Ayrıca 2 Kasım Cuma günü Grand Cevahir Otel'de yapılacak ücretsiz seminer ile kullanıcılar Mac OS X Leopard'ı detaylı olarak tanıma fırsatı yakalayacaklar.

Apple'dan Geceyarısı Çılgınlığı

Apple'dan Geceyarısı Çılgınlığı

Apple'ın tüm dünyada düzenlediği "Midnight Madness" kapsamında Türkiye saati ile dün akşam üzeri saat 5'te tüm Apple mağazaları kapatıldı ve saat 6'da tüm makinalara Mac OS X Leopard yüklenmiş olarak açıldı. Kanyon Troy APR'de gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Türk tüketiciler dünya ile aynı anda Mac OS X Leopard'ı görme şansını yakaladı. Mac OS X Leopard Kasım ayının ilk haftasında Türkiye'de de satışa sunulmuş olacak.

250 Yeni özellik

250 Yeni özellik

Leopard Server Apple'ın efsanevi kullanım kolaylığını, üstelik bir sunucunun avantajlarından faydalanmayı daha kolay hale getirerek genişletiyor ve podcast'leri iTunes®'da veya internette otomatik olarak yayınlamanın ideal yolu olan Podcast Producer'ı kullanıcılarına sunuyor. Leopard Server, kullanıcılarına paylaştıkları internet sitelerini sadece birkaç tıkla ortaklaşa yaratma ve değiştirme imkanı sağlayan Wiki Sunucu ve dünyanın ilk ticari CalDAV standart bazlı takvim sunucusu iCal® Server dahil 250 yeni özelliği içeriyor.

Leopard ile Sunucu Yapılandırmak

Leopard Server ağ üzerinde zahmetsiz kurulum, sistem yönetimi ve takibi ile ilgili yeni özellikler sunuyor. Server Assistant sadece birkaç tıkla sunucu uygulamalarını, IP adresi ve DNS yapılandırmaları gibi ağ ayarlarını ve kullanıcı hesaplarını yapılandırıyor. Server Preferences kullanıcı, grup ve ana sunucu uygulamalarının yönetimini basitleştiriyor ve Server Status Dashboard uygulaması etkinliği ve kullanımı uzaktan kontrol ediyor. Leopard Server dosya paylaşımı, Posta, iChat®, iCal, Adres Defteri ve VPN gibi kullanıcı uygulamalarını sunucuda depolanan kullanıcı bilgilerini kullanıp otomatik olarak yapılandırarak Leopard kullanıcılarını elle ayarlama ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Leopard ile Wiki

Leopard ile Wiki

Wiki Server'la, herkes kolayca bir kaç fare tıklamasıyla wiki olarak adlandırılan ortak internet sayfalarını oluşturup düzenleyebiliyor. Wiki Server Apple tarafından tasarlanan 20 tema içeriyor ve daha önceki girdileri geri yüklemeyi ve farklı sürümleri birleştirmeyi veya karşılaştırmayı kolaylaştırmak için tam bir değişiklik geçmişi sunuyor. Wiki Server, kullanıcıların en güncel bilgilerden haberdar olmalarını sağlayarak bir değişiklik yapıldığında otomatik olarak uyarabiliyor ve kullanıcılar içeriği çabucak bulabilmek için anahtar sözcükler ekleyebiliyor.

Takım Çalışmaları için iCal

Takım Çalışmaları için iCal

iCal Server kullanarak bir çalışma grubu, okul, küçük işletme veya büyük şirket dahilinde takvimleri paylaşmak, toplantı programları yapmak ve etkinlikleri düzenlemek çok kolay. iCal Server yeni CalDAV standardını destekleyen popüler takvim programlarıyla çalışan ve işletmelerin büyüdükçe ek bir maliyet olmaksızın serbestçe yeni kullanıcılar ekleyebilecekleri şekilde kullanıcı erişim lisansı gerektirmeyen ilk açık, standart bazlı takvim sunucusu.

Leopard 64-bit ancak geriye dönük 32-bit uyumlu

Leopard 64-bit ancak geriye dönük 32-bit uyumlu

Leopard Server tamamen UNIX uyumlu ve Apache 2, MySQL 5, Postfix, Podcast Producer ve QuickTime® Streaming Server gibi ana hizmetleri kullanıcıların daha büyük veri setleri ile çalışmasını ve 64-bit donanımlarının performans ve işlem gücünün tüm avantajlarını yaşamalarını sağlayacak şekilde 64-bit. Leopard Server tamamen 32-bit uyumlu olduğu için, kullanıcılar 32-bit ve 64-bit uygulamaları aynı bilgisayarda yan yana çalıştırabiliyor.

Okuyucu Yorumları