Vista Capable: MS baştan beri biliyor muydu?

Microsoft'un başını belaya sokmaya aday olan etiket hakkındaki şikayetler derinleşmeye başladı...

Etiket davası sürüyor

Geçenlerde Amerika'daki bazı kullanıcılar Microsoft'a şikâyette bulunmuşlardı. İddia: "Birçok bilgisayarda bulunan Vista Capable (Vista uyumlu) logosu aldatıcı nitelik taşıyor." Bu logoya sahip tüm PC'lerin Vista uyumlu olmadığı söyleniyordu. Şimdide firma içi e-mailler Microsoft'un daha önceden bu problem hakkında bilgisi olduğunu gösteriyor.

Mail trafiği Vista-Capable logosu hakkındaki tüm hikâyeyi ortaya çıkarıyor: Maillere göre Microsoft ilk olarak Vista'nın tüm grafiksel özelliklerini ve ekstraları destekleyen PC'ler için bir "Vista-Ready" (Vista'ya hazır) logosu düşünmüş. 2006 başında bu plan devre dışı bırakıldı, zira daha düşük performanslı olan Windows XP yüklü bilgisayarların satışına devam edilmesi isteniyordu. İşte bu PC'ler Vista-Capable logosu aldı. Fakat bu logo ile hangi Vista sürümünün kastedildiği kesin olarak açıklanmamıştı. Hatta donanım gereksinimlerinin çok düşük tutulduğu hakkında şikâyetler bile başlamıştı. Dell de 2007'de Microsoft'a şikâyette bulundu: Tüketiciler Vista-Capable logosunun ne anlam ifade ettiğini anlamıyorlardı. Dell, bu logonun çok geniş bir anlam ifade ettiğini söylemişti.


Microsoft'a karşı olan bu şikâyetler artık genel bir dava konusu haline geldi. Yani Vista-Capable logosuna sahip tüm PC'ler bu davaya eşlik edebilir. Ekim ayında olay mahkeme önüne çıkarılacak.

Okuyucu Yorumları