BMW model numaralı Intel işlemcileri mi?

CeBIT’teki aksiyonlar sırasında Intel’in masaüstü ve mobil işlemcileri için yeni bir derecelendirme sistemi kullanmayı planladığı ortaya çıktı. Bayern’li araba üreticisi BMW’nin model sınıflarını andıran yeni Intel işlemcileri gelecekte çalışma hızları yerine 300, 500 ve 700 serisi olarak adlandırıl

BMW model numaralı Intel işlemcileri mi?

300 serisi masaüstü ve mobil Celeron modelleri için düşünülüyor, 500 sınıfı ise masaüstü ve mobil alanlarında “normal” Pentium 4’leri temsil edecek ve 700 serisi ise notebook tarafında yeni nesil Pentium M ve masaüstü alanında ise Pentium 4’ün Extreme Edition versiyonu için kullanılacak.

Böylece Intel, AMD’den iki sene sonra işlemciler alanındaki pazarlama stratejisini tamamen değiştiriyor ve en önemli satış faktörü olan GHz sayısından vazgeçiyor.

Yeni derecelendirme sistemi “Mayıs” ayı ortasında kullanılmaya başlanacak ve muhtemelen aynı zamanlarda “Dothan” çekirdekli Pentium M modelleri ve Socket 775 Pentium 4 işlemcileri de piyasaya çıkacaklar. PC Watch web sayfası hangi işlemcilerin tam olarak hangi model numaraları ile ilişkilendirileceğini gösteren bir tablo hazırlamış bile.

Okuyucu Yorumları