MacBook Air piyasada!

Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse edilen MacBook Air satışa başladı.

En ince Macbook!

Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak tanıtılan MacBook Air kısa süre önce yapılan tanıtımının ardından geçtiğimiz gün Steve Jobs'ın yaptığı basın açıklamasının ardından şatışa başladığını duyurdu. MacBook Air'ın en ince noktasındaki kalınlığı sadece 4 mm.

ABD'de 1799 dolara satılan giriş modeli üzerinde 13.3 inçlik ekran, 1.6 GHz Intel Core 2 Duo işlemci, 2GB 667MHz DDR2 bellek, 80GB 4200rpm hızında PATA sabit disk bulunuyor. MacBook Air adından da anlaşılacağı gibi ağ bağlantısı için 802.11n kablosuz ağ ya da dahili Bluetooth fonksiyonlarından yararlanıyor. Kısacası eğer kablosuz ağınız yoksa kablolu ağlara bağlanmak için ayrıca satılan USB Ethernet adaptörünü satın almanız gerekiyor. MacBook Air'ın çok konuşulan bir diğer özelliği ise sadece 1.36kg olan ağırlığı sayesinde kolay taşınabilir olması.

3098 dolara satılan üst seviye modelinin farkı ise 1.8 GHz hızındaki işlemcisi ve süper hızlı 64GB boyutunda Solid State sabit diski.

Diğer yandan uzun süredir beklenen Apple TV yazılım güncellemesinin gecikeceği haberi geldi. Gecikme nedeni açıklanmayan güncelleme Apple TV kullanıcılarının iTunes üzerinden en son sinema filmlerini kiralamaların imkan tanıyacak. Sistem üzerinde ay sonuna kadar 100'ü HD kalitesinde olmak üzere 1000 filmin izlenime sunulacağı açıklandı.

Murat Karslıoğlu
CHIP Online / Los Angeles

Okuyucu Yorumları