Akbank'tan Kredi Makinesi

Akbank self servis kredi veren yeni ürünü Kredi Makinesi'ni tüketicilerin hizmetine sunuyor.

Kredi Makinesi

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Akbank'tan Kredi MakinesiTürkiye'nin Yenilikçi Gücü Akbank Türk bankacılık sektörünü self servis kredi kavramıyla tanıştırıyor. Bu yıl 16'ncısı düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia'da tanıtılan Kredi Makinesi tüketicilerin başvuru süresinde hiçbir aşamada bankaya gitmeden kredi almalarını sağlıyor. Standart kredi süreçlerinde tüketicileri zaman ve enerji kaybına uğratan başvuru aşamalarını ortadan kaldıran Kredi Makinesi dünya bankacılık pazarında da bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Kredi Makinesi'nin tanıtımı için CeBIT Bilişim Eurasia'da 2 Ekim 2007 Salı günü düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, Akbank'ın inovasyona büyük önem verdiğini ifade ederek, yenilikçiliğin global ekonominin en önemli sermayelerinden biri olduğunu belirtti. Sektörü yaratıcı ve yenilikçi hizmetlerle tanıştırmaktan gurur duyduklarını ifade eden Binbaşgil, günümüzde yenilikçiliğe dayalı iş yapma kültürünün gerçek anlamda rekabetçi bir üstünlük yarattığını ifade etti.

Dünyada bir ilk
Konuşmasına devam eden Binbaşgil, kredi süreçlerinin Kredi Makinesi ile yepyeni bir boyut kazandığını vurguladı. Bankacılıkta devrim niteliğinde bir buluşa imza attıklarını ve dünya bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Binbaşgil, Akbank'ın bugüne kadar sektörü CepKredi, WebKredi, BTM gibi pek çok ilkle tanıştırdığını hatırlatarak Kredi Makinesi gibi yaratıcı ve yenilikçi hizmetleri sunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Binbaşgil, kredi makinesini yüzde 100 Türk beyin gücü ve 1 buçuk yıllık ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyledi.

Bankacılık dünyasına self servis kredi anlayışını getiren Kredi Makinesi sayesinde kredi kartı ve bireysel kredi isteyen herkes şubeye gitmeden kredi alabiliyor. Belge ve kişisel bilgi ibrazından fotoğraf çekimine, imzadan kredi değerlendirmesine kadar tüm süreçler Kredi Makinesi'nde tamamlanıyor.

Yıl sonuna kadar 10 adete ulaşacak olan Kredi Makinesi sayısının önümüzdeki 2 yıl içinde 100 adet olması hedefleniyor. Kredi Makinesi önümüzdeki aylarda alışveriş merkezleri, havalimanları, Akbank Kredi Ekspres Şubeleri ve Akbank'ın geniş ağa sahip iş ortaklarının mağazaları gibi noktalarda yer alması planlanıyor.


Şube dışı kanallardan 1.7 milyon başvuru
Türk tüketicisinin şube dışı kanallara artık alıştığını belirten Binbaşgil şöyle devam etti:
"Para çekme işlemlerinin yüzde 90'ı ATM'lerden, para yatırma işlemlerinin ise yüzde 50'si BTM'lerden gerçekleştiriliyor. Ayrıca son bir buçuk yıldır geliştirdiğimiz CepKredi, WebKredi ve smsKredi gibi alternatif dağıtım kanalları da tüketiciler tarafından benimsendi. Öyle ki; bugün 100 kredi başvurusundan 68'i bu kanallardan geliyor. Bu da Türk tüketicisinin aslında şube dışı kanallar konusundaki sıcak yaklaşımını ortaya koyuyor."

Kredi Makinesi nasıl çalışır?

Kredi Makinesi nasıl çalışır?

Standart bir kredi prosedüründe banka şubesine bizzat gidilmesi, gelir belgesi, kimlik fotokopisi, ikamet belgesi gibi evrakın hazırlanarak form doldurulması gerekiyor. Başvurunun değerlendirme sonucu birkaç gün sonra başvuru sahibine bildiriliyor ve kredinin alınması için tekrar şubeye gidiliyor. Kredi Makinesi, tüm bu aşamaları ortadan kaldırıyor.

- Başvuru bilgileri ve alınmak istenen kredi miktarı Kredi Makinesi'nin üzerindeki klavye veya telefon ahizesi yardımıyla giriliyor. Her bir işlem adımında ekrandaki MİY başvuru sahibini yönlendiriyor ve işlemini kısa sürede ve kolayca yapmasına yardımcı oluyor
- Kredi Makinesi fotoğrafı çekiyor
- Kimliğin görüntüsünü kaydediyor
- İmza paneli vasıtasıyla imza alıyor
- Kredi değerlendirmesini yapıyor
- Başvuru uygun bulunduğunda sms'le bilgilendiriyor
- Bireysel kredi sözleşmesi Kredi Makinesi'nden basılıyor, imzaladıktan sonra tekrar Kredi Makinesi'ne veriliyor
- Kredi Makinesi'nden "Tüketici Kredisi Kartı" alınıp, kredi istenen Akbank ATM ya da BTM'sinden çekilebiliyor.

Başvurunun başından, kredinin kullandığı ana kadar hiçbir şekilde şubeye gitmek zorunda kalmadan, tüm işlemler kolayca yapılabiliyor.

Axess veya Wings sahibi olmak isteyenler de, yine şubeye uğramadan kart başvurusunda bulunabiliyor. Başvuru onaylandıktan sonra kişi sms'le bilgilendiriliyor ve kredi kartı adrese teslim ediliyor. Kredi kartına daha kısa sürede sahip olmak isteyenler, bilgilendirme sms'i geldikten sonra "anında kart basım hizmeti" veren Akbank şubelerinden birine giderek kartını alabiliyor ve hemen kullanmaya başlayabiliyor.

Okuyucu Yorumları