OpenOffice: 3. sürümde yeni fonksiyonlar

Ücretsiz ofis paketi OpenOffice.org bu sene içerisinde üçüncü sürümü çıkarmayı planlıyor...

Yeni OpenOffice 3

Ücretsiz ofis paketi OpenOffice.org bu sene içerisinde üçüncü raunda çıkacak. Topluluğun yöneticisi Louis Suarez-Potts'un sunumunda planlanan özellikler hakkında ilk değerlendirme yapılıyor. Yol haritasına göre OpenOffice 3.0, 2 Eylül 2008'de yayımlanacak.

Özetle yeni özellikler
Üç numaraları sürüm ile Mac OS X sistemleri de bu ücretsiz setten yararlanabilecek. Gerçi geliştiriciler Mac arayüzü Aqua için bir deneme sürümü sundular bile. Fakat gelecek olan sürüm belirgin bir biçimde daha iyi Apple bilgisayarları ile çalışabilecek.

Planların içinde iletişim merkezi Outlook için bir rakip oluşturmak da var. Yeni kişisel bilgi yöneticisi, E-Mail fonksiyonlarını, yerel ve sunucu tabanlı takvimi ve görev-planlayıcıyı bir arada derleyecek. PDF'ler çizim programı Draw ile içe aktarılabilecek, Open Documents ile (ODF) bir Hibrit-PDF'ye dönüştürülebilecek veya uzun süreli arşiv olarak (PDF/A) kaydedilebilecekler.

Buna ilaveten geliştiriciler, bilgilerin bloglar ile kolayca değiş tokuş edilebildiği Web 2.0 arayüzleri üzerinde de çalışıyorlar. Yeni bir çizim motoru, daha şık grafik ve diyagramlar oluşturulmasını sağlayacak. Son olarak geliştiriciler büro seti için bazı eklentiler (Extensions) de vaat ediyor.

OpenOffice.org, 100 milyon kez indirilme sayısı ve 100'e yakın dil desteği ile en çok sevilen ücretsiz büro paketleri arasında.

CHIP Download: OpenOffice 2.2.1

Okuyucu Yorumları