Lenovo en çevreci ikinci şirket seçildi

Lenovo, Greenpeace'in "Elektronikte Çevrecilik Rehberi" raporunda en çevreci ikinci şirket seçildi.

Çevreci Lenovo

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Dünyanın en büyük üç PC üreticisinden biri olan Lenovo, Greenpeace'in "Elektronikte Çevrecilik Rehberi" adlı raporunda en çevreci ikinci şirket seçildi. Çevre duyarlılığını müşterilerinin hizmetine sunduğu ürünlere yansıtan Lenovo, enerji verimliliği için biraraya gelen teknoloji şirketlerinin oluşturduğu İklim Kurtarıcıları Bilişim Girişimi'ne de (Climate Savers Computing Initiative) öncü olarak destek veriyor.

Lenovo, çevre örgütü Greenpeace'in elektronik üreticilerinin çevre duyarlılığını değerlendiren ve yılda 4 kez yayımlanan 'Elektronikte Çevrecilik Rehberi' adlı raporuna göre en çevreci şirketler sıralamasında ikinciliği göğüsledi. Lenovo, çevre konusundaki duyarlılığını ve performansını, yenilikçi çevre programlarıyla geliştirmeye devam ediyor. Örneğin Lenovo, enerji verimliliği alanında EPA'nın (Environmental Protection Agency-Çevre Koruma Ajansı) yeni Energy Star 4.0 standardının gereklerini eksiksiz bir şekilde karşılayan endüstri lideri ürün serileri sunuyor.

Cep telefonu, bilgisayar gibi cihazların üretiminde ve geri dönüşüm süreçlerinde ve sonrasında çevreye verilen zararları inceleyen rapor, ürünlerdeki kimyasal içerik ve şirketin üründeki eksikleri sahiplenmesi adı altında iki ana kriteri esas alıyor. Greenpeace, bu raporu, bir şirketin ürünlerindeki zararlı kimyasalları ve üretimde ortaya çıkan çevreye zararlı atıkları azaltma çabasına puan vererek oluşturuyor. Çevre örgütü ayrıca, geri dönüşüm verimine ve şirketin bu konuda kullanıcıyı ne kadar bilinçlendirdiğini de değerlendiriyor.

Haberde bahsi geçen Greenpeace Raporu'na buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları