YouTube yasağında yeni boyut

YouTube aylardır kalkmayan mahkeme kararından kurtuldu ama yine serbest kalamadı. Peki ama neden?

Yenisi gider, eskisi gelir

Siteleri yasaklamak çözüm olabilir mi?

YouTube'un ceza tahtasında uzun süredir tek başına arzı endam eden Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 05/05/2008 tarih ve 2008/402 no'lu erişim yasağı kararı nihayet kaldırıldı. Ama hemen sevinmeyin; YouTube'a erişim halen mümkün değil. Ceza tahtasında artık yeni bir erişim yasağı kararı bulunuyor. Üstelik bu karar da aynı mahkeme tarafından verilmiş, ancak tarihi 12/03/2008... Yani şu an tahtada yazılı olan karar, kalkan karardan da eski.

Şu anda siteyi ziyaret etmek isterseniz, karşınızda şu mesajı bulacaksınız: "ANKARA 1. SULH C. M., 12/03/2008 tarih ve 2008/251 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir." Yani kararı alan aynı mahkeme ama engelleme kararı bir önceki karardan daha eski. Bu da ancak şu şekilde açıklanabilir: Aynı mahkeme yeni bir engelleme kararı verince, ceza tahtasında da bu karar görünüyor; eski karar ise arka planda beklemeye devam ediyor...

CHIP Online yorumu:
Görünen o ki YouTube'a erişimin sağlanması yine başka bahara kaldı. İşin acı kısmı ise, artık bir karar kaldırıldığında daha eski tarihli kararlar gündeme geliyor. Aslında şu an karşımıza çıkan kararın kaldırıldığını düşünüyorduk ama anlaşılan işin aslı böyle değilmiş. Bakalım bu karar da kalkana kadar yeni yasaklama kararları gelecek mi? Belki de bu kararın kalkmasının ardından daha da eski kararlarla karşılaşabiliriz. Ya da kim bilir, siz bu satırları okurken YouTube açılmış bile olabilir... En son yaşanan YouTube açıldı komedisi, zaten artık her an her şeyin olabileceğini bize öğretmemiş miydi?

Okuyucu Yorumları